16. juli 2010

Gutterommet

Ettersom jeg har et pikerom mitt må kjæresten ha et gutterom. Dette rommet gjør også nytten som gjesterom og godt er det. Ellers er jeg redd for at rommet ville vært møblert med basis i fargen sort. Det ville vært stæsjet med et stort alligatorhode, mye brennevin og en større shotglassamling. Kanskje til og med en cowboyhatt hadde fått plass. Ops, jeg holdt på å glemme å nevne bomerangene og samuraisverdene.

Jeg har aller nådigst fått lov til å sy noen puter til sengen og spandere et bilde på han. Putene er sydd av stoff fra Stoff og stil. Innerputene er gode dunputer som tilbys overnattigsgjester.


Bildet er kjøpt på Kremmerhuset for gavekortet jeg vant hos Lotta for en tid tilbake. Siden vi nokså nylig hadde oss en tur til Roma har vi mange og gode assosiasjoner til scootere. Jeg var fra før av veldig glad i scootere. Jeg var en av de få som på siste halvdel av 90-tallet "suste" rundt på en hvit Honda Scoopy 89-modell. Tror dere jeg ble ertet eller?

Som den våkne leser kanskje legger merke til er kurvstolen som vanligvis står på pikerommet flyttet inn hit. Da kjæresten oppdaget dette ble han mistenksom og gikk sporenstraks inn på pikerommet for å inspisere. Han vil ikke innrømme det, men jeg vet at han trodde at jeg hadde vært på IKEA eller Fretex og kjøpt noe nytt. Men det hadde jeg altså ikke, forløpig...;)Tven jeg hadde da jeg bodde alene er plassert der inne og i de øverste skuffene av kommoden ligger det en playstation med tilbehør. Legg merke til bildet av Clint Eastvood. Det er nemlig den store favoritten til han som regjerer her inne.

OBS: Innlegget er nok en gang publisert på nytt pga manglende bloggrolloppdateringer.
Ha en fin dag!

11. juli 2010

Tips ønskes for Danmark og Sverige


Til helgen starter ferien for kjæresten og meg. Det blir tre uker uten de store planene. Vi gleder oss stort!

På lørdag kjører vi til Sørlandet for å tilbringe noen dager på mitt hjemsted. Vi skal også til Kristiandsand for å besøke kjærestens søster. Kanskje vi kan stikke innom Hverdagsliv for en kaffekopp fra den fancy maskinen?

Ut over besøk til venner og familie på Sørlandet har vi ikke planlagt noe. Men en tur utenom Norges grenser frister alltid. Men denne gangen tror jeg vi skal holde oss i Skandinavia.

Jeg er derfor på jakt etter det dere måtte ha av tips til oss. Jeg ønsker særlig å få svar på følgende spørsmål:
  • Hvor bør vi reise?  
  • Hvordan kan vi ta oss frem dit? 
  • Hvor bør vi bo? 
  • Hva bør vi oppleve? 
  • Hvor bør vi shoppe? 
  • Hvor bør vi spise?
  • Hvor har de flott interiør å beundre/shoppe? 

Jeg håper dere alle har hatt en god helg. Mammaen og meg har vært mye på farten. Speedshopping i går før navnefesten. I dag har det gått i middagslaging, baking, søm og stryking av gardiner og familiebesøk. Nå er det avslutningen av fotball VM som gjelder.

9. juli 2010

God helg!


Med denne herlige buketten peoner ønsker jeg alle mine lesere en riktig god helg. Tusen takk for alle de flotte kommentarene på forrige innlegg. Jeg er takknemmelig for hver og en av de. Kjekt med skryt fra dere som forstår dere på sånt;)

Vi har fått besøk av mammaen min og hun blir hos oss i helgen. I morgen skal vi på navnefest og hilse på to nye familiemedlemmer. Jeg har shoppet herlige små plagg på HM og i tillegg får de små litt penger i en konvolutt. Du og du som vi gleder oss.

Akkurat nå koser vi oss med deilig rosevin. En helt ny type som heter Three Mills Rosé, den finnes i Vinmonopolets bestillingsutvalg. Den er frisk og fruktig. Den anbefales fra ei som ikke trodde hun likte rosevin;)

8. juli 2010

Søm og kanelbullekos

Jeg har sydd noen sømmer siden sist. Kjøpt peoner. Bakt kanelbullar etter oppskriften fra Hvit stil. Til sammen blir dette et lite torsdagsinnlegg på bloggen.

Inspirert av Greengate sine små duker/servietter med blondekant fant jeg ut at jeg kunne sy noe lignende av litt stoffrester. Et skikkelig sparetips med andre ord. Jeg vet nemlig at jeg har et par lesere som elsker sparetips!


Siden stoffresten var litt større enn antatt ble det også en dekkebrikke og planen er å lage en til. Det er første gang jeg syr noe slikt og det gav mersmak. Et stoff på forsiden, platevatt, et annet stoff på baksiden og en blondekant. Thats it! Mulig jeg må øve meg på å sette på kantebånd i tilfelle jeg skulle bli lei av blonder. Stoffet på baksiden ble innkjøpt for dette formålet til 60,- meteren på Åhlens. Jeg har sikkert sagt det før, men sier det igjen. Jeg liker så godt stoffene på Åhlens som er gjennomvevde.

Nå håper jeg at dere gir meg masse fine kommentarer. Han jeg deler postkasse med var nemlig ganske lunken til disse nye "fillene" som skulle på bordet.. :(

Ønsker dere en god torsdagskveld!

Tips: Lille Rips


For en god stund siden spaserte jeg gjennom Strandgaten på vei mot Nordnes(for ordens skyld kan jeg nevne at jeg befinner meg i Bergen sentrum). Da oppdaget jeg en sjarmerende interiørbutikk på min venstre side. Ettersom jeg hadde kjæresten med meg ble det en rask titt. Men dette er en butikk med særpreg som jeg gjerne kommer tilbake til.

Nå har jeg funnet butikkens nettside og deler i samme slengen noen bilder med dere. Bildene er lånt fra Lille Rips sin nettside.


7. juli 2010

Surt sommervær


I dag er det virkelig surt sommervær i Bergen. Varmeovnen i stua var for lengst slått av, men i dag ble den slått . Stearinlysene i vinduskarmen ble også tent. Man må gjøre det beste ut av en sur julidag.

Jeg har kost meg inne med en deilig kopp kaffe og norske jordbær med fløte på. De søte jordbærene står i kontrast til det sure været. Til middag ble det, etter kjærestens ønske, fiskeboller i terteskjell. En deilig lun middag. Symaskinen er funnet frem og jeg holder på med noen nye prosjekter. Jeg kan røpe så mye som at det er noe som skal stå litt i stil til min stadig voksende samling med Greengate. Jeg har også ordnet litt med bilder, lamper og puter på "gutterommet". Innlegg kommer etterhvert.

Måtte dere alle få en god onsdagskveld! Vi ser på fotballkamp og heier på Tyskland.

6. juli 2010

Nydelig kjole


For litt siden kom jeg over denne lekre kjolen på salg i en interiørbutikk. Jeg deponerte på den ut dagen, men uten å finne noe tilbehør som passet til i de 10-20 butikkene jeg var innom. Tights er (for meg) en nødvendighet med tanke på lengden, og helst skulle jeg hatt en cardigan eller et sjal til. Fargene i kjolen er aldri så lekre, men helt umulige å finne tilbehør som matcher. Bunnfargen er kremhvit og ser du den sammen med hvitt ser den ut til å være lys gul. Mønsteret er i ulike nyanser i rosa, lilla, blått og turkis. Den er i alle fall fantastisk nydelig, og ville vært perfekt til helgens navnefest.

Jeg er veldig i tvil om hva jeg skal gjøre. Skal jeg bare kjøpe den, selv om jeg ikke vet om jeg noen gang finner det riktige tilbehøret? Men da risikrerer jeg samtidig at den aldri blir brukt.  Hva sier du? :)4. juli 2010

En tur innom Kid og Rema 1000

Fredag ettermiddag var jeg en snartur innom blant annet Kid. Jeg har lenge tittet litt på de fine produktene de har i kurv og sink. Endelig ble en liten potteskjuler, en litt større potteskjuler og en serviettholder med meg hjem. Da jeg skulle betale ble det noen kroner rimeligere enn forventet. Det var nemlig 30% avslag på disse varene, selv om salget egentlig ikke skulle starte før i morgen. Jeg ble i alle fall godt fornøyd med å få med meg tre fine ting for under hundrelappen.

Jeg glemte selvsagt å gå innom en blomsterbutikk, så det en tur innom REMA 1000 senere på kvelden for å titte etter blomster. Hortensia og en for meg navnløs blomst ble med hjem. Så gjenstår det å se om jeg greier å holde liv i de.

Kakeklokken har jeg hatt en stund. Den ble kjøpt på Den franske landstil- det gode liv på Moi da jeg var på vei heim på påskeferie. Snart skal jeg sørover igjen og da blir det vel et nytt stopp på den flotte butikken. Ellers planlegger jeg noen nye puter med putetrekk i sofaen. Selv om japanpikene er aldri så søte går man litt lei. Putene er dessuten flate som noen pannekaker nå. 


Tusen takk for alle hyggelige kommentarer på forrige innlegg. Helgen har flydd og nå har hodepinen tatt meg. Planen er å gjøre minst mulig resten av dagen. Ønsker dere en god søndag ettermiddag og kveld!


3. juli 2010

Vinterkolleksjonen fra Greengate er klar!

I kveld har jeg takket være Emmeline oppdaget at den nye katalogen fra Greengate er å finne på nett. Om du vil ta en titt i den gjør du det her.
Jeg er storfornøyd med kolleksjonen ettersom det har kommet flere produkter i mine favorittmønstre. Jeg kan blant annet nevne skåler, ildfaste former, forkle og dekkebrikker i Naomi beige. Jeg har selvsagt lyst på ALT! Men om det skal gjennomføres må jeg foruten å bruke en hel formue bruke en enda større formue på et nytt og større kjøkken! Så jeg får vel heller velge meg ut noen favoritter som kan bli med meg hjem når den tid kommer.
Om du bor i Bergen og liker Greengate bør du melde deg inn i gruppen til Bertas Oldebarns på Facebook. Såvidt meg bekjent er de ledende på merket her i Bergensområdet. I skrivende stund er det ikke så alt for mye Greengate å oppdrive der, men straks de får inn påflyll skal de legge ut melding om dette på Facebookgruppen. Jeg følger med, gjør du?