31. oktober 2010

Deilig ullstrikk til baby

En venninne av meg ble for noen få uker siden mamma for andre gang. Det ble en skjønn liten prinsesse som jeg gleder meg til å hilse på. På fredag sendte jeg pakke i posten til dem med selvstrikkede votter, lue og smetteskjerf. Jeg har brukt babyull fra Sparkjøp og oppskriften fant jeg her.

Disse tingene er ikke vanskelige å strikke om du har strikket litt fra før av og det går ganske kjapt unna. Jeg er allerede i gang med et tilsvarende sett til en gutt som kommer til verden om tre ukers tid.

Det nærmer seg trekning i min Staycation konkurranse. Har du husket å ta lodd?

Jeg ønsker dere en god søndag kveld.

30. oktober 2010

Pallas fra Ittala


Denne uka var jeg en tur innom Fretex. Med meg hjem ble dette serviset til syv personer. Serviset heter Pallas og er produsert av Ittala  mellom 1964 og 1971. En tidstypisk form på koppen og dekor. Det er akkurat passelig glamorøst og jeg falt pladask. Bildet mitt er heller dårlig, så ta en titt her for å se et bedre bilde.

Jeg ser for meg at serviset har hatt en eier før meg. En søt gammel dame som hadde det som sitt fineste servise. Og hun vasket det selvsagt alltid for hånd, ellers ville gulldekoren blitt slitt. Nå er det mitt fineste servise og jeg skal også vaske det for hånd.

Til sist må jeg si en ting. Om noen av dere snakker med min kjæreste, vær så snill og ikke nevn dette serviset med et ord. Jeg har nemlig forbud mot det meste av brukthandel. Jeg kjenner han så pass godt at jeg vet at dette serviset ikke vil falle i smak. Det er derfor plassert trygt inne på pikerommet mitt. Der er jeg sikker på at han ikke vil oppdage det.  Jeg venter nemlig med å ta det frem til den dagen jeg kan si "Nei, det er ikke nytt. Det har jeg hatt lenge". Har vi en avtale?


NB: Har du tatt lodd i min Staycation konkurranse? 

29. oktober 2010

Vintage stories


I dag slipper Kappahl høstens kolleksjon i serien Vintage stories. Denne gangen er plaggene inspirert av Østens mystikk. Tidligere har det vært veldig fine klesplagg og tilbehør i denne kolleksjonen. Nå er jeg spent på om de greier å gjenta de tidligere suksessene. Jeg har tatt en liten titt på kolleksjonen på nettet allerede og skal ta turen innom en av butikkene i løpet av dagen. Bildene viser de plaggene jeg har lagt spesielt merke til og vil se etter. Den øverste kjolen kan kanskje bli årets julekjole?God helg og husk å ta lodd i min Staycation konkurranse!! 


28. oktober 2010

Franske makroner


I dag har en god venninne av meg bursdag. Gratulerer med dagen, søte!! Dessverre bor vi alt for langt unna hverandre så jeg får ikke hilst på henne i dag. Men jeg har ringt henne og hun har fått en liten gave Greengate av meg.

At noen har bursdag er alltid er en god grunn for å feire og skeie ut med noen ekstra kalorier. Jeg har for aller første gang bakt franske makroner. Jeg var forberedt på et mislykket prosjekt, men det gikk over all forventning. De ser ut som de skal(sprekkfrie) og smaker helt fantastisk! Men så skal det nå sies at jeg hverken har vært i Paris eller på Pascal.

Jeg brukte denne oppskriften. De franske makronene ble stekt med utgangspunkt i denne oppskriften.

Å lage og steke franske makroner ser ut til å være rene vitenskapen. Jeg skal derfor gå gjennom hvordan jeg gjorde det. Kanskje det kan være til hjelp for noen som ønsker å forsøke seg?

Først skåldet jeg mandlene og lot de ligge på et klede natten over. For å være sikker på at de var skikkelig tørre tok jeg de en liten halvtime inn i stekeovnen på 50 grader varmluft. Mandlene fikk så gjennomgå av en stavmikser. Etterpå siktet jeg de malte mandlene. Jeg har nemlig lest at det er viktig at mandlene må være tørre og meget fint malt.

Jeg vispet så eggehvitene med kjøkkenmaskin før jeg vendte inn malte mandler, melis og konditorfarge. Deigen ble helt over i en sprøytepose og jeg sprutet ut små klatter på størrelse med en 20 kroning oppå bakepapir. Etter dette lot jeg makronene hvile på bakepapiret i 1 time før jeg satte første brettet inni ovnen. Da får de satt seg og sprekker ikke så lett under steking.

Stekingen er kanskje det vanskeligste, og stekerådene til oppskriften på Klikk fungerte dårlig for meg. Jeg skrudde opp temperaturen, fjernet den ekstra bakeplaten og lukket ovnen helt igjen. Innimellom åpnet jeg ovnen opp for å slippe ut litt varme. Det gikk mye bedre, men her er det viktig å passe veldig godt på så de ikke brenner seg. Det skjer visst veldig fort!

Når de var avkjølte lagde jeg en smørkrem på slump. Kremen ble laget av litt melk, litt smør, bittelitt konditorfarge, bittelitt vaniljeessens og mye melis. Makronene er skjøre så man må være forsiktig når man monterer dem.

Lykke til!

En snill venninne med kunnskap om kaffe


På søndag fikk jeg besøk av en venninne av meg. Hun er kjent for å være snill og generøs. Samtidig har hun god kunnskap om kaffe. Etter at vi fikk oss Nespressomaskin ville hun komme innom med litt forskjellig tilbehør til den. Og det var ikke lite vi fikk!

Hun hadde med seg en flaske hjemmelaget sirup, masse sjokolade til å lage kakao/kaffemocca, kamfersukker, brunt sukker og en liten flaske med noe sterke saker til å ha i kaffen. Tusen takk!!


Nå har jeg fått plassert det vi fikk i mine krukker, skåler og bokser. Her snakker vi mix and match. Kamfersukker og brunt sukker ble plassert i hver sin lille krukke fra Søstrene grene. Mesteparten av kaffetilbehøret har fått plass i en stor metallboks fra Greengate. Denne boksen ble kjøpt for flere år siden, lenge før jeg visste hva Greengate var. De hakkede bitene med sjokolade ligger og frister i en skål fra Greengate.   

Nå skal jeg ha meg en kopp latte! Tudelu! 


NB: Jeg minner om at dere kan vinne en Staycation(hotellovernatting på Scandic Hotel verdi ca 800 kr) ved å legge igjen en kommentar i dette innlegget. 

27. oktober 2010

Vinn en Staycation(verdi ca 800 kr)


Jeg er så heldig at jeg har fått muligheten til å lodde ut en Staycation(verdi ca. 800 kr) til en av mine lesere og samtidig får jeg muligheten til å benytte meg av en Staycation selv. Hvor vi skal ta vår hotellovernatting kommer jeg tilbake til når det er bestemt.

Staycation er et konsept fra Scandic der tanken er at man skal ta seg tid til å koble ut fra hverdagen med en natt på hotell. Dere må gjerne besøke kampanjenettsiden hvor du kan lage din egen "Hollywood-film" med deg selv og kjæresten i hovedrollen. Der finnes det også mer informasjon om hva en Staycation er og en egen Facebookside hvor man kan vinne Staycations.

For meg er det ekstra kjekt å få anledning til å gi en av dere en overnatting på Scandic Hotell da jeg under studietiden hadde deltidsjobb på hotellet i Bergen sentrum.

Om du ønsker å vinne en Staycation legger du igjen en kommentar i dette innlegget. Jeg foretar en tilfeldig trekning så her har alle like gode muligheter til å vinne. Også anonyme kan delta i konkurransen. Legg da igjen din epostadresse slik at jeg kan ta kontakt med deg dersom du vinner.

Jeg er helt sikker på at alle mine lesere hadde fortjent en Staycation. Om du ikke vinner her hos meg kan du bestille en Staycation selv på denne siden. Kanskje dette er noe du bør unne deg i en travel hverdag?

Oppdatering: Om du vinner velger du selv hvem du vil ta med deg på hotellovernattingen. Du får da et gavekort på et standard dobbeltrom. Dette er IKKE en konkurranse bare for par.

26. oktober 2010

Røde roser+konkurranse på gang


Lørdag ettermiddag hadde jeg meg en halvtime på øret. Da jeg kom inn igjen i stua oppdaget jeg en vase med flotte roser på spisebordet. Min kjæreste hadde vært ute og kjøpt 10 røde roser til meg mens jeg sov. Han er så skjønn!!

Rosene står like flott fortsatt og i dag har jeg omplassert dem. De har fått plass i et stort norgesglass jeg kjøpte på loppemarked tidligere i høst. Øverst har jeg knyttet en dobbel blonde. Det ble en fin kontrast til den slitte kanten på lokket.


Bildet er tatt fra en annen vinkel enn jeg pleier. Her ser dere hyllen fra IKEA som min kjæreste hadde i leiligheten da jeg flyttet inn. Da jeg flyttet inn tenkte jeg at den ikke passet så godt inn med hvordan jeg ønsket å ha det. Men etter å ha fått tømt den for en større samling shotglass, øl og brennevin fungerer den greit. En slik hylle ser lett rotete ut. Jeg forsøker å ha mest mulig store ting i hyllene og minst mulig småting. Ellers forsøker jeg å holde innholdet i få farger. Her er det stort sett bare ting i hvitt, sort, sølv og sink som får plass.

Og til sist en gladmelding! Jeg har fått muligheten til å lodde ut en Staycation til en av mine lesere. Staycation er et relativt ferskt konsept fra Scandic der man online kan booke hotellovernattinger fra en pris på kr. 395 kr per person i dobbeltrom. Så følg med på bloggen min fremover, i løpet av uka drar jeg i gang konkurransen!

Jeg ønsker dere en strålende tirsdag! Jeg er fortsatt hjemme og pleier mine syke bihuler. Ute blåser vinden og jeg har ingen planer om å bevege meg ut av hus med det første.

Oppdatering: Det ble visst litt rot her hos meg i dag. Og jeg ser at bloggroll ikke er oppdatert etter dette innlegget, så da gjør jeg et nytt forsøk!

24. oktober 2010

Cath Kidstons herlige vesker

I januar reiser jeg og tre gode venninner på weekendtur til London. Jeg har selvsagt begynt å forberede meg til reisen. Forberedelsene mine er ikke av den sorten som reisefølget etterspør. Ikke har vi bestilt hotell og ikke vet vi hvilke musikaler som spilles. Mitt fokus er nå "Wath can I buy at Cath Kidston?

De har mange fine vesker med blomster...


Og mange fine med polkadotter...

Jeg må vel ha en av hver da?

Har du vært på en av CK butikkene i England?

22. oktober 2010

Såper og kremer by Cath Kidston


Cath Kidston kan gjøre oss rene og pene. Og det med den nydeligste innpakningen. Dette ønsker jeg meg til jul. Kanskje et julegavetips til andre også?

Om jeg faller for fristelsen til å legge inn en bestilling blir det på Lookfantastic.

Etter å tilbrakt ekstremt lang tid inne på Cath Kidston sin nettside i går kveld kan jeg konstatere at jeg er hekta! Det er vel ingen stor overraskelse ettersom jeg elsker prikker og blomster. Da jeg ikke alltid tar det helt ut på interiøret kompenserer jeg desto mer for det i klesveien!

Da min kjæreste la merke til at jeg tittet på Cath Kidstons herlige vesker og klesplagg utbrøt han: "Nå må du ikke ta denne pensjoniststilen din helt ut!". Har dere hørt verre? :O

Fotomontasjen er laget av bilder hentet fra Cath Kidston sin nettside.

21. oktober 2010

Hurra for IKEA!

I dag er endelig IKEA på plass på Sørlandet. Som en utflyttet sørlending kan jeg skrive under på at dette er noe sørlendingene har ventet lenge på.

Alle som kjenner meg vet at jeg er tilhenger av IKEA. Jeg har faktisk tatt vare på de aller fleste årgangene av IKEA katalogen siden midten av 1990-tallet. Utrolig artig å ta fram og mimre over hva man drømte om i sine ungdomsår. Hadde jeg hatt en scanner her skulle jeg delt noen bilder med dere, men det må bli en annen gang.

For å feire IKEA åpningen på Sørlandet blir det i dag en liten bildekavalkade av IKEA produkter i vårt hjem.
I mitt første hjem alene var det mange IKEA møbler. Leiligheten var umøblert og jeg ble møblert i løpet av et par hektiske dager. Mine foreldre stilte opp med bil+tilhenger og ikke minst hjelp til å skru. Sofa, kurvstol, servise, bilder og leselampe er alt fra IKEA. I tillegg kjøpte jeg flere Billyhyller for å romme alle bøkene mine.
Da jeg flyttet sammen med kjæresten kjøpte vi en kommode i serien Hemnes til gangen. Denne serien er nok min favoritt av de møblene IKEA har i sortimentet sitt per i dag. Det er mulig det etterhvert kjøpes et vitrineskap i samme serie til stua vår.
Serviset i serien IKEA 365+ er et fint og stilrent servise. Jeg synes at det er genialt å kombinere med andre serviser, for eksempel Alv og Greengate. Et billig alternativ om man ikke er helt klar for å samle på et dyrt servise.
Til og med hverdagsbestikket vårt er fra IKEA. Artig var det at både jeg og kjæresten hadde bestikk til seks i samme serie.

Mulig jeg tar meg en tur på IKEA her i Bergen på lørdag for å inspisere julekolleksjonen.

20. oktober 2010

Varm sjokolade..


Jeg har akkurat fortært en kopp varm sjokolade med krem og noen ekstra sjokoladebiter!

Etter å ha vært hos legen å fått påvist bihulebetennelse er det bare å ta det med ro og prøve å ha det litt greit. Endelig ble det en forklaring på at formen har blitt redusert der det var forventet at den skulle stige etter en langvarig forkjølelse...

Det passer ellers godt med kakao da vinterlige temperaturer har kommet til Bergen. I dag ble vinterjakka leitet fram og tatt i bruk. Ønsker dere en fin onsdag!
 

19. oktober 2010

Bonytt+Wiik&Walsøe

Jeg elsker å få flotte interiørbladet i posten til en rimelig penge. Enda bedre er det når man kan få fine gaver med på kjøpet. I dag kom jeg over et slikt tilbud og deler derfor linken med dere her.  Du kan få 6 nr. av Bonytt og 2 flotte krus fra Wiik&Walsøe for 199,- kr. Jeg har selvsagt allerede lagt inn en bestilling.

Wiik&Walsøe sin serie som heter Alv er etter min mening superlekker. Til bursdagen min fikk jeg to skåler av noen flotte venninner. Ikke hadde jeg nevnt serien for de, men de kjenner meg så pass godt at de visste hva jeg kunne like. Vi har ingen juleserviser, men jeg tenker at disse tingene kan bli veldig kjekke å bruke i forbindelse med julen. Serviset passer godt til hvitt, sølv og sink. Dette er fargene som skal få dominere stua vår når den tid kommer..

Ønsker dere en strålende tirsdag!  Nå skal jeg hive meg rundt og lage pasta carbonara.

16. oktober 2010

Stolen er bestilt!


Nå er altså stolen med tilhørende fotskammel bestilt. Ja, det ble bare en stol. Vi ut at det fungerte best med bare en stol som supplement til sofaen vår. Vi er rett og slett ikke klare for å innrede en pensjonistkrok. Det vil si to stoler og et lite bord i mellom plassert et sted der man ikke kan se tven.

Stolen er romslig å sitte i, samtidig som den er nett og tar liten plass. Nakkestøtten er regulerbar og fungerer utmerket for meg. For min kjæreste, som er nesten 2 meter på strømpelesten, blir den litt i veien når den bøyes fram slik den ser på bildet. Men den er god å sitte i for han også når den legges bakover.

Planlagt leveringsdato er tidlig i desember. Jeg håper at vi i alle fall har den til jul.

Her har vi spist pizza og lørdagskvelden skal kun brukes på å slappe av.. Ønsker dere en god kveld!

14. oktober 2010

Skal, skal ikke..


Bolia kjører for tiden en kampanje der alle varer er satt ned med 10% og en vare er satt ned med 50%. Hvilken vare som er på halv pris varierer fra uke til uke. Denne uka er det lenestolen Vitesse. Denne stolen har jeg vært min favoritt siden jeg oppdaget den for fire-fem år siden.

Lenge har vi har tenkt på å anskaffe oss en lenestol her i leiligheten. Men kjæresten og jeg har ikke helt blitt enige. Uenige på grunn av ulike meninger og vurderinger knyttet til pris, design og komfort. Men nå som stolen er på tilbud lurer vi på om vi skal slå til. I går tenkte vi tanken om kanskje vi burde kjøpe to stykker. Det kan fort bli krangel over en god stol.. Dessuten skal vi vel ikke bo her vi bor for alltid..  Men hvor skal vi plassere dem i stua? En stol går helt fint... Men to?

I ettermiddag blir det prøvesitting på Bolia. Etter den tid er jeg forberedt på at det bare blir tenkt en tanke i mitt hode- skal, skal ikke?

12. oktober 2010

Billig!!


Produkter til håret er veldig dyre på frisørsalonger her i Norge. Sist jeg var hos frisøren kostet en sjampo og en balsam meg nært opp mot 500 kr!

Nå er de tomme og en kollega anbefalte meg å bestille fra nettsiden lookfantastic. Jeg bestilte de to produktene dere ser på bildet. Det er de samme som jeg kjøpte hos frisøren. For litt over 200 kr kommer disse to flaskene hjem i posten min i løpet av en ukes tid. 300,- kr er spart og kan brukes på noe kjekkere!

Hvor kjøper du dine hårprodukter?NB: Når man bestiller fra nettbutikker man ikke har handlet i før er det lurt å bruke et kredittkort. Da får man igjen pengene fra kredittkortselskapet dersom man ikke mottar varen.  

11. oktober 2010

Høstfavoritter fra Kremmerhuset


Jeg er ofte innom Kremmerhuset ettersom de har to butikker i Bergen sentrum. Her er det alltid noe nytt å se.
En flott nettside med masse inspirasjon har de også. Jeg nyter høstvarene, men har selvsagt begynt å glede meg til å se julevarene i butikkene.

Nå skal det jaktes på kjærligheten sammen med bøndene på Tv2!


7. oktober 2010

Nattbord fra loppemarked

I sommer var jeg på et stort loppemarked på Sørlandet. Alle inntektene gikk til et lokalt misjonssenter. Shopping med god samvittighet med andre ord.

Da jeg inntok loppemarkedet var det første jeg kom over to nattbord. Jeg har lenge vært på jakt etter to nattbord og disse var perfekte. Passelig store og med en skuff. Heldig som jeg var tilbydde pappa seg å male dem mens vi var på ferie i Sverige. Og takket være en snill venninne fikk jeg dem transportert til Bergen for et par uker siden.


Nå er nattbordene på plass på soverommet vårt. Dette bildet er fra min side av sengen. Her står te-koppen igjen fra i går kveld. Jeg drikker nemlig god natt-te før leggetid. Det er ikke all verdens lys på bildet, slik blir det med et smalt vindu kombinert med en overskyet høstdag.


Når mørket faller på tennes det lys i "englevingelampen". Jeg liker godt å lese litt på sengekanten og lampen gir meg akkurat nok lys til at det går greit.


Slik så nattbordene ut da de ble kjøpt. Jeg har ingen anelse om hvor gamle de kan være. Har du?

Vi er forresten i mål med oppussingen av soverommet vårt. Kjæresten la gulv nå i helgen. Nå funderer jeg på om jeg skal skifte ut gardinene og kanskje slå til med et par saueskinn på gulvet. Men det er ingen hast, inntil videre sover jeg godt.. :)

6. oktober 2010

Eplekake

Høsten er tid for eplekake. Tidligere denne uken hadde vi et lite besøk av min kjærestes mamma og hennes venn. De var lokket ned for å drikke kaffe fra Nespressomaskinen. I full fart slengte jeg sammen en eplekake etter min mammas oppskrift.

Litt kake ble igjen, og slik så det ut da vi skulle kose oss med resten.


Det er alt for sjelden jeg får brukt den fine kakeklokken fra Landstil. Men til en kakerest var den helt perfekt.


Jeg har forresten tenkt å prøve meg på en eplepai i stedet for kake neste gang. Har du en oppskrift å anbefale?

5. oktober 2010

Nib utfordring- lopper i blodet

Nib har i oktober en utfordring som heter "Lopper i blodet". Jeg har selv erfart at man kan finne ting med stort potensiale på låven, i bruktbutikken og på loppemarked. Med en liten (eller stor) egeninnsats kan det bli fine og funksjonelle gjenstander.


Her har jeg satt sammen fire ting jeg har funnet på ulike steder. Til sammen har disse fire tingene ikke kostet meg mer enn 200 kr. I tillegg kommer litt maling, stoff, vaskemiddel og sølvpuss. Dette har man gjerne allerede i hus.


Bordet ble i fjor sommer funnet på låven tilhørende min fars barndomshjem. Låven var ribbet for det aller meste, her hadde nemlig pappa og tante hatt en stor opprydding for noen år tilbake. Bordet hadde fått stå ettersom alle malingspannene var plassert oppå. Ikke overraskende var det litt av en pussejobb som måtte til for å få bordet klar til å males. Bordet ble pusset ned med pussemaskin, sprekker ble sparklet, bordet ble grunnet og malt hvitt i løpet av sommerferien.


Muggen er kjøpt på Fretex for 30 kr for tre år siden. Den var full av gule flekker da jeg kjøpte den, men de forsvant når jeg vasket med klor. Etterpå fikk den et par turer i oppvaskmaskinen. Muggen har blitt brukt masse, hovedsakelig til saft og varm sjokolade.


Jeg har to slike lysestaker i sølv(eller sølvplett). De er kjøpt på Fretex for 20-30 kr. Nå ser det ut til at  det er på tide at de snart får seg en omgang med sølvpuss.


Stolen ble kjøpt på Fretex i fjor høst for 150 kr. Den var sliten, slitt og litt skadet. Setet var trukket med et guffent stoff, og puta som lå under var om mulig enda mer ekkel.. Jeg røsket av både pute og trekk, pusset og vasket stolen. Jeg sparklet sprekker, grunnet og malte. På setet la jeg et par lag med platevatt før jeg trakk om setet med et kraftig bomullsstoff fra Stoff og Stil. Platevatt er nok ikke det mest komfortable å sitte på, men stolen står på soverommet og blir for det meste brukt til å slenge klær på.

Ble du inspirert til en skattejakt?