30. mai 2010

Miniferie i Roma

I uken som var hadde jeg og kjæresten en liten miniferie i Roma. Hvilken fantastisk by! Alle steder en gikk var det historiske bygg. Det var mye å se, oppleve og lære.

Vi var veldig heldige med hotellet. Alt vi ønsket å besøke lå innenfor gangavstand. Været var også på vår side og litt farge har vi begge fått.

Her kommer noen av turens høydepunkter:Colosseum var virkelig imponerende. Jeg visste at det var stort, men allikevel så ble jeg imponert over størrelsen. Det er helt utrolig å tenke på at dette bygget ble påbegynt i 72 e. Kr. og innviet 8 år etter. I antikken var dette stedet for dyre- og gladiatorkamper. Det er skremmende å tenke på hvor mange som har måttet bøte med livet for denne underholdningen.  
Vi valgte også besøke Vatikanet, verdens minste stat. Vi var der på onsdag og det viste seg at denne dagen skulle paven ha audiens på Petersplassen. Tålmodige som vi er satt vi i solsteiken på en folkefylt Petersplass i 1,5 time og ventet på at Paven skulle komme ut. Vi hadde aldri drømt om å få se annet enn en liten mann på en scene langt der oppe. Lite visste vi om at Paven han har en liten bil som frakter han rundt plassen slik han kan vinke til de besøkende. Paven passerte faktisk like ved oss. Det var utrolig artig å få sett han på så nært hold. Senere fikk vi med oss Vatikanmuseet(med det Sixtinske kapell) og Peterskirken. Det var fantastisk flott alt sammen!


Trevifontenen fikk vi også sett og vi fikk kastet den obligatoriske mynten over skulderen. Det sies at om man kaster mynt i fontenen vil man komme tilbake til den evige stad. Trevifontenen var ferdig i 1762 og hører til barokken.

Nå må jeg gjøre det jeg har gruet meg til i et par mnd, nemlig tømme pcen for alt av bilder og annet personlig. I morgen skal den sendes tilbake til selger pga så alt for mange problemer. Heldigvis har jeg fått sving på min gamle pc så jeg blir nok litt på nett.

Ha en god søndag!

20. mai 2010

Rosa i Roma


Søndag reiser vi forhåpentligvis til Roma. Ja, jeg sier forhåpentligvis ettersom jeg de siste par ukene har hatt mye problemer med skulder/hode/nakke. Ikke bare er jeg stiv i muskulaturen, men det ene ribbeinet mitt har også flyttet på seg... Denne uka har jeg to behandliger hos fysioterapeut og en hos kiropraktor. Håper at det gjør susen slik at vi kan reise på miniferie!

I går kveld tok jeg frem gamle bøker fra kunsthistorie og arkitekturstudier for å lese meg litt opp på det som er å se i Roma. Gleder meg!!

For en liten tid tilbake kjøpte jeg denne rosa toppen og rosa solbriller. Jeg er ikke Pink lady for ingenting;)

Har du et Romatips eller to?

17. mai 2010

Gratulerer med dagen!

Snart er 17. mai over, men det er ikke for sent å gratulere dere med dagen og si hipp hipp hurra!!

Nå ligger jeg rett ut på sofaen og slapper av etter en passelig travel dag. Målet er å holde seg våken i en halvtime til for å ta turen opp på takterrassen. Da er det nemlig flott fyrverkeri over Bergen by. Et høydepunkt det er vel verdt å få med seg.

Her kommer ett og annet bilde som viser litt av min/vår dag.


Her er frokostbordet dekket for meg og kjæresten. Vi hadde en deilig frokost her hjemme forran tven før vi dro til byen for å se prosesjonen. De går nemlig ikke i tog i Bergen, men i prosesjon! Fint skal det være. ;)


Midt på dagen serverte vi pølser og brus til sultne venner. Her er bordet dekket til 7 personer, men på det meste var vi 10 stykker samlet. Utrolig hyggelig at så mange valgte ta turen innom oss.


Til kaffe serverte vi hjemmelaget "Verdens beste". Kaken ble bakt for første gang i går, intent mindre enn to ganger. Da kaken skulle bakes for andre gang sent søndag kveld var det med bistand fra en bakekyndig kusine på telefonen.(H: Tusen takk!) Om første kaken ble mislykket ble kake nummer to særdeles vellykket! Rester av sjokoladekake fra lørdagens festligheter og belgiske jordbær ble servert på mitt nye stettefat. 

Jeg ønsker dere en riktig god 4-dagersuke! 


16. mai 2010

Opplading til 17.mai


I dag er det en av de dagene hvor jeg er totalt utladet og ikke føler for å gjøre en eneste ting. Heldigvis er det ikke så mye på programmet i dag. Jeg er allerede godt i gang med å vaske klær, har vasket badet+ekstra toalett og tørket av kjøkkengulvet. Det som gjenstår er kakebaking, en tur på en søndagsåpen butikk og planting av blomster på grav.

I morgen venter vi 5 gode venner på pølselunch kl 14. Flere venner kommer kanskje innom i løpet av ettermiddagen for en kopp kaffe og et kakestykke. Siden vi bor i sentrum er det lettvint for folk å droppe innom oss. Og det synes vi bare er kjekt!


En enkel 17.maibukett ble med meg hjem fra REMA 1000 i går. Ellers har jeg kjøpt servietter, lys og et par flagg jeg tenkte å sette ut på balkongen i morgen. Jeg er spent på å se hvordan dere pynter til 17.mai og jeg gleder meg derfor til å ta en titt på morgendagens blogginnglegg.

Jeg ønsker dere en god dag i dag,  og ikke minst en flott 17.mai!

HIPP HIPP HURRA!

13. mai 2010

Vår balkong


I helgen malte min flinke kjæreste møblene på balkongen. Noe som var en ytterst kald og trekkfull opplevelse som utløste en lei forkjølelse.

Dette er møbler som er hjemmesnekrede og som kjæresten hadde da jeg flyttet inn. Benken er perfekt på størrelsen til balkongen og bordet likeså. Møblene er malt i en lys grå farge etter ønske fra meg. Vi bor sentralt med mye trafikk og forurensning rundt oss, og da er hvitt uaktuelt.

Søndag ettermiddag sydde jeg tekstiler til balkogen. Det ble fire puter og et lite teppe av restene. Stoffet er kjøpt på Stoff og Stil. Jeg valgte to ulike stoff. Et blå/hvitt stripete og ett med ruter i de samme to fargene.


I går var jeg innom Mester Grønn og kjøpte et par margritter for å ha på bordet. Nå gjenstår det bare å se om jeg greier å holde liv i de og at klimaet er på min side.Stemorsblomstene er virkelig hardføre. Det har jeg erfart den siste måneden hvor det har vært kuldegrader og hagl opp i pottene. Vannkannen har jeg kjøpt på IKEA for en femtilapp.Jeg kan først som sist bare advare dere om at det nok vil komme flere innlegg fra balkongen etterhvert som våren og sommeren kommer for fullt. Jeg har fortsatt mer å vise fram og flere planer på gang!

Nå har jeg spist en deilig cowboyfrokost, skal bare drikke litt mer kaffe og så er det ut på tur. En nydelig solskinnsdag må utnyttes til litt fysisk aktivitet!

Ha en stålende dag!

12. mai 2010

Pakke i posten for tredje gang på tre dager


I dag fikk jeg pakke i posten for tredje gang på tre dager, fantastisk!! Det som ventet på meg i dag var gavekortet som jeg vant i giveaway hos Lottas Himmelrom. Gavekortet er på 200 kr og kan brukes på Kremmerhuset. Jeg gleder meg til å gå innom og ta en titt. Jeg synes de til stadighet får nye flotte varer og nå har vi fått en ny Kremmerhusetbutikk på Galleriet her i Bergen.

Tusen takk, søte Lotta!

Foruten pakken fra Lotta var ikke postkassen tom. Postkassen inneholdt nye utgaver av Bonytt og Bolig pluss. Det kunne i grunnen ikke passet bedre med en så velfylt postkasse med gledelig innhold. Jeg trengte virkelig en oppmuntring da kjipe ting har skjedd i løpet av dagen og det plalagte besøket av mine foreldre i helgen er avlyst.

Nå i ettermiddag har jeg ordnet litt ute på balkongen vår. Her er en sniktitt, men et skikkelig balkonginnlegg skal dere få i morgen.Ønsker dere en god kveld- og i morgen kan du forhåpentligvis sove lenge!11. mai 2010

Pakke i posten i dag og!

I dag kunne jeg også gå hjem etter kurs for å finne pakke i postkassen min. Ooh, glede!

Pakken var fra søte Ida med bloggen Put it in a box. De skjønne uglene vant jeg i giveaway på bloggen hennes for ca 100 år siden(sitat Ida). Jeg synes i alle fall uglene er helt fantastiske og enda finere i virkeligheten enn på bildet. Jeg er imponert over Idas kreativitet og hekleferdigheter.

Uglene trenger ikke så mye, bare en plass å henge og litt kjærlighet i følge Ida. Nå står de forløpig på spisebordet, men de kommer nok til å flytte inn på pikerommet snarest. Jeg er nemlig litt bekymret for hva min kjæreste kan finne på med to forelskede ugler. Allerede nå synes jeg at jeg hører han si "skal de der dottene stå på bordet"(forutsatt at han legger merke til de, det er nemlig ikke sikkert). Det beste er nok å få de trygt inn på pikerommet før han kommer hjem fra jobb. På pikerommet er det nemlig svært gode kår for håndlagde vesener som får store liv i fantasien.

Det medfølgende kortet er nok håndlaget av Ida og det er bare sååå skjønt! Mulig det kan få glass og ramme etterhvert også. I tillegg fikk jeg noen søte Tildaposer som er veldig kjekke å pakke inn smågaver i.

Ida: Tusen takk for flotte gaver!

10. mai 2010

Pakke i posten!


Etter en lang dag på kurs kom jeg hjem til en pakke som var så stor at det var såvidt jeg fikk det ut av postboksen. Pakken inneholdt gaven jeg ble lovet da jeg bestilte abonnement på Bonytt for en tid tilbake siden. Et etasjefat har lenge stått på ønskelisten min. Jeg var ikke sen med å slå til da jeg kunne få flere utgaver av Bonytt samt et etasjefat for et par hundrelapper.

Med fatet så kom bakelysten. Men det er mandag i dag. Og på mandager er det faktisk ikke lov til å bake og smake. Ikke går det ann å ha et fat med kaker til pynt heller. Så da er det bare å glede seg til helgen kommer, og fatet kan fylles opp med deilige kaker. Om alt går etter planen får vi besøk av mine foreldre når helgen kommer. Og Pink Lady pappaen er i alle fall glad i kaker!  

Har du tips om en god kake eller muffins?


9. mai 2010

Helgens prosjekt

Her er et lite bilde av helgens prosjekt. Dvs. kjærestens prosjekt ettersom jeg velger å være litt forsiktig med skulderen min inntil videre. Vi har noen kjekke hjemmesnekrede møbler på balkongen vår og nå var det på tide med et strøk maling. Første støk ble tatt på fredag og andre strøket skal han ta i dag.

Siden dette er min første vår/sommer her i hus må jeg selvsagt sette mitt eget lille preg på balkongen. Bilder av dette kommer fortløpende etterhvert som puter, blomster og stæsj kommer i hus!

Jeg hatt en toppers helg med mange høydepunkter:
  • Opphørssalg på Ofelia(trist, men gode kjøp)
  • En og en halv times tur i strålende solskinn i en av Bergens vakreste bydeler, Sandviken.
  • Vårens første utepils i Bergen by.
  • Litt solbrent i ansiktet for første gang i år.
  • Observert opptil flere kjendiser som var i byen i anledning Gullruten. 
  • Tid med gode venner og en kjekk kjæreste.
Nå er det søndag, men helgen er ikke over! Solen skinner og jeg har flere prosjekter på gang! :)5. mai 2010

Vakre roser


På fredag kom min kjæreste hjem med 20 vakre roser i anledning min bursdag. Jeg elsker friske blomster og nyter fortsatt synet av disse nydelige rosene.

Tusen takk for hyggelige hilsner på min bursdag. Jeg hadde et supert selskap her hjemme med gode venner søndag ettermiddag. Heldig var jeg som hadde besøk av to flittige venninner som hjalp til med alt fra kakebaking til støvsuging i forkant av selskapet. Tusen takk!

Mange fine gaver fikk jeg også. Litt til sykkelen, litt til meg og litt til heimen. Det kommer helt sikkert noen bilder her på bloggen etterhvert.

Mandag morgen våknet jeg opp med store smerter i den ene skulderen. Det gjør vondt, vondt, vondt og smertene ståler ut i rygg og nakke. Legen diagonstiserte meg som "stiv som en stokk" og skrev ut henvisning til fysioterapi. Frem til jeg kommer til må jeg gjøre det jeg kan selv for å løse opp i muskulaturen. Nå skal jeg ut og gå en tur i solskinnet. Kanskje det kan hjelpe?

Ha en stålende dag! 

2. mai 2010

Det er bursdag!!!

Her er min aller første bursdagsgave, den har faktisk stått i gangen i to uker allerede. En splitter ny hybridsykkel fra mammaen, pappaen og kjæresten min. Og dette er stort for ei jente som ikke har fått ny sykkel på 18 år!

Tusen takk, alle tre!

Nå skal det bakes kaker og ordnes til burdagsselskap i ettermiddag.