30. april 2010

Vårt soverom

I dag viser jeg dere det en og annen detalj fra soverommet vårt. For et par uker siden slo min kjæreste til med en real arbeidshelg og malte alle veggene hvite. Fra før av var de malt i en guffen gul/brun/beige farge. Jeg trenger vel ikke si at resulatet ble helt rent fantstisk i mine øyne!

Rommet er møblert med møbler og lamper vi hadde i leiligheten fra før. Det er vel kun sengetøy og en kurv som er kjøpt nytt etter at vi malte. Flinkis? ;)


Som dere kanskje forstår er dette min side av sengen. Her oppbevares smykker på en stofftrukket korktavle som jeg har satt mange knappenåler med perlehoder i. En løsning som er både dekorativ og utrolig praktisk. I en liten hjerteformet skål ligger alle øredobbene som ikke kan henges opp.

Ser du den runde esken oppå bordet? Den fikk jeg med meg da jeg kjøpte Miss Dior Cherie parfyme på Macy`s da jeg var i Los Angeles i fjor høst. Oppi den lå parfymen så lekkert på en hvit silkepute sammen med diverse andre produkter fra Dior. Det var litt av et styr å få pakket esken med seg hjem slik at den forble hel og pen, men det var verdt alt strevet!

Kurven under bordet er en av IKEA sine nyheter. Den rommer min sengelektyre, hvilket for tiden utelukkende er interiørblader.


I mangel av like nattbord ble løsnigen bord på min side og en gulvlampe på min kjærestes side av sengen. Nå har vi tilbudet om å kjøpe fine nattbord, men jeg er i tvil. Så hva synes du?


Stolen ble pusset opp for flere mnd siden og er et Fretexfunn. Den er vel det nærmeste vi kommer et lite smykke på vårt ellers så sparsomt møblerte soverom. I grunnen er det skjelden vi ser stolen, vanligvis er den nedlesset av store mender klær og annet rot. Noen som kjenner seg igjen? ;)


Dette sjalet kjøpte jeg tidlig i vår på Ofelia. Det har blitt en stor favoritt og jeg angrer på at jeg ikke kjøpte med meg flere, da i andre farger.


Hjertet sydde jeg i vinter av restene som ble igjen etter at jeg hadde trukket om stolsetet. Stoffet og silkebåndet er kjøpt på Stoff og stil.

Den oppvakte leser har nok lagt merke til at vi har et utrolig kjipt gulvbelegg og furulister langs veggene. Nytt gulv skal det bli, bare man får tid. Furulistene ryker i samme slengen!

Jeg ønsker dere skjønne bloggiser en superduper helg! Jeg venter besøk av to gode venninner fra min hjemplass. Nå bor vi alle spredt og det er utrolig kjekt å få til en helg sammen en gang iblant. Trenger jeg si at jeg gleder meg?

29. april 2010

Papp, papir og plastPå søndag blir det bursdagsfeiring med kake, kaffe og mange gode venner. Denne gangen har jeg bestemt meg for å gjøre det enkelt med papp, papir og plast når det kommer til serveringen. Man skal vel ikke ta oppvasken når man har bursdag?

Servietter, lys og muffinsformer er fra Åhlens og det øvrige er First price.

Og skal man servere på papp duker man ikke bordet med sin fineste bomull/linduk. Valget falt da på papir damask duk fra Europris. Jeg ler meg ihjel når jeg tenker på kombinasjoen "papir-damask". :)

Så hva skal jeg si til dette lite miljøvennlige intitiativet mitt? At jeg lover å resirkulere? ;)


28. april 2010

To nye stoler

Da jeg var på Sørlandet i påsken kom jeg over to stoler på Fretex. Denne dagen var det halv pris på alle møbler, så begge stolene ble med meg hjem for en 200-lapp.

Min kjæreste og samboer ble desverre ikke like henrykt som meg over å få to gamle stoler i hus, han mener bestemt at vi ikke trenger flere stoler. Jeg er vet at han tar feil!

Som den diplomaten jeg påstår at jeg er valgte jeg å pusse opp stolene i et utseende som også han kan like. Dvs. null niks blomstrete trekk på stolsetet(forløpig). 

Nå er stolene egenhendig malt hvite og setene er trukket i sort bomull/linstoff. Jeg føler de mangler det lille ekstra og lurer derfor på om jeg skulle fått til en liten tekst i sort øverst på ryggstøtten. Noen som vet hvor man får tak i rimelige sorte stickers?


Før:


Nå skal vi straks ut og handle inn mel, sukker, smør og alt annet som trengs for baking til bursdagsfest.

Ønsker dere en god onsdagskveld!27. april 2010

Mine siste gaver

I påsken traff jeg min gode venninne Bondekåna. Jeg har kjent henne helt siden barneskolen og de siste par årene har vi utviklet en felles interessse, nemlig søm. Hun har for lengst tatt meg igjen både på engasjement og ferdigheter. Jeg bøyer meg i støvet og lar meg inspirere.

Med en bursdag som nærmer seg faretruende har jeg grublet på hva jeg kan ønske meg fra henne. Med utgangspunkt i en av hennes flotte bleieposer kom jeg frem til at jeg kunne ønske meg en pose til strikketøyet mitt. Jeg har alltid (minst) et strikketøy under arbeid og liker å ha det med på reiser eller besøk.

Glad ble jeg da hun sa at posen var sydd og det skulle være en påskegave. Da kunne jeg nemlig få pakke den opp og ta den i bruk med en eneste gang. Posen er sydd i linstoff og foret med bomullstoff. Teksten er brodert med hjelp av den flotte broderi/symaskinen hennes. Tusen takk for en gave jeg setter stor pris på!


Da jeg var tilbake i Bergen etter påskeferien oppdaget jeg en e-post jeg hadde fått et par uker tidligere. Jeg hadde vunnet giweaway hos Lille Persille. Gaven var lekkert innepakket og inneholdt Boligkjøperboka. Jeg har bladd litt i boka og den ser veldig interessant ut. Boken hadde ikke mer enn kommet i hus før den var på vei ut igjen, en venninne av meg er nemlig på jakt etter sin første leilighet. 


Og om du syntes jeg var heldig som har fått to fine gaver den siste tiden så stopper det ikke der. Jeg har nemlig vunnet to giveawayer til og på søndag har jeg bursdag!!


22. april 2010

Innred din bolig med feng shui

Jeg kom over en artikkel i BT i dag som jeg tenkte å dele med dere.


Kanskje noen tips å plukke opp?


14. april 2010

I vår vinduskarm

I vår vinduskarm begynner det å bli riktig så grønt. Tidligere i vår sådde jeg gressløk og persille. Først var det persillen som så lovende ut.  Men nå har utviklingen liksom stoppet helt opp. Det er bare noen tynne spirer og ikke i nærheten av å være noe som ser ut som gressløk. Persillen er det heldigvis bedre med, den ser ut til å trives riktig så godt.

Det siste tilskuddet av grønt i vinduskarmen er et par tomatplanter kjøpt på Plantasjen for en liten uke siden. Jeg er veldig spent på om de kommer til å vokse ut av vinduskarmen og må flytte ut på balkongen i løpet av våren. Enda mer spent er jeg på om det kommer noen tomater.

Har du noen plantetips og triks til meg?


Her er det supertravle dager for tiden. I dag har jeg vært på jobb, hos optiker, kjøpt sykkel og middag med gode venninner i byen. På lørdag får jeg sykkelen.

Våren er vidunderlig!

12. april 2010

Utrolig trist!


For meg er det utrolig trist å se at en av butikkene jeg liker aller best må legge ned.
Havna Interiør på Askøy har jeg besøkt omtrent hver eneste gang jeg har vært på øyen. Og flere ganger har jeg reist ut dit ens ærend for å besøke butikken. Butikken har alltid vært til stor inspirasjon for meg.

Men det er aldri så galt at det ikke er godt for noe for på torsdag starter opphørssalget! Jeg håper at det er noen gobiter igjen til meg når jeg er ferdig på jobb torsdag ettermiddag. 

Bildet er tjuvlånt fra Havna sin blogg.

Jeg vil ønske de to flinke damene bak denne flotte butikken lykke til videre!  


11. april 2010

Baking av foccacia og cupcakes

I går var Pink Lady en riktig så flittig bakemester harepus. Vi skulle på tapas til venner og jeg hadde lovet å ta med meg hjemmelaget foccacia. Jeg har bruker aldri oppskrift når jeg lager dette brødet. Jeg blander bare mel, vann, gjær, salt og olivenolje på gefylen. Jeg liker å toppe brødet med rosmarin, oregano, gourmetsalt og sorte oliven.

Når foccaciaen stod til heving lagde jeg vanilla cupcakes. I følge oppskriften er det disse som serveres på Magnolia Bakery i New York. Oppskriften finner du på Det søte liv. Cupcakene ble supergode og ble servert som dessert etter en fantstisk tapasmiddag. Jeg sørget selvsagt for at jentene fikk de rosa og guttene de hvite.


I dag har det vært en nydelig solskinnsdag i Bergen. Vi har gått tur i Fjellveien, drukket kaffe i en hage i Sandviken og startet grillsesongen på vår balkong.

Ønsker dere en riktig god uke!


10. april 2010

Fretexkupp fra Sørlandet


Da jeg var på påskeferie på Sørlandet kom jeg over 2 stoler på Fretex. De er ikke så ulike en jeg har fra før av, den kan du se ferdig oppusset i dette innlegget. Planen er selvsagt at de skal få seg en aldri så liten totalmakeover! Jeg ser for meg å male de i en hvit blank maling. Setet ønsker jeg å trekke i et litt kraftig linstoff.

I dag er en vakker dag med solskinn i Bergen. Kjæresten og jeg har vandret litt rundt i sentrum nå i formiddag. Jeg fikk besøkt Kappahl og tatt en titt på vintagekolleksjonen. Utrolig mye fint både til store og små jenter.

Nå skal jeg bake foccacia og lage aioli. Vi er invitert til noen venner på tapas i kveld og dette blir vårt bidrag til middagen.

Ønsker dere en riktig god lørdag!


9. april 2010

Gratulerer med dagen, Lotta!


I kveld har Lotta hatt trekning på sin giveaway og vinneren ble meg! Tusen takk!! ♥

Jeg vil benytte anledningen til å gratulerer Lotta med bloggens 1.årsdag. Det er alltid like koselig å besøke deg og jeg finner stor inspirasjon i ditt hjem og din blogg. Jeg ønsker deg lykke til videre.

I ettermiddag har jeg vært på Plantasjen og kjøpt meg et par tomatplanter. Så nå skal vi virkelig få se om jeg har grønne fingre. Jeg er spent på om plantene vil trives i vinduskarmen vår. Er det noen som har erfaring med innendørs dyring av tomater?

God helg!


8. april 2010

Nye produkter på Epla


Min mamma har virkelig ikke ligget på latsiden i påsken. Hun har bidratt med 4 par babysokker i str. 2-4 mnd til butikken min på Epla.

Klikk og kjøp!!

Som en kuriositet kan det nevnes at sokkene stod oppstilt slik som dette på spisebordet da min kjæreste kom hjem fra jobb i går. Jeg prøvde meg med "vi venter firlinger", men det så ikke ut som at han syntes det var noen morsom spøk! ;)

7. april 2010

Vel overstått påske


Nå er påsken vel overstått og jeg er for lengst tilbake i Vestlandets hovedstad etter en utmerket påskeferie på Sørlandet.

Lange, fine dager har blitt tilbrakt med familie og venner. Her er noen av høydepunktene:
♥ Jeg har kost masse med de deilige barna til mine søte venninner!
♥ Jeg har vært på påsketurer som innebærer å gå kortest mulig for å sitte lengst mulig å grille pølser, drikke brus og spise godteri i solskinnet mens vinden rusker i håret!
♥ Jeg har gått deilige turer i fantastisk natur.
♥ Og la meg ikke glemme at jeg har drukket et par pils og vunnet en første runde i quiz på en av de lokale pubene!

Hva har du gjort i påsken?


Etter nesten to ukers bloggepause har jeg litt å blogge om fremover. Jeg nevner i fleng:
♥ En venninne av meg har sydd og brodert noe veldig fint til meg.
♥Jeg har vært på Fretex og handlet møbler i smug for min kjæreste.
♥ Jeg har fått meg et muffinsbakebrett.
♥ Mamma har strikket de søteste ting for salg på min Eplabutikk. 
♥I morgen tar jeg kanskje turen på festen i Riviera
Maison butikken i Bergen sentrum. 

Bildene i innlegget er tatt på en og samme dag nå i påsken.