29. november 2009

Adventstid

Endelig er adventstiden her og jeg har så smått fått pyntet litt her hjemme. Det jeg har gledet meg mest til er å få opp advent- stjerner og staker i vinduene. Jeg synes det er så skjønt med lys i vinduene.
-
Vi har hatt en stille og rolig helg med besøk av familie. I går var det hjemmelaget pizza på menyen og i dag mors raspeballer. Utrolig deilig!
-
Duk og servietter er forøvrig kjøpt inn i anledning helgen. Duk fra Kid Interiør og servitter fra Åhlens.
-
Håper at dere alle får en riktig god uke!

24. november 2009

I dag er det en måned til julaften..

Som så mange andre bloggere falt jeg for fristelsen og lager et "I dag er det en måned til julaften"-innlegg.

Jeg er av den gamle skolen som synes at jula begynner så alt for tidlig hvert år. Men til helgen er det den første søndagen i advent, og da må det vel være lov til å begynne med litt juleforberedelser nå i slutten av uka?
.
I dag har jeg ønsket Sissel Kyrkjebø og Odd Nordstoga en god førjulstid. De har konserter i Bergen om dagen og i ettermiddag hadde de cdsignering på et kjøpesenter i nærheten av meg. Jeg og en hel del pensjonister var på plass for å sikre oss et eller flere signerte eksemplarer. Selv kjøpte jeg en cd til meg selv og to stk i julegaver.

I morgen gleder jeg meg til å høre på den nye cden og bake de første julekakene. Min gode venninne, Bondekåna, har delt sin oppskrift på kolakaker med meg. Jeg er spent på om jeg klarer å få de like gode som hennes. For de er nemlig utrooooolig gode!


Bildet er hentet fra Det søte liv.

23. november 2009

Smykketrøbbel- neida!

Mange interiørbloggere har hatt innlegg om hvordan de oppbevarer smykkene sine. Sist var det Ida som skrev om dette temaeet.

Jeg har i flere år sverget til en meget enkel løsning med korktavle og knappenåler. Korktavlen er trukket med hvitt stoff og knappenålene har perlehoder. For meg er dette en utmerket løsning da jeg hele tiden har god oversikt over smykkene. Hos meg er tavlen enten hengt på en vegg eller stående på en kommode.
Noen bloggedamer ønsker seg nok et eller to smykkestativ fra Lisbeth Dahl til jul. Bildet er lånt fra nettbutikken Hjem Kjære Hjem som selger smykkestativene i to ulike størrelser.

Jeg synes også Menu sitt smykketre er stilig. Bildet er hentet fra Kitchn der du også kan kjøpe smykketreet.

22. november 2009

Arne Jacobsens funkisvilla i miniatyr


Hva med Arne Jacobsens funkisvilla fra 1928 som dukkehus til minien? Huset er så og si en kopi av det orginale. Tak og husfasader er festet med magneter og kan tas av for å gjøre huset lett å leke i.

Du kan selvsagt møblere det med Arne Jacobsens designklassikere.
Bildet viser Egget, designet i 1958 for SAS Royal Hotel i København. Eksemplaret du her ser måler H: 6,69 cm; D: 4,94 cm; B: 5,38 cm.

Huset kommer snart for salg på Minimii.

Artig påfunn må jeg si, men jeg ser nok ikke helt for meg at dette blir den mest selgende leken i 2010!

20. november 2009

Pikerom for en voksen pike..


Jeg har innredet mitt eget lille "pikerom" i mitt nye hjem. Bildene ble tatt i forrige uke. Slik rommet ser ut nå om dagen så er det overhodet ikke bloggifiserbart. Det flyter- jeg har nemlig begynt på innpakningen av årets julegaver. Kjæresten tittet inn på rommet i går kveld. Og kommentaren var som følger; "det var visst lurt av meg å gi deg ditt eget rom, så slipper hele leiligheten å se sånn ut". Om han mente rot eller rosa er jeg noe usikker på..


Jeg ser frem til mange fine stunder på "pikerommet". Her er det god plass til oppbevaring av strikke-, sy- og hobbysaker. Jeg kan begynne på prosjekter uten å måtte rydde opp etter hver arbeidsøkt. Videre vil rommet gjøre nytten som hjemmekontor og gjesterom.


Kjæresten skal også innrede sitt eget rom etterhvert. Om det noen gang kommer til å bli blogget tviler jeg på... Men det viktigste er at han får et rom han kan trives i. Her blir det flatskjerm, playstation, muligheten for å se en film eller fire(han er filmelsker av de store) og selvsagt en stor, deilig stressless å sitte i. Og om han skulle finne på å "pynte" så er det masse saker å ta av fra tiden da han hadde en gjennomført ungkarsleilighet!

Synes dere det er sært at vi innreder hver våre rom?

16. november 2009

Julegaver og julekalender- ønsker tips

Jeg har så smått begynt å tenke på hvordan jeg skal pakke inn julegavene mine i år. Jeg har handlet inn litt bånd og papir allerede. Til/fra lapper har jeg overhodet ikke tenkt på. Har dere noen gode tips til meg når det kommer til pakking av julegaver? Den største utfordringen er imidlertid ikke hvordan jeg skal pakke inn julegavene. Men hvordan skal jeg lage til en fin pakkekalender til min kjære? Jeg trenger både tips til innhold, innpakkning og utfordrmig av selve kalenderen.
Bildene i innlegget er julegavene slik jeg pakket de inn i fjor. På pakkene på bilde nr. 1 har jeg brukt gråpapir og hyssing. Til/fra lappene kommer fra Nille. På bilde nr. 2 er gavene også pakket inn i gråpapir, men her har jeg brukt prikkete bånd fra House Doctor og selv klippet ut til/fra lapper i matchende farger.

11. november 2009

Tigerstaden står for tur

I morgen tidlig reiser jeg til Oslo for å delta på delta på en samling i fagforeningen jeg er med i. Første gang jeg deltar på noe slikt og jeg kjenner ingen av de andre deltakerene. Jeg skal ikke stikke under en stol at jeg er litt spent. .
Det er ikke så alt for ofte jeg bor på hotell, så det er fortsatt litt barnslig glede forbundet med det. Jeg har hørt at å bo på hotell alene er litt stusselig, men jeg skal bare være der en natt så det blir nok fint uansett. Jeg gleder meg til all den gode maten! .
Fredag ettermiddag setter jeg meg på toget til Sandvika Storsenter for å møte en venninne og shoppe litt. Håper at jeg får tatt turen innom Søstrene Grene. Senere på kvelden kommer en tredje venninne flyvene fra Stavanger og vi skal tilbringe helgen sammen alle tre. Det gleder jeg meg veldig til!
.
Ellers begynner jeg så smått å komme i orden i mitt nye hjem(han har allerde bodd her en stund). Kjæresten har vært på IKEA. Han kom hjem med kommode og bokhylle. Etter det har han hatt skrujobb! Han liker det, og jeg er glad for å slippe.
.
Neste uke lover jeg at det kommer litt interiørbilder fra leiligheten og jeg vil ta en skikkelig bloggerunde med kommentering.
Håper at dere alle får en riktig fin helg. Det er dere alle forunt, flotte damer og menn(jeg vet at jeg har i alle fall en mannlig leser) som dere er!

8. november 2009

Julegavetips- strikk et sjal

I flere år har jeg strikket noen gode og lune sjal i mohairgarn. Som dere ser så har jeg ganske mange. Men jeg har i grunn lyst på enda flere. Sist jeg var på Stoff og Stil la jeg merke til at de hadde fått mohairgarn i noen nydelige sarte farger. Jeg kjøpte en dus rosa og en dus grå farge.. Klarer ikke helt å bestemme meg om det skal bli julegaver eller om jeg skal strikke de til meg selv.. :)

Mange venninner har i årenes løp ønsket seg slike sjal til jul og bursdager, og ønskene har i stor grad blitt oppfylt. Noen har fått sjalet strikket med glittertråd i tillegg til mohairgarn. I den senere tid har jeg forsøkt meg på å hekle en liten kant rundt sjalet.

Jeg har allerde et sjal klart for en bursdag i desember og må i alle fall strikke et til før jul. Men strikking må vente for her er det flytting som gjelder!

Oppdatering:

For å strikke sjalene trenger du 2 nøster med Kitten Mohair eller mohairgarn fra Stoff og Stil. Jeg tror jeg har brukt nr 8 for det meste, men litt større eller litt mindre pinner går sikkert bra.

Legg opp 3 masker og øk 1 maske på hver pinne. Jeg pleier å øke i maske nr.2, synes det blir finest slik!

Fell løst av når siste nøstet nærmer seg tomt.

Lykke til!

4. november 2009

Et lite kjøp fra Riviera Maison

På lørdag var jeg en av de heldige bloggerne som fikk komme på åpningsfesten til den splitter nye Riviera Maison butikken på Exhibiton. Urutinert blogger som jeg er lot jeg kameraet ligge hjemme.
I løpet av kvelden fikk jeg hilst på skjønne Catherine og Eva. Jeg skal heller ikke glemme å nevne Therese Dorthea som jeg tilbrakte hele kvelden med. Desverre så fikk jeg ikke hilst på flere bloggedamer, men kanskje det kan skje ved en annen anledning?
Catherine, gratulerer så masse med en utrolig flott butikk! Jeg har allerede vært på butikken din/deres og snopet!
Jeg må bare beklage bildekvaliteten, men slik blir det når man kommer hjem på kvelden og har så lyst til å vise frem med en eneste gang.
Og så over til en liten oppdatering på salg av møbler og flytting.
.
Møblene mine ble solgt en etter en i løpet av en ukes tid. Kjærestens kinategnsofa blir hentet i helgen. Jeg er svært takknemmelig for at han har en kamerat som trenger en sovesofa, er villig til å betale litt for den og overhodet ikke bryr seg om hvordan sofaen ser ut! For at dere skal forstå hvorfor jeg er glad for å få ut sofaen av hus slenger jeg med et bilde av den. Lekker? ;) .
I løpet av helgen og begynnelsen av neste uke skal det flyttes og vaskes ut av leiligheten. Akkurat nå er jeg glad for at jeg ikke har et stort hus å flytte fra.
Ønsker dere alle en riktig god ukeslutt. Jeg vil besøke dere og kommentere så snart jeg får tid og overskudd. Vær tålmodig med meg er dere snille.