30. august 2009

Gjesterommet er (nesten) ferdig!!

Nå er kjæresten (nesten) helt ferdig med oppussingen av et gjestrom. Det er vel tre uker siden vi begynte, og det har tatt sin tid. Det er stort sett i helgene det har vært overskudd til å gjøre noe. 

Veggene er malt i eggehvitt og det er lagt mellombrunt laminatgulv med tilhørende lister. Vinduskarmer og dørlister var fra før i furu, og alt sammen har selvsagt blitt malt hvitt (bomull).

Jeg fikk lov til å velge gardinstenger og gardiner. Så da ble det smalstipete gardiner fra Åhlens og en gardinstang i børstet stål fra Princess. 

Den eneste stylingen jeg har fått slippe til med til nå er å sette noen blomsterpotter i vinduet, men det kommer vel etterhvert;)

Vi er i alle fall begge to fornøyd med resultatet. 

 

28. august 2009

Award og utfordring

Jeg har fått en award med tilhørende utfordring fra Jordbærpiken. Utfordringen går ut på å fortelle ti ting om meg selv. Jeg vet i grunnen ikke helt hvor jeg skal begynne, så da tar jeg det bare på impulsen og prøver å holde meg til ting som opptar oss i blogglandia. 

  • Jeg liker polkadotter(haha, det visste dere jo), blomstrete tekstiler og hvite møbler. 
  • Jeg har et anstrengt forhold til svarte skinnsofaer, men må nok bare lære meg å leve med det ettersom min kjære hadde kjøpt seg en ny like før han traff meg. Og glad kan han vel være for det ellers hadde det blitt en hvit Karlstad som han får vondt i ryggen av å sitte i;) 
  • Jeg valgte meg tv ut fra hvilken som hadde finest design.. Det ble flatskjerm fra Samsung i sort pianolakk:) Mammo kjøpte forresten hvit tv på 80-tallet, papsen kunne bare glemme å velge når det var en hvit tv i butikken! Det holder jeg med henne i! hihi
  • Jeg har overfylte kjøkkenskap pga. min lidenskap for kopper, skåler, fat, margrete boller, loppis ting og kjøkkenutstyr. Utrolig nok har jeg klart å motstå Greengate, men hvor lenge vil det vare? 
  • Jeg har hele tiden lyst på nytt sengetøy, men har i grunnen alt for mange allerde. Og det blir ikke færre når jeg finner gamle sengetøy i mammos utømmelige sengetøyskap.  
  • Jeg har studert kunsthistorie og arkitektur "just for fun". Anbefales!!!
  • Jeg skulle egentlig bli interiørarkitekt, men så ble jeg en tørr akademiker i stedet. Hva gikk galt? ;) 
  • Jeg har et særdeles anstrengt forhold til furu. Jeg vil heller male enn å akseptere furu. 
  • Jeg er avhengig av å kjøpe garn og stoff med jevne mellomrom. Det er ikke sånn at jeg kjøper når jeg trenger det, men heller slik at jeg strikker og syr for å få vekk haugene:) 
  • Jeg kan ikke hekle og det ser ikke ut til at jeg har evnene til å lære det heller:(

Utfordringen vil jeg gjerne sende videre til disse jentene, dette er blogger jeg ofte besøker og som jeg liker veldig godt: 

♥ Therese Dorthea  ♥ Anne Skaar  ♥ Verandasol   ♥ Prinsesse Elin ♥ Noe på hjertet ♥ Guttemammas ♥ Riviera M&C ♥ Lottas Himmelrom ♥ Christines Interiør ♥ Emmeline

Dere velger selvsagt selv om dere vil ta imot award og utfordring:) 

Tenner lys

Jeg vil tenne lys for mali-mo og familien som har mistet lille Wilma. 

Og for ordens skyld, bildet er hentet fra Kremmerhuset. 

25. august 2009

En tur på Fretex

I går var jeg en tur innom Fretex, uten å kjøpe en ting. Jeg klarte faktisk å gå forbi en stor tallerkenhylle til 50 kr av den grunn at jeg ikke har noe sted å ha den. Jeg la merke til denne stolen, men gikk nå bare videre.. I går kveld da jeg skulle legge meg kom jeg til å tenke på stolen og da jeg våknet opp i dag tidlig visste jeg akkurat hvordan den ville komme til å se ut med litt maling og et nytt trekk. Da butikken åpnet i formiddag stod jeg utenfor, og heldigvis var den der og ventet på meg. 

Stolen har i dag blitt vasket, sparklet, grunnet og fått et strøk med eggehvit maling. Nå gjenstår det et par strøk til og en tur på Stoff og Stil! :) 

24. august 2009

Hytte på Sørlandet

Sofaen er kjøpt på en lokal møbel og interiørbutikk. Bilder på veggen er kjøpt rimelig på en malerforretning. Teppet på gulvet kommer fra IKEA. Bordet er resirkulert fra mine foreldres stue. Om jeg ikke tar feil var slike steinbord ganske populære engang på 90 tallet? :)


Her har vi laget daybed av en gammel sovesofa. Sengeteppet er kjøpt på IKEA og putene er sydd av metervare fra Åhlens. Samme metervare er benyttet til gardiner på kjøkkenet. Ettersom daybeden er en ekstra soveplass har min mor sydd et trekk til å oppbevare dynen i. Smart, ikke sant? 
Min familie er så heldige at vi har en hytte like ved sjøen på Sørlandet. Hytten ligger på stedet der min far er oppvokst og mine foreldre bor noen få kilometer unna.
De siste par årene har vi pusset opp hytta. Det har blitt ny sofa, nytt kjøkken, nye gulv og ellers har det gått med en del liter maling. Spisestue og alle karmer som var furu har nå blitt hvite.
Innredningen er det meg og min mor som har stått for.  Min far har stått for gjennomføringen. Min far er en mann som har det så definitivt i hendene og er velsignet med en stor arbeidslyst. Han er heller aldri vond å be om man vil ha gjort noe. Jeg tenker at han må være drømmemannen til mange av oss jentene i blogglandia! :)
Sofaen er kjøpt på tilbud på en lokal møbel/interiørbutikk. Stuebordet og hjørnebordet er i stein, det stod tidligere i min foreldres stue. Alle gardinene kommer fra Åhlens. Gulvet er laminat skipsgulv fra Alloc. Veggene er malt i Lys Toscana og karmer/møbler i Bomull. Kjøkkenet er levert av Biga.
Jeg tror at vi har oppnådd målet vårt, en nøytral og tidløs innredning. Hytten leies ut innimellom og vi synes derfor det er viktig å ha et interiør som mange vil kunne trives i.
Kanskje du kunne tenke deg å sitte under pleddet mens du hører havet bruser og vinden uler utenfor i høst? Eller ser du for deg fine sommerdager ved sjøen? Send meg i så fall en e-post så skal jeg fortelle deg det du måtte lure på:)

Kjøkkenet er levert av Biga. Duken kommer fra Kid Interiør. Møblene har stått på hytta i ca 20 år, opprinnelig en furu spisestue fra IKEA.
Bilde og ramme er kjøpt på IKEA.

22. august 2009

Blomsteroppsats

Tenkte at jeg skulle dele en nydelig blomsteroppsats med dere. Kjæresten min kjøpte den til min mamma da hun hadde bursdag nå i sommer. Da hadde han vært med meg hjem en uke på ferie, og han ville takke for godt stell og god mat. Veldig koselig. Han valgte selv blomster, fat og fasong på oppsatsen. Jeg bidro med et tips om at min mor var glad i gull. Jeg synes han gjorde et godt valg og blomsterdekoratøren en fantastisk jobb på en liten halvtime. Det er super service på landet;) 

19. august 2009

Zara Home i Ellos

I går kveld var jeg inne og tittet på Ellos sine nettsider. Nytt ser det ut til å være at Ellos forhandler produkter fra Zara Home og Zara Home Kids. Dette synes jeg selvfølgelig er stor stas og jeg har allerede tittet litt rundt. Prismessig varierer det en del, men jeg synes en del ting var litt i det dyreste laget for min lommebok. 

Jeg må si at jeg synes at Ellos har fornyet seg på interiørfronten. Fra før av har jeg tenkt på Ellos som "kjerring" på like linje med for eksempel Spar Kjøp. Men slik er det heldigvis ikke lenger:) 

18. august 2009

Kinadukker

Til ære for Jordbærpiken skal jeg vise noen Kinadukker. Jeg synes de ble riktig så søte. Nå sitter de i sofaen min og venter på at tv høsten skal komme i gang. De gleder seg til Skal vi danse, Jakten på kjærligheten og nye episoder av diverse tvserier:) 

Andre tips/planer jeg har for stoffet med kinadukker på er å lage vesker, handlenett, puter etc som man applikerer en utklippet kinadukke på. Eller hva med å applikere en dukke på et stykke stoff som man rammer inn? :)

Jeg har fått teller!!

Juhu! Jeg har i dag fått meg teller slik at jeg kan følge med hvor mange som besøker bloggen min. Og da må det nesten bli konkurranser etterhvert også:) 

15. august 2009

Konkurranse hos Lottas Himmelrom

Konkurranse hos Lottas Himmelrom! Ut fra merkene å bedømme er det flotte premier som er i vente:) 

Stoff og Stil

I dag er det visst snakk om en tur på Stoff og Stil. Jeg har besøk av en venninne fra mitt hjemsted som fikk symaskin til jul. Etter den tid har hun blitt litt av en kløpper på symaskinen og en fast kunde på Stoff og Stils internettbutikk. Jeg hadde i grunnen bestemt meg for å ikke handle noenting ettersom jeg senest i går var på IKEA og kjøpte nye esker fordi esken der jeg oppbevarer sysakene mine hadde blitt alt for liten... Det er vel dette som kalles stoffavhengighet? :) 

Her er noen av stoffene som har blitt med meg hjem fra Stoff og Stil tidligere: 

Jeg ser nå at dette er et bittelite, og tilfeldig utvalg... Kanskje dere etterhvert får se hva jeg har gjort ut av stoffene? :) 

Ønsker alle sammen en riktig god lørdag! :) 

13. august 2009

Forkle

Her er et bilde av forkledet som jeg omtaler i forrige innlegg. Jeg hadde ingen oppskrift, men brukte et av forkledene som min mormor har sydd til sine døtre som et utgangpunkt. Jeg ble godt fornøyd med resultatet og synes at knyting med silkebåd gir en siste finish. Nå synes jeg riktignok ikke at forkledet helt kommer til sin rett uten modell. Sitter her med kjæresten og tviler på at jeg får en mann på nesten to meter til å ikle seg et lite pikeforkle;) 

Kveldstur på IKEA

Nå i kveld har vi vært en tur på IKEA. Kjæresten holder på å pusse opp og skulle kjøpe gulv. Og gulv det ble:) Selv skulle jeg i grunnen ikke ha noe spesielt, IKEA er ikke hva det en gang var for meg. Men jeg fant dette søte serviset som jeg kjøpte i bursdagsgave til en liten venninne som snart blir 2 år. Fra før av har jeg sydd et forkle til henne. Det er lys grønt med hvite polkadotter og silkebåndsknyting bak. Håper det faller i smak hos frøkena! Jeg gleder meg i alle fall til små kaffeselskap på rommet hennes:)

Loddtrekning hos Christines Interiør

Loddtrekning hos Christines Interiør! Utrolig skjønn premie som lokker:) 

12. august 2009

Kundeklubbsalg på Kitchn

I kveld har jeg hatt meg en liten tur på Kitchn etter at jeg tidligere i dag plukket opp at det var 50% salg på alle ordniære varer og 30% på elektriske varer. Tilbudet var kun i dag og kun for medlemmer av kundeklubben. Jeg falt selvsagt for noen fristelser så en full bærepose ble med meg hjem. Bilder kommer senere:) 

11. august 2009

Vip Grand Hotel Lisboa

I ferien var vi en tur i Lisboa. Her bodde vi på et flott hotell som absolutt kan anbefales. Hotellet heter Vip Grand Hotel Lisboa og er et femstjerners hotell innredet etter zenfilosofi. Rommene fremstår som rene og moderne i nøytrale farger. Resepsjonen og resturanten er "spritet" opp med orange farge!

Bassengområdet ligger på taket av hotellet. Merkelig nok så har ikke hotellet markedsført at de har et slikt flott område. Men det var ikke oss i mot, når vi hadde solsenger og basseng nesten for oss selv når temperaturen lå godt over 30 grader:)

Rommet vi fikk var det heller ingenting å utsette på. Gode senger, flatskjerm og fint bad. Litt spesielt var det kanskje at man mellom rommet og badet hadde en glassvegg inn mot dusjen/badekaret. For de som reiser med noen andre enn sin kjære kan det nevnes at det var et elektisk rullegardin man kunne ta ned for å hindre innsyn:)

Giveaway hos Ida

En av mine favorittbloggere har nå giveaway i anledning at bloggen hennes har hatt over 50 000 besøkende! Ida er utrolig kreativ og lager all slags søte ting som inspirerer meg(og mange andre). Bloggen hennes, Put It In a Box, er vel verdt et besøk.