30. oktober 2009

Mitt nye sybord

I dag har jeg hatt en liten tur på IKEA for å kjøpe et sybord og en kommode. Kommoden var i grunnen det viktigste for å få litt orden i den nye leiligheten, men den hadde de desverre ikke inne. De kunne ikke si når de fikk den inn heller. Men et lite arbeidsbord fikk bli med meg hjem. Jeg liker godt at det er en hylle nederst der jeg kan oppbevare symaskinen når den ikke er i bruk.
Ideelt sett skulle jeg selvsagt vist den fram i et nydelig interiør. Men det må nok vente ettersom rommet bordet skal stå på er et roterom i forbindelse med at jeg flyttingen!
Jeg gleder meg til åpningen av Riviera Maison butikken på Exhibition i morgen og ønsker dere alle en riktig god helg!

29. oktober 2009

Nå eier jeg snart ingenting!

Neida, det er ikke så gale! Men jeg har fått solgt en god del av møblene jeg har for salg og blitt noen kroner rikere.. Deilig! Nå kan jeg ta meg en tur på IKEA for å kjøpe noen av de tingene jeg og kjæresten trenger med god samvittighet.
Bildet øverst viser sofakroken min slik den så ut i går. Nå er det kun gulvteppet og sofaen igjen! Sofaen ser det ut til at jeg kan være så heldig å få beholde om min kjære får solgt en sovesofa som står på et av gjesterommene. Jeg krysser fingrene for at det blir inn med hvit sofa og ut med kinategnsofa!!!
.
På handlelisten til IKEA står det mer oppbevaringsplass. Jeg ser for meg minst en kommode og et lite bord/pult jeg kan ha til symaskinen min. Dette vil jeg ha NÅ!!! ;) Etterhvert skal vi også kjøpe oss en veggseksjon til å ha i stuen, nye spisestuestoler og et garderobeskap. Men jeg tror vi venter til januarsalget for å se hvilke alternativer vi har i tillegg til IKEA.
Et alternativ er Hemnes kommode. Jeg er usikker på jeg vil ha den på bildet her eller den som er høyere. En annen ting jeg grubler på er om jeg skal ha nattbord ved siden av sengen eller bare en leselampe som står på gulvet. Hva foretrekker dere?

26. oktober 2009

Møbler for salg

- Jeg er så heldig at jeg nå skal flytte sammen med min kjæreste. Derfor må jeg selge en god del av møblene mine. Det innebærer også et stilskifte, men det får vi komme tilbake til siden.. -
Forløpig skal jeg selge følgende møbler:
- Karlstad 3 seters sofa i hvitt stoff.
- Salongbord, hjørnebord og tv-benk(120 bredde) i heltre eik.
- Billy bokhyller(eik) i ulike høyder og bredder.
- 120 rammemadrass med bein og overmadrass fra IKEA.
- Malm(eik) kommode med 4 store og 2 små skuffer.
- Teak kommode. Min mor antar at den er produsert på 50-60 tallet. Velholdt.
- Baderomshylle, Molger fra IKEA.
- Hvitt spisebord fra Jysk.
Om noe høres aktuelt ut for deg så ta kontakt med meg så skal jeg sende deg bilde og pris i en e-post. Om du er anonym, husk å legge igjen e-posten din! :)
Og for ordens skyld, jeg bor i Bergen!

25. oktober 2009

Tilbake til hverdagen

-
Nå er to ukers ferie i California over og jeg er tilbake til hverdagen i Bergen. Det har vært en helt fantstisk ferie. Jeg har opplevd masse, spist mye god mat og handlet en god del. Foruten å handle alt mulig til meg selv har jeg også kommet godt i gang med julegavene.
-
-
Bildene i innlegget er tatt på Venice Beach, California.
-
-
Som så mange andre har jeg kjøpt meg KK Julen. Bladet fikk være med meg på stranden. Var litt rart å ligge i sola og glede seg til jul..
-
Etterhvert som jeg får pakket ut og sett på bildene fra ferien kommer det nok noen interiørinnlegg. Så det er bare å smøre seg med litt tålmodighet:)

15. oktober 2009

En ny dag+sminketips

Nå har jeg våknet opp til en ny dag i Los Angeles. Vi har ventet og ventet på solen, men det har til nå vært forgjeves. I dag skal det imidlertid bli varmere og vi regner med at solen vil titte frem. Og bra er det, for nå har jeg snart brukt opp alt jeg har av jeans og cardigans! ;)

Dagene mine i LA starter som regel med en ristet bagel og creem cheese. Jeg har heller ikke noe imot en varm eller kald variant av morgenkaffe fra Starbucks.
-
I dag blir det en ny shoppingdag. Jeg satser på en tur innom Zara, Sephora, Forever 21, Pottery Barn/Pottery Barn Kids og en kjøretur til Old Navy i kveld.

Et lite tips til dere som eventuelt skal besøke USA en gang er å kjøpe(les:hamstre) sminke her. Spesielt ID Bare Minerals er mye rimeligere her enn hjemme og dette merket er en stor favoritt hos meg. Det blir bra resultater og til og med mine sensitive/allergiske venninner bruker sminken. Denne gangen har jeg har kjøpt noe av alt, utenom mascara der jeg foretrekker Dior.
-
Ellers vil jeg takk så mye for kommentarene jeg får når jeg er på ferie! I utgangspunktet vil jeg vente med å kommentere tilbake til jeg er hjemme igjen, håper dere har forståelse for det.
-
Og til dere anonyme, spesielt mine venner, vil jeg si at det hadde vært veeeeldig hyggelig å få en kommentar fra dere også! :)


14. oktober 2009

Hollywood

Sjekk ut hvem jeg møtte på gårsdagens tur til Hollywood!!
.
For meg var det rene drømmedagen. Vi begynte dagen med busstur i Beverly Hills, Hollywood Hills, Bel Air og Rodeo Drive. Etter det fikk vi omvisning på Kodak Theater. Det var fantastisk og så bra at jeg skal se om jeg kan få lagd et eget innlegg om det. Så fikk vi endelig spist lunch før vi avsluttet dagen i Hollywood på Madam Tussads!
.

13. oktober 2009

Pottery Barn og andre inntrykk

Jeg er på ferie i USA om dagen, nærmere bestemt i California. Dagene har vi for det meste brukt til shopping, spising og soving. Mine favoritter!
De jeg er på tur med deler ikke min interesse for interiørbutikker. De kaller det faktisk ikke interiørbutikker engang. Det omtales som "husholdningsbutikker". Så nå jeg skal besøke slike butikker er det etter prinsippet "rett inn- rett ut".
-
Ofte spør jeg betjeningen om lov til å ta bilder og jeg har ikke opplevd å få ja en eneste gang. På Pottery Barn fikk jeg i alle fall lov til å ta bilder utenifra. Bildene er er tatt når det var mørkt og har kvalitet deretter.
.
Jeg har så langt gjort meg følgende betrakninger:
  • Absolutt ALLE møbelbutikkene har sofaer som er svært like til Ektorp i sine utstillinger, som regel er de plassert lett syndling fra vinduene. Sofaen dere ser ovenfor er et eksempel på dette.
  • Den nostaliske stilen er helt fraværende i USA i de butikkene jeg har sett innom.
  • Haloween har en sentral plass i interiøret nå om høsten. Tacky pynt på supermarkedene og litt mer sofistikerte ting på Pottery Barn.
  • Alt er mer volumøst og større enn hjemme. Ikke overraskende! ;)
  • Kitchen Aid er grisebillig her, jeg tør faktisk ikke si prisen. Flaks for meg at det er ulik strømkurs, ellers ville jeg hatt et baggasjeproblem!

Jeg håper å komme tilbake med flere innlegg etterhvert i løpet av ferien, forhåpentligvis med flere og bedre bilder.

Ha fine høstdager der hjemme, vi venter på at solen skal stå opp!

9. oktober 2009

Gave og klar for avreise


Her er den flotte gaven jeg fikk fra høstferiegjestene fra Sandnes. Helt perfekt for meg. Jeg liker alt som er litt gammeldags, Og dessuten skal jeg pensle stilen inn mot litt mer sort og litt mindre rosa.. Noen av dere vet hvorfor;) Tusen takk i alle fall!

Nå har jeg pakket ferdig og er klar for å reise til California i morgen. Det blir nok ikke mange timer søvn i natt ettersom flyet mitt går kl 06.10. Heldigvis har jeg en supersnill kjæreste som står opp og kjører meg til flyplassen. Jeg er så takknemmelig!

Jeg har kjøpt noen fine ukeblader, ladet opp ipod og håper at vi får egen skjerm som vi kan se film på når vi skal fly over Atlanteren. Ellers er jeg heldigvis velsignet med et godt sovehjerte!


Om jeg er riktig heldig får vi trådløst internett i leiligheten der vi skal bo og da blir det i alle fall mulighet for blogging. Om det er tid til det er en annen sak:)


8. oktober 2009

Anbefaling: De små gleder- gave og interiørbutikk

I går var jeg og en venninne innom De små gleder i Marken. Dette er en nydelig interiørbutikk som tidligere lå i et lite synlig kjellerlokale og ikke var den letteste å finne. Nå har butikken fått nytt lokale som er mye større og har flere vinduer ut mot gågaten. Damen som driver butikken er veldig hyggelig og hun var ikke vond å be da jeg spurte om å få ta noen bilder til bloggen min. Jeg anbefaler alle som liker denne stilen et besøk på denne butikken! Butikken ligger ikke så langt fra Jernbanestasjonen og Bystasjonen.
Disse gammeldagse bildene synes jeg er så flotte. Har selv et par stykker som jeg har rammet inn. Nydelig, min favoritt er lampen.
Et godt utvalg av nydelige smykker...
Flotte sminkepunger fra Lisbeth Dahl blant mye annet lekkert.

7. oktober 2009

En fin dag på Fløyen

I dag har jeg hatt en fin dag i Bergen by sammen med høstferiegjestene fra Sandnes. Vi har vært på Fløyen og drukket deilig kakao med krem. Vi fikk også lekt litt på lekeplassen og beundret utsikten da regnet tok seg en liten pause. En tur innom suvenirbutikken var vi og, og jeg gremmes over hvor grusomme ting vi selger turistene våre i dette landet. Har vi ikke noe finere å by på?
Bildet er av den lille skjønne prinsessen på snart to år som er en av de tre høstferiegjestene. Bildet er publisert med mammaens samtykke.
På vei hjem var vi innom De små gleder i Marken. Her fikk jeg tatt noen fine bilder. Et innlegg om denne flotte butikken kommer i morgen. Det er bare å glede seg!

Strikk: Oppskrift på kjøkkenkluter


I forbindelse med konkurransen som jeg hadde her på bloggen har jeg fått en del spørsmål om strikking av kluter. Ettersom jeg er usikker på om jeg har fått besvart alle spørsmålene lager jeg et lite innlegg om temaet.
Garnet jeg bruker er Gjesdal Bomull Sport og kjøpes på Spar Kjøp. Dette garnet kan strikkes på pinner nr 3,5-4 og strikkefastheten er 23 m=10 cm. Det er fullt mulig å bruke et annet garn, men tilpass da gjerne i forhold til pinnestørrelse og ev antall masker du legger opp. Men vær oppmerksom på at klutene bør strikkes i 100% bomull og kunne vaskes på min. 60 grader.

Jeg legger opp 36 masker og strikker 2 rette og 2 vrange. Strikk til du synes kluten har en passelig lengde.

Klutene er ikke så veldig store, men jeg synes de er helt passelige. Om du liker strørre kluter kan du feks. legge opp fire masker til og strikke de litt lengre.
Om noen ønsker seg kluter uten å strikke de selv så ta gjerne kontakt med meg så kan jeg strikke noen for deg.
Det har gått noen dager fra jeg var innom dere sist. Jeg har hatt travle dager med diverse avtaler og venner av meg som er på høstferie i Bergen. Ellers pakker og planlegger jeg Californiatur. Men jeg kommer innom dere som har kommentert i de siste dagene! :)
Ha en riktig god tirsdag!


5. oktober 2009

Jeg er så heldig...


Jeg er så heldig som har vunnet den skjønneste gaven i A Brighter Day sin giveaway. Pakken kom i posten i dag og jeg ble så fornøyd. For da jeg åpnet gaven luktet det bare utrolig deilig. Og den gode lunkten kom fra te i en nydelig Green Gate boks. I tillegg var det en te-sil, kjøkkenhåndkle og to skjønne stjerner som må få seg en fin plass i heimen.

Legg også merke til det skjønne hjertet som pryder gaven. Dette har jeg en mistanke om at damen bak A Brighter Day har laget med sine flittige hender. Hjertet vil selvsagt bli godt tatt vare på.
A Brighter Day er en nydelig blogg som jeg ofte besøker og jeg vil anbefale alle å ta en titt der.

4. oktober 2009

Julegaveproduksjon

I dag har jeg sydd vesker av det ene stoffet jeg kjøpte på Stoff og Stil i går. Av en meter stoff får jeg to store vesker til mammaer og to små vesker til døtrene. Så da håper jeg at to store og to små venninner av meg blir glade for gavene de får.
Jeg har fortsatt masse stoff liggende og store planer om å sy flere ting!
Kjæresten har vært en dyktig gulvlegger i dag også, nå mangler det bare lister. Vi har fått opp nye gardiner og fått sovesofaen tilbake rommet. Det kommer nok bilder på bloggen når rommet når rommet er HELT ferdig!
Jeg ønsker alle sammen en riktig god uke!

3. oktober 2009

På handletur

Dagen i dag har jeg tilbrakt med Therese Dorthea. Vi har vært i Åsane(Bergen) og der er det masse flotte butikker for oss interiørelskere. Vi har vært innom Home and Cottage, Farmors hus, Stoff og Stil og Ikea til sist.
Jeg skulle i grunn ikke handle noe siden jeg snart reiser til California på ferie. Men slik gikk det ikke...
På Stoff og Stil gikk det noen hundrelapper slik det pleier. Fangsten ser dere på bildet. Om jeg får anledning i morgen skal jeg sette meg ned med symaskinen min og sy noen småting.
Det ble også litt handel på Ikea. Det kan blant annet nevnes noen små skåler, wok panne, kurv og små batteridrevne stjernelys. Vi ble begge lettere skrekkslagen da vi så at IKEA har fått julevarer i butikken. Jeg ble ikke videre imponert, men det blir jeg i grunn aldri når det kommer til IKEA sin jul! Sånner er det med den saken! :)
Therese Dorthea viser mange fine bilder fra dagens butikkrunde i dette blogginnlegget. Et besøk anbefales på det varmeste!
Her er et underveis bilde på det ene rommet vi pusser opp i kjæresten sin leilighet! Han har stått skikkelig på med gulvlegging mens jeg var rundt i butikker. Slike menn liker vi! ;)

California- jeg er snart på vei

Til helgen reiser jeg på to ukers ferie til California sammen med en god venninne. Vi skal bo i Pasadena. Det betyr dagsturer til blant annet Hollywood. Vi håper også å få til en liten reise til Las Vegas.
I den forbindelse lurer jeg på om noen av mine lesere har tips om fine interiørbutikker å besøke. Jeg er også veldig intereressert i tips om annen shopping samt ting å oppleve.
Jeg kjenner at det skal bli deilig med sol og varme, god mat og gode opplevelser!

2. oktober 2009

Utfordring og bilder fra Botanisk hage

Jeg har fått en utfordring av A Brighter Day og Therese Dorthea. Og selvsagt tar jeg den! Utfordringen går som følger:

1. Skriv tre ting som du husker som om det var i går:
Min første date med kjæresten, dagen da jeg fikk min første "voksen" jobb og tusenvis av ubetydeligheter som bare jeg husker- og ingen andre.

2. Skriv tre ting som du misliker:
Sykdom, urettferdighet og uærlighet.

3. Skriv tre ting som du liker:
Barnelatter, lukten av sjø og (de aller fleste)menneskene jeg omgir meg med i livet mitt.

4. Skriv tre blogger du besøker daglig:
Noe på hjertet, Anne Skaar og Verandasol.

5. Skriv tre sanger du hører på for tiden:
Radio, radio og atter radio.

6. Skriv hvilke tv-programmer du følger med på:
X-faktor, Jakten på Kjærligheten og Nyhetene.

7. Skriv tre venner som du vil sende utfordringen videre til:
Noe på hjertet, Anne Skaar og Verandasol.


Alle bildene i innlegget tok jeg i går da jeg hadde en liten spasertur i Botanisk hage. Det var en nydelig dag her i Bergen, med både sol og regn. Jeg vil oppfordre alle mine lesere til å ta på dere gode, varme klær og gå ut for å oppdage høsten der dere bor. Om dere i tillegg vil lage et innlegg og vise frem litt bilder på bloggen synes jeg det er veldig kjekt.

Med nydelige blomster ønskes dere en riktig god helg!
Oppdatering: Besøk gjerne den flotte bloggen Meg og mitt for å se flere nydelige høstbilder!