25. mars 2010

Sommerboller

Nå er frysen fylt opp med deilige hjemmelagde sommerboller.
Jeg reiser på påskeferie i morgen, men han som er igjen her hjemme må selvsagt ha noe godt å kose seg med i påska. Han får besøk av sin søster og nevø her i leiligheten. Kjenner jeg de rett så takker de ikke nei til hjemmelagde boller.Jeg måtte selvsagt ha meg en aldri så liten kosestund med nystekte boller og litt godt i koppen fra Greengate. Asjetten ble kjøpt på Fretex for et par uker siden.

 

Noen supergode påskeegg fra Anthon Berg ligger i en liten skål. Der ble de ikke liggende lenge, vi er nemlig litt av noen marsipangriser begge to! :)


Dette har utartet seg til å bli en skikkelig bakeuke. I kveld har jeg bakt ost og skinkehorn. Det er fint med litt god niste på en lang kjøretur. Bensinstasjon og ferjemat er ikke akkurat mine favoritter. 

Jeg har prøvd å rekke innom dere med noen hilsener den siste uken, men jeg har ikke rukket så mange som jeg skulle ønsket. Så da benytter jeg anledningen her til å ønske dere alle en riktig god helg og påskeuke!

23. mars 2010

Det spirer i vinduskarmen

På lørdag tok jeg et par bilder av det jeg har sådd i vinduskarmen. Det var da den åttende dagen.

Karsen er nå klar for innhøsting.

Gressløken tar det lenger tid med, men også her skjer det ting.

Siden lørdag har alt vokst litt til og spirer av det som skal bli persille har også kommet opp. Det er utrolig kjekt å se små forskjeller fra dag til dag nå. Jeg er spent på hvordan vekstene ser ut når jeg vender tilbake etter påskeferien.

Nå skal vi kose oss med litt blåmuggost og speltkjeks før det er leggetid!


22. mars 2010

Påske på kjøkkenbenken

Jeg har gått til innkjøp av litt nødvendige saker til kjøkkenet i tradisjonell påskefarge.

Ettersom jeg skal reise bort i påsken satser jeg på at hjemmestrikkede kjøkkenkluter, gul zalo, gul oppvaskbørste og nye kjøkkenhåndklær skal gi min kjæreste den nødvendige motivasjon for å holde hjemmet rent og pent mens jeg er borte. Akkurat som om jeg tror at det skal virke! ;)

Men jeg skal ikke klage ettersom han pleier være flink til å ta et skippertak før jeg kommer hjem igjen!

Den første påskeliljen har sprunget ut. En fryd for øyet!
Noen nystrikkede kjøkkenkluter i det jeg mener heter patentstrikk!

I løpet av kvelden skal jeg ta et dypdykk i boden for å finne den lille kassen jeg oppbevarer påskepynt i. Om jeg er riktig heldig finner jeg den og det kan bli flere påskeinnlegg fra denne kanten.

Ønsker dere fine dager frem mot påske!21. mars 2010

Tre-retters middag

I går kveld hadde vi noen venner av oss på middag. Da de disket opp med tre-retters til oss for noen uker siden fant vi ut at vi skulle prøve oss på noe tilsvarende.

Jeg er på ingen måte noen superkokk. Bare det å finne på hva en skal ha til middag er en utfordring. En annen utfordring er det å ha tre ulike retter klar på omtrent samme tid. Dessuten ønsker jeg ikke stå så alt for lenge på kjøkkenet når vi har gjester.


Meny:
Ovnsbakt asparget surret i spekeskinke med parmesandryss
Marinert kalkunbryst med hjemmelaget potetstappe, søtpotetstappe, gulrot, rosenkål, waldorsalat og  fløtesaus
Panna cotta


Før gjesten kom skrelte jeg poteter og grønnsaker, lagde forretten klar i en ildfast form og la alt på plass i gryter. Når gjestene kom var det bare å sette kalkunbrystet i ovnen for steking. Etter en time og femten minutter var kalkunbrystet ferdig stekt. Da lot jeg det hvile og satte grønnsaker, poteter og saus på kok. Forretten ble flyttet fra kjøleskap til stekeovn, og ti min etterpå var vi klar til å spise. Desserten hadde jeg laget på ettermiddagen, så den var det bare å hente ut fra kjøleskapet og sette på bordet.


Når vi får gjester skulle jeg ønske vi hadde et servise som vi bare brukte til fint. Ikke har jeg noen store favoritter, så jeg vet ikke hvilket vi kunne samlet på. Kanskje noe enkelt og hvitt kunne passet til oss?
Dere må gjerne komme med forslag til serviser jeg kan ta en titt på.  

Nå strikker jeg for harde livet for å få ferdig et par harepuser. I ettermiddag skal vi på fårikålmiddag til kjæresten sin mamma og hun skal få et par harepuser med gule sløyfer på.

Jeg ønsker dere en riktig fin søndag!


20. mars 2010

Bonytt og etasjefat


For et par dager siden kom jeg over en annonse for Bonytt på en eller annen nettside. Om jeg husker rett så var det 6 nr for 199,- kr. Men det som kanskje er det aller viktigste(for meg) er å få med dette flotte etasjefatet. Jeg håper at det er like flott i virkeligheten som det ser ut på bildet. Bildet er for øvrig hentet fra Bonytt sin nettside.  

Ha en god lørdag!

19. mars 2010

Pink Lady har ryddet på pikerommet

Pink Lady har nå vært flink pike og ryddet rommet sitt. Hun har spurt kjæresten etter ukepenger, men han så bare dumt på henne.  

Rommet er ikke stort, så det er ikke helt enkelt å ta gode bilder der inne. Men foruten en sofa og stol rommer det både bokhylle, sybord og strykebord.  

Det ble tendenser til dramatikk da Pink Lady skulle rydde rommet sitt. Kjæresten hadde denne uka en av sine skjeldne visitter på pikerommet. Han oppdaget da at to av hyllene i Billybokhyllen hadde seget. Pink Lady liker lette løsninger. Hun tenkte da at hun bare kunne løfte litt på hyllen og justere hylleknektene i siden. Se for deg en hel hyllerad med bøker fra øverste hylle rase ned mot en forskremt Pink lady!
Nå er hyllene flyttet, tunge bøker er fordelt på de to fastskrudde hyllene og fire bøker skal snarest leveres til Fretex.

Nye puter er på plass i sofaen. Både puter og stoff kommer fra Stoff og Stil. Strykebordet er trukket i det samme stoffet, ingenting er med andre ord overlatt til tilfeldighetene på pikerommet.


Pink Lady har store planer om å kvitte seg med alle vondtene og være superhusmor i helgen! Forløpig ligger hun som et slakt på sofaen og maser på på kjæresten om han kan lage "kaffi".

God helg!

17. mars 2010

Fire funn på Fretex

I slutten av forrige uke kjørte jeg forbi min lokale Fretex og la merke til at de hadde 50% avslag på alle møbler. Jeg fikk parkert bilen og satt kursen for Fretex til fots. På vei til butikken sendte jeg følgende sms til min kjæreste: "Halv pris på alle møbler på Fretex. Det finnes en gud! Nå er jeg på vei bort for å sjekke om han har besvart mine eller dine bønner!".

Noen møbler ble det ikke på meg denne dagen, like greit i grunn for jeg er ikke så veldig innstilt på noen oppussningsprosjekter akkurat nå.

To kopper og to fat ble med meg hjem. Fint med småting som lett kan smugles inn i hus. Da slipper jeg å høre min kjæreste si "enda mere skrot, har vi ikke snakket om dette?" for ørtende gang. Fretex hadde satt varene ut uten pris, så alt ble mitt for 20 kr.

Koppene er av merket Winterling(tysk) og siden de mangler underfat skal de få gjøre nytten som oppbevaring av småsaker på pikerommet. Fatene er i svært god stand og fra Porsgrund. Vi har fra før hvite fat fra IKEA og jeg tenker disse blir kjekke å supplere med. Jeg likte godt den bølgede kanten.


Formen er desverre ikke helt på topp enda, men det kommer seg vel etterhvert. Når jeg får litt energi skal jeg rydde pikerommet mitt. Det bør vel belønnes med bilder på bloggen?

15. mars 2010

Søte harepuser


Fredag formiddag kom den første harepusen til meg. Han fortalte meg at han kunne hjelpe meg å holde egget mitt varmt om jeg ville sove lenge en påskemorgen.

Jeg ønsket han hjertelig velkommen og lurte på om han kjente noen flere harepuser som kunne holde eggene varme for resten av familien min.

Fredag kveld kom harepusen sin rosa venninne. Er hun ikke søt?

Men siden jeg skal feire påske sammen med mammaen og pappaen min så skulle vi vel helst hatt tre harepuser?

Og tre harepuser har det blitt!

Man skal heller ikke se bort ifra at det kan bli enda flere harepuser hos Pink Lady. De var nemlig superenkle og kjappe å lage. Matcher mine polkadottmønstrede eggeglass gjør de også. Im in love!

Inspirasjoen fant jeg i denne oppskriften. Jeg gjorde noen tilpasninger på oppskriften for å kunne bruke opp restegarn i babyull. I stedet for å hekle sløyfe fant jeg frem smale silkebånd slik at harepusene fikk sin egen farge og personlighet.

Har du noen enkle oppskrifter og tips å dele med meg for å gjøre det fint til påske?


14. mars 2010

Vinner av giveaway+award


Vinneren av min giveaway er nå trukket!

Trekningen foregikk slik at jeg telte opp antall reelle deltakere. Noen hadde kommenter flere ganger, jeg hadde selv kommentert og en anonym hadde ikke skrevet hverken navn eller e-post adresse. Kjæresten bestemte da at nr 22 skulle vinne.

Og vinneren er Toril!!!!!

"Toril sa...

Hei!
Gratulerer med 10.000! Jeg er GJERNE med på giveayay, asså! Du er såå kreativ til å lage ting og premien ser kjempelekker ut:)"
-
Siden avstanden fra meg til deg er lik avstanden fra meg til posten trenger du ikke sende andressen, jeg stikker innom deg med gaven i løpet av uka!

Tusen takk til alle som deltok.

Det var veldig kjekt å få så mange hyggelige tilbakemeldinger fra dere og ikke minst se at flere bloggere jeg ikke tidligere har besøkt la igjen et spor. Jeg kommer på besøk til dere alle med tid og stunder.
Tusen takk til dere anonyme som også har lagt igjen et spor. Jeg setter stor pris på deres kommentarer! Jeg håper at dere vil ta dere tid til å kommentere innimellom selv om det ikke er gaver å kjempe om.


Jeg har vært så heldig å få en herlig award fra tre flotte bloggere, M's lille hjørne, Anne Skaar og Janne lille sted. Jeg setter stor pris på denne oppmerksomheten. Tusen takk! 

Awarden skal sendes videre til intet mindre enn 12 bloggere! Jeg gjør det så enkelt at om du er en av de 12 siste oppdaterte bloggene under "Mine Favorittblogger" rollen min har du fått awarden. Vel fortjent da du faktisk er en av mine favorittbloggere!

Ønsker dere alle en fin uke!

Uten duk og dekket bord


I går kveld hadde vi et vennepar av oss på besøk. Vi serverte hjemmelaget oliven og fetabrød, spekemat, salatgrønnsaker og aioli.

Bordet er som vanlig pyntet superenkelt. Mye hvitt, ingen duk, litt sink, masse IKEA, mønstrede servietter og påskeliljer(minus liljer, bare grønt)!

Serviettene er fra Marimekko.

Mat mat mat!

Cherrytomater, ruccola og agurk. Yummi!


Oppskrift på oliven og fetabrød fant jeg på Trines mektige matblogg. Brødet var supergodt! Jeg kommer grantert til å bruke flere oppskrifter fra denne inspirerende og flotte bloggen.

I kveld skal jeg trekke en vinner i min giveaway. Har du husket å melde deg på?


12. mars 2010

Mine grønn fingre?

I dag har jeg vært på Plantasjen for å handle inn til noen små prosjekter som blant annet innebærer jord og frø. Jeg er vel neppe den som har de grønneste fingrene, men jeg synes det er morro og liker å prøve meg litt fram. Drømmen er et drivhus og en kjøkkenhage! 


Nå har jeg sådd persille, gressløk og karse.

For noen år tilbake dyrket jeg ruccola i blomsterpotter i hybelvinduet mitt. Det ble en suksess! Men det var mye jobb for lite avling. Alt ble spist opp på en kveld som topping på en pizza. Jeg vil imidlertid anbefale andre å prøve ut ruccola om de har et større område å dyrke på enn jeg hadde.

Det samme året forsøkte jeg meg også på basilikum. Men jeg reiste hjem på sommerferie og da jeg ikke hadde noen til å vanne for meg gikk det det som forventet. Det var noen visne saker som møtte meg da jeg kom tilbake til hybelen.


Slik ser det ene vinduet i stua vår ut i skrivende stund. Forhåpentligvis blir det litt mer dekorativt når det begynner å spire.

Jeg er allerede blitt bekymret for de nysådde urtene sin vekst og trivsel. Om to uker reiser jeg på påskeferie. Min samboer skal være igjen hjemme, men er han til å stole på når det kommer til vanning?


11. mars 2010

Farvel vinter, velkommen vår

I dag har vi for første gang på lang tid fått et skikkelig regnskur over Bergen by. Nå kan snøen regne bort og gjøre byen klar for vår.

Jeg har vært ute en liten tur i dag da jeg måtte til legen for en liten sjekk og sykemelding. På vei hjem stoppet jeg innom en blomsterbutikk.

Etter å ha blitt inspirert av Sweet Memories sin blogg ville jeg kjøpe en pose med frø for å dyrke karse. Karse har jeg ikke dyrket siden jeg gikk på barneskolen. Jeg tror vi dyrket karse i bomull oppi de små boksene som vi fikk skolemelken i. Synes å huske at alle disse små boksene stod på rekke og rad i vinduskarmen i klasserommet. Og det var nok veldig spennende å se karsen vokse fra dag til dag.


Frøene var desverre utsolgt, men en aldri så liten krokusblomst ble med meg hjem. Fargen på lyset og servietten avslører hvilken farge blomsten vil få!

Jeg har kost meg med en scoones og en kopp te til lunch. Sofaen er inntatt og strikketøyet ligger klart. Nå skal jeg bare slappe av og bli frisk!

Ønsker dere en fin torsdag!


9. mars 2010

Ofelia

På lørdag var jeg på interiørshopping på Askøy. Den første butikken vi besøkte var Ofelia. Tidligere i uka hadde jeg nemlig hatt en liten surferunde på Ofelia sin nettbutikk og det resulterte i at jeg måtte besøke butikken snarest!

Hos Ofelia finner en både gamle og nye møbler. Nydelig interiør fra flere ulike leverandører og lekre klesplagg. Jeg gikk ikke tomhendt hjem, både interiør og klær fikk bli med meg tilbake til Bergen. Noe av det har jeg allerde blogget, annet blir kanskje blogget senere.  

Her kommer en liten billedkavalkade fra butikken. Når jeg ser på bildene var det mye mer jeg skulle ønske jeg fikk tatt bilde av. Men det var kunder i butikken, og jeg var nok mest opptatt av å finne gobiter som skulle få bli med meg hjem.


I dag er en av de dagene der en bare må holde sofaen. I går kveld ble jeg skikkelig uvel i magen, fikk hodepine, ble slapp, snufs og generelt pjusk. Og jeg hadde tenkt at alle symptomene på sykdom skulle forsvinne i løpet av natten, men nei du!

Nå venter jeg på at min kjæreste skal komme hjem fra jobb sånn at han kan dulle litt med meg! :)

Ønsker dere en god mandag og en god uke!

Har du husket å melde deg på min giveaway?

Klemmer fra en litt pjusk Pink Lady

8. mars 2010

Epla- nyheter og salg!

I går ettermiddag la jeg ut noen nye produkter på Epla. Fem multiposer, to par babysokker og et par pulsvanter til dame.

Salget på Epla gikk veldig godt i starten, men nå har det stoppet litt opp. I håp om å få litt fart i sakene har jeg redusert prisen på noen varer. Jeg har også salg på en del av varene ut denne uka. Så om det er noe du har tittet på er det kanskje nå du skal slå til? ;)

Og til sist, gratulerer med Kvinnedagen!

7. mars 2010

Fretexkupp
Som jeg fortalte i går var jeg en tur innom Fretex. Serviettholderen var på ingen måte fin da jeg fant den. Etter å ha skrapet litt i den med en negl kunne jeg konstatere at den trolig bare var inngrodd av skitt. Etter en grundig skrubb med zalo har den blitt mye finere enn jeg kunne drømme om. Jeg er superfornøyd med en ny serviettholder til en tier!

Glassklokken ble kjøpt på Ofeila i går og lysestaken er tidligere kjøpt på Fretex.

I dag reiser vinterferiegjesten vår hjem igjen til Sørlandet. Jeg skal snart lage skikkelig cowboyfrokost til oss. Senere skal jeg slappe av i sofakroken med litt vårstrikk, tv/film og en aldri så liten bloggerunde. Om tiden strekker til skal jeg også legge inn noen nye produkter på Epla. I kveld skal vi på boller og saft hos noen venner av oss.

Hvilke planer har du for dagen i dag?

6. mars 2010

En fantastisk dag!

I dag har jeg hatt en fantastisk interiørshoppedag sammen med en venninne jeg har blitt kjent med gjennom bloggingen!

Kl. 10.30 var det avreise fra Bergen til Askøy i min superduper Golf! For de som ikke er kjent i Bergens-området kan jeg fortelle at Askøy ligger ca 10-15 min kjøring fra Bergen sentrum. Øyen har intet mindre enn tre flotte interiørbutikker. Vi besøkte selvsagt alle tre.Når vi kom hjem var det superstas å drikke varm sjokolade av 2 nye Green Gate kopper og legge kjeks i den nyinnkjøpte glassklokken! (kan jeg kalle den glassklokke eller må jeg si kakeklokke/osteklokke?)

Det er mine første Green Gate kopper og jeg kan si det allerede nå- jeg er hekta! Jeg vet akkurat hva jeg skal ønske meg til bursdagen min om et par måneders tid. 

Etter en liten pause hjemme hos meg trasket vi bort på Fretex. Heller ikke her gikk jeg tomhendt hjem. Nå skal jeg vaske og skrubbe litt for å finne ut om det er et kupp eller boss jeg har kjøpt for en tier! 

Håper dere også har en fantastisk dag! :)