30. januar 2010

Interiørfristelser

Siden ryggen ikke har vært helt bra i det siste har det blitt en del timer i gostolen med pcen. For meg har det blitt mye interiørsurfting, både på blogger og butikker.
Mye fint og fristende å se rundt på interiørbloggene, men det er ikke sånn at man umiddelbart kan anskaffe seg alt man ser der. Det er verre med interiørbutikkene. Der er det så mye fint og man kan fort tømme bankkontoen om man ikke har litt selvdisiplin. Jeg har blant annet tittet litt i den danske nettbutikken Mollegaarden. Så langt har jeg ikke bestilt noe, selv om jeg må innrømme at fristelsen er stor. Her er det masse flotte varer fra Green Gate, Blomingville, House Doctor, Lisbeth Dahl osv. Prisene ser også ut til å være konkurransedyktige og det opplyses om at mva blir trukket fra i prisen ved sending til Norge. Men vi må vel betale mva og ev toll når vi mottar varen her i Norge. Så om det egentlig er så mye å spare er jeg litt usikker på.. Noen som har erfaring fra å handle interiørartikler fra utlandet med tanke på mva og toll?
En fristelse jeg derimot ikke greide å motstå var da jeg kom over et tilbud på bladet Bolig Pluss. For en drøy hundrings får jeg tre nr av bladet og en stang til kjøkkenkluten. Det skal ikke stikkes under en stol at jeg er veldig glad i både ukeblader/interiørblader og ikke minst gratisgaver. Stangen har jeg tidligere lest om i dette innlegget og den virker lovende. Noen som har anskaffet seg en slik?
Nå har kjæresten reist på vorspiel med gutta. Jeg sitter hjemme og nyter effekten av store mengder smertestillende. Snart skal jeg spise litt pasta og hvitløksbrød. En pose Smash venter også på meg. Og nå er det sistesjansen i Melodi Grand Prix. Jeg skal nok få en god kveld.
Og en god kveld håper jeg dere også får.

29. januar 2010

Jeg er på Epla

Nå har jeg lagt ut litt som jeg har strikket og sydd på Epla. Den siste tiden har jeg nemlig forstått at det finnes enkelte som er villig til å betale for tingene jeg lager. Jeg har strikket både sjal og pulsvanter på bestilling.
-
Bildene i innlegget er av produkter jeg har lagt ut de siste dagene. Jeg tenker at butikken min på Epla vil reflektere det jeg putler med av håndarbeid til enhver tid. Jeg har nemlig en tendens til å bli hekta på å lage enkelte ting og da blir det som regel flere ting enn jeg trenger selv.
-
Akkurat nå sitter jeg i go stolen og strikker på et stort mohairsjal som jeg tenkte å legge ut for salg. Fargen er blå/lilla og helt nydelig. Jeg har tidligere skrevet om sjalene jeg strikker i dette innlegget.
- Ønsker dere en riktig god helg! Min helg blir meget rolig der jeg veksler mellom å sitte i gostolen og små gåturer på stuegulvet eller i nærmiljøet for å ikke la ryggen stivne til. Jeg håper inderlig at helgen gjør underverker slik at jeg er i normalt gjenge igjen til mandagen!

28. januar 2010

Litt detaljer fra gangen

Her er et par detaljer fra gangen vår slik den ser ut nå om dagen. Speilet hang i gangen før vi pusset opp og det var opprinnelig furu. Etter noen strøk med hvit maling fikk det lov til å flytte tilbake til gangen. De skjønne eføyene kjøpte jeg på 3 for 100 kr salg på Mester Grønn forrige uke. Pottene og duken hadde jeg fra før. Bildene på veggen har vi kjøpt på IKEA. Rammene hadde jeg med meg inn i samboerskapet. I forbindelse med å bli samboer og pusse opp leilighet har vi prøvd å bruke litt av det vi begge har fra før. Det er ofte lite som skal til for at uttrykket skal forandres, enten det er et malingsstrøk eller en ny sammensetning. Bilder fra stua lar vente på seg. Jeg har nemlig vært så uheldig at jeg har falt og slått meg i en trapp. Trappen til legekontoret ironisk nok. Legens diagnose var klar- forstrukket en muskel. Muskelen må være en av de som er mye i bruk fordi det gjør skikkelig vondt- ofte! Pga ryggen greier jeg ikke sånne små ting som å ta inn og ut av oppvaskmaskin, tørke av stuebordet, rydde bort ting som ligger på gulvet etc. Og når jeg ikke greier slike ting blir det lite bloggifiserbart i stua. Så jeg får si som de sier i VG reklamen "Kanskje til helga?".

24. januar 2010

Pariserboller


Jeg har bakt noen deilige pariserboller i dag og jeg tenkte å dele oppskriften med dere. Det er ingen hemmelighet at jeg har en lidenskap for "boller med gult i". Disse har vaniljekrem i midten og er noe av det beste jeg har smakt.

Oppskriften rekker til omtrent 30 boller og er som følger:

200 g smør/margarin.
4 dl melk
50 g gjær
1 dl sukker
1/2 ts salt
1/5 ts hornsalt
2 egg
14 dl mel
+ 1 pk vanlijekrem for fyll

Deigen forheves i 40 min. Man deler så opp deigen i 30 emner som man klemmer litt utover og legger vaniljekrem oppå for så å dytte kantene sammen slik at man får en rund bolle. Bollen legger jeg i en muffinsform. Etterheves i 40 min. Steker bollene på 250 grader i 5-7 min.

La dere merke til den nye duken? Siden jeg er polkadottdame så måtte det inn noen prikker i stua vår. Her er det sort og hvitt som gjelder.

For de som måtte lure så er stua vår ferdig oppusset nå. Bilder kommer når stua er tømt for folk og det er dagslys. Vi har gjester frem til onsdag og det er kjekt med besøk.

Ønsker dere en fin fin uke!
20. januar 2010

Hvitt, hvitt, hvitt!

Her er det første bildet jeg har å vise fram av vår nymalte stue. Etter å ha prøvd 5 ulike "hvit" farger på veggen fant vi "den rette". Vi var begge enige om Refleksjon. I skrivende stund er ikke stuen helt ferdig. Det gjenstår et strøk maling på karmene på altandør/vinduer og to små vinduer. Dette skulle jeg egentlig gjort i går, men jeg har greid å få meg en forkjølelse/influensa så det er ikke mye futt i meg. Kjæresten holder akkurat nå på med å male opp igjen en vegg da det viste seg å være fargeforskjell på malingen. Noen som har opplevd dette? Før vi pusset opp ville du på bildet sett lysegrønne vegger, vinduskarmer i furu, sorte gardiner, mørkebrunt bord og stoler. Forvandlingen er enorm og jeg er superfornøyd. Jeg har noen før-bilder, det er mulig jeg våger meg til å legge de ut når vi er ferdig med hele stuen.
Jeg er veldig glad i planter og akkurat nå har jeg så mange at det faktisk måtte stå to stk på spisebordet. Den store lysestaken fikk jeg til jul av min kusine og den falt veldig godt i smak hos meg. Den lille i sink kjøpte jeg på Farmors Hus til 50% avslag tidligere i uken. Julepynt for de, helårspynt for meg.
-
Ønsker dere en god uke videre.

16. januar 2010

Award og utfordring


Jeg har i dag fått en award med tilhørende utfordring av Gyldenkron. Tusen takk du flotte strikkedame!

Utfordringen er å fortelle 7 ting dere ikke visste om meg.
  1. Jeg har Norges Lover i min bokhylle.
  2. Jeg har samlet på IKEA kataloger siden midten av 90- tallet. De står også i bokhylla.
  3. Min første jobb var på et museum. Det var få gjester her og man kan vel si at jeg fikk betalt for å sitte i sola, lese bøker og høre på radio.
  4. Den beste byen jeg har besøkt er New York, og jeg vet at jeg vil reise tilbake hit mange ganger.
  5. Jeg elsker ukeblader og aviser.
  6. Jeg er kjempeglad i å bake gjærbakst.
  7. Jeg sitter akkurat nå i sofaen og slapper av mens min kjæreste maler stua.
Award og utfodring vil jeg sende videre til: Idun lager et hjem, Guttemamma, Mitt lille krimskrams, Put it in a box, Bondekåna, Verandasol og Anne Skaar.


14. januar 2010

Sitatstafett


I dag fikk jeg en utfordring fra Idun der hun utfordret meg til å komme med et sitat. Det passet veldig godt for min kjæreste kom med et lite gullkorn i helgen.

Jeg og kjæresten snakket om interiør og design. Og de tilhørende høye prisene som er på en del ting kom opp. Jeg var (ikke overraskende) vennlig innstilt til å bruke litt penger på slike ting. Min kjæreste delte ikke denne oppfatningen og kom med flere eksempler på ting til hus og hjem damer har brukt uforskammet mye penger på. Om konen til en kollega uttalte han følgende:

"Hun brukte 8000 kr på en visp, bare fordi den var rød"
-
Og for oss bloggedamer er det ikke akkurat vanskelig å forstå hvilken "visp" hun har kjøpt!
-
Utfordringen sendes videre til følgende skjønne bloggere:

13. januar 2010

Hvilken hvitfarge skal vi velge?


Godt nyttår!

Jeg beklager at jeg er sent ute på bloggen i det nye året. Det har rett og slett vært en del andre ting på tapetet! Vi har blant annet kommet i gang med å pusse opp stuen. Til helgen står veggene i stuen for tur.

Det store spørsmålet er hvilken hvitfarge vi skal velge?

Akkurat nå er veggen en blanding av Eva, Claro og Eggehvit. I lekre striper. Og jeg blir ikke klok. For hver farge jeg prøver ut på veggen blir jeg bare mer forvirret. Jeg er redd hvitfargen skal bli for kald eller for gul.

Som dere kanskje forstår så vil jeg ha gode råd. Og for at dere skal gi meg gode råd skal dere få litt mer info. Vindu- og dørkarmer er lik standardfargen på vinduer/dører. Kjøkkenskapene har hvite fronter, men de er nå 8-9 år gammel og jeg lurer på om de har blitt litt gule med tiden. På gulvet er det vanlig eikeparkett. Møblene i stuen blir i all hovedsak sort og hvitt.

Jeg satser på å komme sterkere tilbake på bloggingen med en nyoppusset stue! Og for ordens skyld, bildet i innlegget er lånt av Byggmakker.