30. september 2009

En liten oppdateringNå har den nye og nydelige pcen min kommet i hus. Den er liten og hvit. Veldig bra tastatur til å være en liten pc. 10 timers batteritid og ikke varm å ha på fanget i det hele tatt. Et lite webkamera er det til og med. Jeg er godt fornøyd:)

I kveld holder jeg på å laste ned programmer diverse programmer jeg bruker. Jeg har enda ikke fått lagt inn noen bilder på pcen, derav ingen egne bilder i dette innlegget.

Jeg har også vært en liten tur i byen i dag. Var innom Fretex Lars Hilles gate og der har de en flott og stor tallerkenhylle til 100-150 kr. Om noen er interessert får dere skynde dere innom og se om den fortsatt er der. Selv kjøpte jeg en liten fløtemugge, skal se om det ikke kan komme bilde av den etterhvert.

En tur innom Kid fikk jeg også til. De har nå(som dere sikkert har sett av uttallige tvreklamer) ta 2 betal for 1 når det kommer til gardiner. Jeg kjøpte fine lyse gardiner til min kjærestes stue. Men det blir nok en stund til de blir bloggifisert ettersom vi har tenkt å male vegger og karmer i stua. Da blir det extreme makover! ;)

Ellers har jeg fått en del forespørsler ang kjøkkenklutene jeg lager og er usikker på om jeg har fått svart alle. Så jeg skal prøve å lage et innlegg der jeg besvarer spørsmålene en av dagene.

Jeg håper at dere alle får supre høstdager frem mot helg!

28. september 2009

Datatrøbbel!

I går kveld skulle jeg koble til stømforsyning til min bærbare pc. Plutselig var pluggen og ledningen to ting som overhodet ikke hang sammen. Det kom noen høylytte, stygge gloser ut av min munn. Enhver kunne blitt skremt av mindre.
Kjæresten ble umiddelbart satt til å leite opp en ny pc, så om noen få dager kommer det en hvit herlighet hjem til meg. Og som jeg gleder meg. Da er jeg tilbake på bloggen min og ikke minst klar for å besøke deres blogger.
I kveld har jeg bestilt meg en ny lader til min gamle(og trege) pc. Så da skal jeg være godt utrustet med to stk pc fremover.
Takk til min snille kjæreste som lager deilig kveldsmat til meg mens jeg får låne pcen hans.

26. september 2009

Hjemme hos meg

Til å være interiørblogger har jeg vært litt sen med å publisere bilder fra mitt lille hjem. Bildene er ikke av helt ny dato. En del av blomstrene på bildene er nok byttet ut, ellers er det ikke så store forskjeller. 

De fleste møblene kom i hus i løpet av to hektiske dager for 2 år siden da jeg skulle begynne å jobbe i Bergen. Fra før hadde jeg vært student og eide ikke annet enn møblene jeg hadde på soverommet mitt. 

Her er min sofakrok. 

Her er spiseplassen. For øyeblikket vist med rosa duk med polkadotter. Det er en grunn til at jeg kaller meg Pink Lady and the polkadots altså! 

24. september 2009

Et lite bord..

I sommer var jeg innom låven som hører til min fars barndomshjem. De siste årene har pappa og tante hatt oppryddning og det var rensket godt opp der inne. Det eneste som stod i det ene rommet var et lite bord med noen spann med maling oppå. Jeg la merke til beina på bordet og tenkte at dette bordet i grunn var for fint til å stå i ei løe helt alene. 

Bordet var dekket av et tykt lag med støv. Da jeg fikk børstet bort støvet kunne jeg se at bordet var beiset mørkebrunt, men beisen hadde begynt å flasse av for sikkert 20 år siden.  Oppå bordplaten var det mange og tjukke malingsflekker.. 

Jeg fikk lov til å ta med meg bordet og gikk umiddelbart løs med pussemaskinen. Det tok noen timer... Bordet viste seg å være furu. Så var det sparkling av sprekker, spikerhull osv. Neste steg var grunning og noen strøk med maling. 

Og her ser dere resultatet! Tror det bordet skal få lov til å følge meg i mange, mange år framover. 

Det kan nevnes at jeg i min iver etter å gå i gang med oppussingen av bordet helt glemte at jeg skulle tatt et "før-bilde"... 

Åpning av Riviera Maison Flagship Store

Jeg er så heldig at jeg er en av bloggerne fra Bergen som får delta på den store og fantastiske åpningsfesten til Riviera Maison Flagship Store. Jeg er helt i ekstrase og gleder meg stort! 

Tusen takk, snille Catherine A! 

Besøk Catherine A sin blogg Riviera M & C

23. september 2009

Bokklubben er ikke bare bøker

Der kan man nemlig handle interiørartikler og mye annet ! Bokklubbens sider for Gaver og Utstyr er vel verdt et besøk. Her vil du finne saker og ting som er eksklusivt produsert for Bokklubben og merkevarer til reduserte priser. 

Her er noen av mine favoritter: 

Jeg er veldig glad i denne flotte vasen fra Ittala. I fjor gav jeg den i julegave til min mamma. Hadde veldig lyst til å beholde den selv da jeg fikk den i posten, men jeg visste at hun kom til åbli veldig glad så da gikk det bra å gi den bort.

Berger lager de deiligste ullpledd. De er perfekt å ha over seg når man slapper av på sofaen på kjølige høst- og vinterkvelder. 

Flott sengesett som jeg ikke har sett andre steder enn hos Bokklubben. 

Denne puten synes jeg er virkelig lekker! 

22. september 2009

Premier på vei

I kveld har jeg vært på posten og postet pakkene i konkurransen jeg hadde. 

Når jeg først var i gang med pakking av gaver lagde jeg en liten pakke til en liten prinsesse som tok sine første steg i helgen. Pakken er fylt med et par ting som jeg har lagd til henne samt noe hun glemte igjen da jeg passet henne for noen uker siden. Så nå får du følge med på hva som kommer i postkassen deres, Bondekåna. Det er den prikkete om du lurer;)

Nå skal jeg lage varm sjokolade med krem som jeg og kjæresten skal kose oss med. Ha en fin kveld alle sammen:)

Stor giveaway hos Duften av Erteblomster

Vibeke med den flotte bloggen Duften av Erteblomster feirer 100 000 besøkende på bloggen sin med stor giveaway! Premiene er fra disse flinke bloggerne som vil bli presentert en etter en på Duften av Erteblomster gjennom uka. Vinnerne blir trukket ut førstkommende søndag.

Unni Strand med Strand Redesign Monome smykkedesign Klinkekulen med Katrine Kalleklev Buda mi - Haust sin lille nettbutikk Kasparas salgsblogg Snøstorm Urban Retro med Urban Retro-shop

21. september 2009

Me like Mummi

I dag var jeg i byen sammen med den superflinke og søte bloggeren Therese Dorthea. Etter å ha spist middag sammen måtte vi selvsagt en aldri så liten tur innom noen av Bergen sentrums interiørbutikker. 

Vi var blant annet innom Ting på Bryggen der jeg fikk beundre Mummi. Jeg har lenge hatt lyst på en kaffekopp med Mummimotiv. Og i dag fant jeg en kopp som vil passe godt til meg, og en som vil passe godt til kjæresten. Jeg tror ikke det er vanskelig for dere å se hvilken kopp hvem av oss skal ha. Men kjøpte ikke noen av de i dag, flink altså! 

Jeg la også merke til at de har fått serveringsfat og dette tror jeg kanskje kan komme på ønskelisten til jul. 

Alle tingene med Mummi er produsert av Arabia. Besøk FinnishDesignShop for å se alt det fine man kan kjøpe med Mummimotiv. 

20. september 2009

Og vinnerne er...

Nå har vi hatt en høytidelig trekning for å kåre vinnerne av konkurransen min. Jeg skrev 65 lapper som jeg brettet pent og puttet i  en skål. Kjæresten tok seg en liten pause fra gulvlegging for å foreta trekningen. 

Vinneren av hovedpremien er.... trommevirvel.....

Jannes lille sted

Janne har akkurat fått nytt kjøkken, så jeg vil tro at dette er en gave som passer fint for henne. 

Jeg gratulerer og ber Janne om å sende en e-post med sin adresse. 

Trøstepremiene går til Nogette og Janne med bloggen Mitt Lille Krimskrams. Dere må også sende meg en e-post med deres adresser. 

Tusen takk til alle som deltok. Spesielt  takk til dere som la dere til som følgere og/eller linket til konkurransen fra deres blogg. 

Ha en riktig fin søndag ettermiddag og kveld alle sammen. 

19. september 2009

Konkurranse

Nå nærmer det seg trekning av konkurranse. Jeg har bestemt meg at jeg skal trekke to små trøstepremier også. Så da blir det totalt tre bloggere jeg kan glede:) Vel, jeg håper dere blir glade da! 

Vi venter gjester, så nå må jeg løpe! 

Ha en fin lørdag alle sammen

17. september 2009

Minner om konkurranse

Minner om konkurransen jeg har gående. Det er allerede 50 deltakere, men det er plass til flere. Jeg kommer til å trekke en vinner i løpet av søndagen, så ikke vent med å skrive dere på.

For å bli med på konkurransen må dere legge til en kommentar under konkurranseinnlegget.

16. september 2009

Opphørssalg hos Tilbords i Bergen

Det er opphørssalg hos Tilbords i Olav Kyrres gate i Bergen. Det begynte i forrige uke, men jeg var innom i går og da var det fortsatt mange fine varer igjen. Minst 30% avslag på alle varer. Jeg vil tro at det er bra muligheter for å gjøre noen gode kjøp. 

Ettersom jeg har ilagt meg selv shoppingforbud begrenset jeg meg til å kjøpe et par deler i bestikket jeg samler på. Bestikket er Aztec fra Stelton. Da jeg begynte å samle på bestikket ble det produsert av Norsk Stålpress, men Stelton kjøpte de opp for et par år tilbake. Da hadde jeg et stort strev med å få tak i ulike ting som gikk ut slik som sauseskje, frokostkniver, saltatbestikk osv. Men takket være Christiania Glassmagasin og Glass Thomsen på Lagunen fikk jeg tak i det meste av det jeg ønsket meg. De sjekket nemlig opp med lager og andre butikker i kjedene, det er god service! 

Bloglovin

Følg min blogg med bloglovin

15. september 2009

Kleshengere og litt til..

Nå har jeg holdt dere på pinebenken i hele dag, så da er det på tide å vise frem hva jeg skulle bruke stoffrestene til. Jeg har laget trekk til kleshengere fra Stoff og Stil. Kjøpte 5 stk for 12,95 og tenkte at det var en grei måte å få brukt opp litt stoffrester på. Veldig enkelt å sy et slikt trekk, så det vil jeg anbefale andre å prøve seg på. Jeg vil tro at det går fint å bruke en vanlig kleshenger også. 

Ellers koser vi oss med deilig konfekt som vi fikk fra kjærstens mamma som har vært utenlands. Ganske mektige biter så det holder med et par om gangen, selv for meg som eeeelsker sjokolade i laange baner;) Jeg har krevd eierskap til esken, den er tross alt rosa(selv om den ser rød ut på bildet). 

Den fine orkideen fikk jeg av en venninne, Bondekåna, da vi passet hennes nydelige datter noen timer da mor og far var på konsert. Et snillere og blidere barn tror jeg knapt det finnes. 

14. september 2009

Med hjertet i halsen klipper jeg stoff..

Jeg sitter med hjertet i halsen og følger med på valgsendingene. Dette er utrolig spennende og jeg er spent på hvilke resultater vi våkner opp til i morgen tidlig. Jeg kommer nemlig ikke til å orke å sitte oppe halve natten. Om hele Norge hadde stemt slik bloggerne har stemt på min lille "Jens eller Jensen" votering kunne jeg sovet virkelig godt i natt;) 

Å klippe litt stoff har beroligende effekt på meg, i alle fall i dag.. Så jeg har benyttet kvelden til å klippe til litt restestoff fra strandmadrassprosjektet. Hva stoffbitene skal bli til vil jeg vise dere i morgen, så følg med:) 

Ha en riktig god valgnatt!  

13. september 2009

Nålepute inspirert av Tilda

Håper at alle mine lesere har hatt en fin helg og er friske og opplagte for en ny uke. 

I kveld har jeg reparert noen gamle dynetrekk. De har en tendens til å rakne på langsiden ved åpningen når de har blitt godt brukt. Håper at jeg snart har litt mer overskudd til å sy. I mellomtiden kan jeg beundre nåleputen jeg har laget til av et norgesglass. Dere kjenner gjerne løsningen fra Tilda. Jeg oppbevarer trådsneller eller knapper oppi glasset. 

På oppfordring fra en av mine lesere oppdaterer jeg innlegget med oppskrift hentet fra Tildas Landsted. Klipp en papplate tilsvarende lokket og en større sirkel i stoff. Sy rundt stoffsirkelen og snurp den rundt pappsirkelen med stappevatt i mellom. press pappsirkelen med pute av vatt og stoff opp i korken. Dytt eventuelt opp en penere sirkel i kartong med litt lim for å skjule pappsirkel og stoff-snurperi.  Lykke til! 

12. september 2009

Deilige muffins

Inspireret av Hjem og Lykke bakte jeg i går noen deilige muffins. Jeg hadde ikke flotte Green Gateformer, men muffins smaker like godt i hvite former. 

Jeg syntes oppskriften var spennende da den inneholder youghurt naturell. Og siden jeg er godt fornøyd med oppskriften så vil jeg selvsagt dele den med dere. 

2 egg 2 dl sukker 50 g smeltet smør 2 dl youghurt naturell 4 1/2 dl  hvetemel 2 tsk bakepulver 2-3 tsk vaniljesukker

Visp egg og sukker til eggedosis. Rør forsiktig i smeltet smør og youghurt. Bland mel, vanliljesukker og bakepulver . Dette blandes forsiktig i røra. Det er kun fantasien som setter grenser for smakstilsetninger. Selv lagde jeg noen med eple/kanel og noen med blåbær. 

Stekes på 225 grader, midt i ovnen, i ca 15-20 minutter. 

Denne oppskriften rekker til 6 stk store muffins, jeg doblet den selvsagt og håper at de smaker godt etter å ha vært innom fryseboksen en tur. 

Lykke til!