30. august 2010

Den fineste souvenirbutikken

I sommer kom jeg over den fineste souvenirbutikken. Den ligger i Tivoli i København. Her var det utelukkende produkter fra Lisbeth Dahl. Mange unike ting preget med navnet Tivoli. Ikke var prisene stive heller. Med meg hjem ble en skjønn liten kaffekopp, hvit med gullskrift, for den nette sum av 19 danske kroner. Min mamma elsker gull og ettersom hun besøkte Tivoli i sin ungdom fikk hun koppen. For å dele denne fine butikken med dere tok jeg noen bilder. Det ble tatt flere enn disse to, men kvaliteten ble dessverre så dårlig at jeg velger å ikke vise dem.
Det enste butikken manglet var te-skjeer. Min kjæreste samler på shotglass fra sine reiser. Jeg ønsket også å samle på noen og har nå begynt med te-skjeer. Bakgrunnen for dette er at min mormor hadde skjeer fra ulike byer. Som barn syntes jeg det var veldig stas å få bruke en av disse skjeene. Det var alltid like spennende å se hvilken by man fikk. Om man var riktig heldig var det noen rundt bordet som hadde vært i byen og som kunne fortelle noen historier.
I morgen jeg legger jeg ut på en liten reise med jobben. Vi skal på seminar til et flott hotell like utenfor Bergen. Det blir kjekt med sosial tid med kolleger, god mat og forhåpentligvis blir det et godt faglig innhold.

Fortell meg gjerne om du samler på noen spesielle souvenirer. Eller er det noe du absolutt ikke kan fordra?   

27. august 2010

Aha- konsert!


I morgen kveld skal jeg sammen med store deler av Bergen ta favel med Aha. Jeg er 82-modell og ble tidlig kjent med musikken deres takket være to eldre søskenbarn. Hos dem fikk jeg høre på kasetter med den tøffeste musikken. Var jeg riktig heldig fikk jeg låne en walkman. Jeg tror den var gul. Det var lykke for meg!

På min kusines tenåringsrom var det på midten av 1980- tallet plakater med Anita og Jan Skorgan samt Aha. Beundringen var stor. Skuffelsen var like stor da jeg kom på besøk og la merke til at plakatene var borte. Og det uten at hun hadde spurt meg om jeg ville ha de!

Årene gikk og jeg hørte på mye annet enn Aha. Men for tre år siden fikk jeg gratisbillett av min kusine(H: du er tilgitt for at du kastet plakaten) og ble med på konsert i Haugesund. Til tross for at det striregnet var det en suveren konsertopplevelse!

Jeg gleder meg til en fantastisk konsert i morgen kveld!


26. august 2010

Lyng!

Lyngen har fått innpass i stuen vår. Egentlig var pottene med lyng handlet inn for å plasseres i krukker på balkongen. Men nå får de stå inne, i alle fall for noen dager. Intet mindre enn tre stk har fått plass rundtomkring i stua vår. Herlige og høstlige fargeinnslag.
Med hjem fra sommerferien var et par varer fra Bruka. Blant annet denne flotte salatbollen. Den har stått på ønskelisten siden mai, da fikk jeg nemlig et lekkert salatbestikk fra Greengate. Utrolig praktisk med en vid og lav bolle når salaten skal blandes. Til nå har den vært i bruk flere ganger i uka. Jeg tenker også at bollen kan være flott som frukskål.

25. august 2010

Pjusk

Slik ser det ut på stuebordet akkurat nå. Jeg er skikkelig pjusk og prøver å slappe av. Må bli fort frisk! Mye å gjøre på jobben, mange ting jeg har lyst til å gjøre på fritiden og ikke minst AHA konsert i helgen. 

Jeg trøster meg med te og noen kjeks. Tven har stått på i hele dag. Daytimetv er ikke det store.. Det eneste målet jeg har for dagen er å lage middag. Det har nemlig ikke stått hjemmelaget mat på bordet her i huset siden fredag. Men vi har ikke sultet. Middag hos gode venner, middag på pub og pizza Gradiosa. 

Takk for tilbakemeldinger ang Bigboy vs Fatboy. Vi har ikke bestemt oss enda, og jeg tar gjerne imot enda flere tilbakemeldinger!

Ønsker dere en god ettermiddag.

23. august 2010

Fatboy vs. Big boy?

Vi vurderer å kjøpe oss en Fatboy. Planen var igrunnen å kjøpe en lenestol + krakk, men vi greier ikke bli enige om noen. Jeg har lagt min elsk på en stol med tilhørende krakk på Bolia. Kjæresten har mest lyst på en receliner med kjøleskap og mikrobølgeovn intregert Med eller uten ekstrautstyret, en recliner er uaktuelt! Vi tror at en Fatboy er et bra kompromiss.
Men nå vurderer jeg om jeg heller skal prøve å sy en Big boy? De selger faktisk alt vi trenger på Stoff og Stil. Jeg leser på nettet at mange har sydd den i bevernylon, men jeg kan heller tenke meg et skikkelig møbelstoff. Når jeg velger "det beste" på Stoff og stil sin nettside kommer en Big boy like i underkant av 1500,-. Og det er faktisk noen hundrelapper rimeligere enn Fatboy som koster 2300,-.


Har du noen erfaringer med det ene eller andre? Vi tar mer enn gjerne imot noen synspunkter.

22. august 2010

Sommeren er på hell..

I dag våknet jeg opp til øs pøs regn og en heller kjølig temperatur. Jeg har innsett at sommeren snart er over for denne gang. Jeg viser derfror frem noen deilige bilder av sommeren på balkongen vår. Når man bor i en by er det himmelsk å ha noen få kvm like utenfor leiligheten der man kan nyte solen helt for seg selv.
Hortensiaen er desverre ikke like vakker som på bildet i skrivende stund. Blomstene begynner å blir brune og viser at høsten er på vei. Allikevel synes jeg den er vakker når blomstene begynner å tørke. Etterhvert skal jeg kjøpe inn litt nydelig lyng som skal plasseres på balkongen.
Jeg har kost meg masse med pukka te i sommer, og det blir vel heller ikke mindre tedrikking ut over høsten. Denne teen er desverre overpriset i interiørbutikkene. Jeg kjøper derfor min te på Kinsarvik frukt og grønt i Bergen sentrum. Her er prisen for Pukka noen og tretti kroner. Dessuten har de et utrolig godt utvalg av te og andre ting som du ikke finner i vanlige dagligvarebutikker.
Akkurat nå fylles leiligheten vår av duften av gjærbakst. Vi er på vei ut på landet for å tilbringe dagen hos gode venner! Ønsker dere også en riktig god søndag!

19. august 2010

Blåbærblogging

Jeg sliter med å komme i gang med bloggingen etter en lang ferie uten å ha vært så mye på internett. Så jeg velger å starte opp igjen litt forsiktig, kall det gjerne blåbærblogging.

Disse blå herlighetene koser jeg med i skrivende stund. Om litt skal jeg lage blåbærsmoties. De selger dem faktisk for 10 kr boksen på Coop Mega om dagen. Et tips til deg om du har en slik butikk i nærheten.

En fin ferie er forbi. Det har blitt farting i Norge, Sverige og Danmark på denne jenta. Foruten mange gode opplevelser har det også blitt litt shopping. Nå laster jeg inn bildene fra ferien, kanskje kommer det noen glimt fra turen på bloggen også. 

Ønsker dere en god torsdagskveld og snart er det helg!  13. august 2010

Hva med et isbjørnskinn?

Kunne du tenke deg et isbjørnskinn? For 25 000 kr kan det bli ditt. Du finner det her.

Mye rart å finne på FINN, men det var vel ikke akkurat dette var jeg på jakt etter i dag.

Ønsker dere en god helg!

10. august 2010

IKEA 2011

Ikea katalogen ligger nå tilgjengelig på nett! Sjekk den ut her!