29. september 2010

Kaffekos + sinkhus


Her drikkes det fortsatt masse deilig kaffe. Nå er det bare tre kapsler igjen og vi venter på levering fra Nespresso i løpet av uka. Her er det kaffekopp fra Ikea, skje fra Greengate og krukke fra Søstrene Grene. I en søt krukke må det selvsagt oppbevares brunt sukker.

Har du Nespressomaskin? I så fall vil jeg gjerne vite hvilke kaffetyper som er dine favoritter. Del gjerne en oppskrift med meg også.
Huset vi fikk av våre skjønne gjester i helgen har i dag fått en nabo. Fra før av stod det en lampe her på hylla. Nå er den ryddet bort og husene skal få lyse opp i stua vår ut over høsten. Jeg er betatt!

Her lages det fårikål for aller første gang. Jeg er spent på resultatet. Det kan i alle fall meddeles at det lukter slik det skal...

27. september 2010

Gangen vår

Noen forandringer har skjedd i gangen vår siden sist. Endelig har vi fått på plass garderobedører. Gangen ble faktisk mye lysere og virker større. Selvsagt ble den ryddigere også. Nå er det noen uker siden dørene kom på plass. Jeg øver fortsatt på å lukke dem etter meg.
I helgen kom også et teppe på plass. Jeg funderer litt på om jeg burde hatt to. Teppet er i alle fall kjøpt på 50% salg på Home and Cottage. Nye sko til høsten er også på plass. De kommer fra HM.
Gangen er forresten ganske mye større enn det som dere ser på bildene. Bak meg er det rene dansegulvet. Langs veggene er det intet mindre enn 5 dører. Det er herlig med en stor gang.

Her har dere et før-bilde. Bildet ble tatt i fjor høst da vi hadde dekket til gulvet for å male veggene.

26. september 2010

En fin fin helg


En herlig helg med flott besøk er forbi. Jeg har storkost meg hele tida. I går fikk vi tilbakelagt et stor antall butikker og det ble litt nytt på oss alle. I dag har vi kost oss i herlig høstsol i Bergen sentrum. På kveldene har vi slappet av hjemme med god mat.

I går morges var jeg innom Den gode fe. Hun viste frem noen kjekke sitteputer. Jeg fikk lagt turen innom Jysk og sikret meg tre stk til vår hjemmesnikrede benk på balkongen. Her ser dere prinsessen kose seg på benken.  Hun har fått servert noen rosiner i en rød boks fra Amerika.

Som en takk for oss gave fikk vi et nydelig sinkhus. Jeg er storfornøyd og det gjorde seg veldig godt oppå ei hylle her i stua. Tusen takk, snille dere!25. september 2010

Morgenstund har guld i mund


I dag er jeg først oppe. Jeg nyter en kopp cappuccino fra vår splitter nye Nespresso maskin mens jeg venter på at de andre skal våkne og stå opp. Vi har besøk av en god venninne fra mitt hjemsted og hennes prinsesse på 2 år.

Solen skinner, det er lørdag og jeg har en god venninne å gå i butikker med. Perfekt!

Ønsker deg en god lørdag!!

22. september 2010

I love Durance


Durance skyllemiddel er uunnværlig når jeg skal vaske sengetøy. En herlig duft som ingen andre skyllemiddel kan matche. Dessuten sitter duften i sengetøyet i flere dager. Man får altså følelsen av nyvasket sengetøy flere dager på rad.

Og om man skal toppe den gode følelsen med nyvasket sengetøy tar man før man legger seg en dusj med Durance dusjsåpe før man smører seg inn med en deilig krem. Da er det bare å lukke øynene og vips ligger man i en fransk eng med lavendel...


21. september 2010

Tid for teHøsten er for meg tid for te. I går var jeg innom den meget velassorterte helsekostforretningen Kinsarvik frukt og grønt. Her har de et fantastisk utvalg te fra flere ulike leverandører. To stk Pukka te ble med meg hjem. Veldig gode begge to.

Min te vil i høst bli drukket av lattekopper fra Greengate. Nå har jeg til sammen åtte lattekopper i fire ulike mønster. Det bør vel snart settes en stopper for en videre økning av koppesamlingen. Men så har vi de med rødt som kunne være kjekke til jul.. Og de med lilla ville passet perfekt inn i vår stue nå i høst. Noen som kjenner seg igjen? 

19. september 2010

Bigboy!!!


I helgen har jeg sydd en Bigboy. I et tidligere innlegg her på bloggen spurte jeg om deres råd i forhold til om vi skulle kjøpe en original Fatboy eller sy en Bigboy etter oppskrift fra Stoff og stil. Valget falt til slutt på å sy den selv. Det avgjørende var stoffvalget. Jeg liker ikke det glatte stoffet som er på de vanligste(og rimeligste) Fatboysene. Ikke kan trekket vaskes heller. Jeg har sydd vår i 100% lin. Et behagelig stoff som selvsagt kan vaskes i maskin. Dessuten sparte vi en 1000-lapp på å sy den selv sammenlignet med å kjøpe originalen.


Kjæresten fikk bestemme fargen på stoffet og det ble selvsagt sort. Helt grei for meg. Jeg vet at jeg med 3,65 meter stoff og 2 glidelåser kan forvandle den om til et småblomstrete mareritt. ;)

Vi er begge godt fornøyd med vårt nye møbel. Den er behagelig å sitte og ligge i. Heldigvis har vi en romslig stue slik at den ikke blir i veien når den ikke er i bruk. Den lever nemlig opp til sitt navn- BIG!

16. september 2010

Norske epler og urter

Norske epler er noe av det beste man kan få nå på høsten. Gode som godis. Godis på hverdagene i alle fall;)

Jeg ser at mange av dere bloggiser har bakt eplekaker. Eplekake er en av mine favoritter. Jeg pleier å bake det etter min mammas oppskrift. Den er enkel og god.


Noe annet godt er økologiske urter. I går ble det kjøpt inn oregano og persille. OBS har 40% på alle urter denne uka.

Urtepottene fra Eva Solo er geniale. Urtene holder seg godt i de, samtidig er det veldig enkelt med vanning.

Tusen takk for alle gode ord fra dere. Hvert eneste ord blir satt stor pris på. Jeg er fortsatt hjemme fra arbeid, men det går godt med meg.

13. september 2010

Tea-time + Chill of Norway

I dag er det tea-time(eller time-out) her i huset. Jeg la meg med feberfølelse i går kveld og våknet opp syk i dag. Kjedelig! Her er det sofa, God-morgen Norge, strikketøy, hvile og te-drikking som gjelder. Lykke å ha en fin kopp og en fin boks til teen.I forrige uke kjøpte jeg min første kjole fra Chill of Norway. Jeg er superfornøyd! Faktisk så gleder jeg meg til det blir kaldere i været slik at jeg kan bruke den. Min er navy blue..

Ønsker dere en god uke!

2. september 2010

Orden i sysakene

Søndag kveld hadde jeg en skikkelig opprydding på syrommet. Alle stoffene ble tatt ut av esken for å brettes og legges i hyllen. Nå har jeg fått bedre oversikt over hva jeg har, og forhåpentligvis kan jeg tære litt på lageret fremover.
Da jeg kom hjem fra kurs i går ettermiddag ventet det opptil flere pakker på meg i postkassa. En av dem inneholdt tre bøker jeg har bestilt fra Amazon. Jeg var i ekstase og min kjæreste var helt forundret over den store gleden jeg viste da jeg satt med bøkene i fanget. Da jeg åpne pakken var jeg var et eneste stort smil i minst et kvarter. Bøkene inneholdt var det mange inspirerende oppskrifter og tips.

Det jeg ikke hadde jeg fått med meg at det med SEW by Cath Kidson fulgte med en materialpakke for å sy vesken på forsiden av boken. En utrolig søt veske. Jeg håper jeg får til å lage den.
Som dere helt ser har jeg lekt meg litt i et billedredigeringsprogram. Håper dere synes det er ok!