29. november 2010

Nytt skap i stua


Lenge har jeg hatt lyst på et skap i stua der vi kan plassere det fineste vi har av glass, servise og bestikk. Etter å ha sett meg om etter et skap i over et år hadde jeg nesten gitt opp. Men for noen uker siden oppdaget jeg dette skapet på Ikea. Skapet er hvitt, perfekt på størrelse og prisen er overraskende lav til selv Ikea å være.

Endelig har vi fått pakket opp alle de fine glassene Rosendahl vi fikk til jul i fjor. De fine kakefatene har fått flytte fra en overfylt kjøkkenskuff. Mitt herlige stålbestikk har fått flytte ut av boden og ned i skuffen. Det lille jeg har av sølvtøy har også fått plass i skuffen. Etter at dette bildet ble tatt har også serviset fra Fretex tatt plass i en av hyllene. Det kan nevnes at min kjærste fortsatt ikke vet om dette serviset, kanskje legger han merke til det når det skal serveres kaffe og kake her i julen?

Bildet er ikke det beste og skapet ser kanskje litt rart ut. Men det er det beste jeg får til uten å flytte skapet.  Det står i et område av stua som ikke er så stort og heller ikke så lett å møblere.

Tusen takk for fine kommentarer. Dere er skjønne! 

28. november 2010

1. søndag i advent

Tiden flyr og nå er det allerde første søndag i advent. Tusen takk for all omtanke jeg fikk etter forrige innlegg. Jeg har funnet ut at det er en sammenheng mellom tv/data bruk og vondtene. Derfor prøver jeg å begrense disse aktivitetene. Allikevel greier jeg ikke holde meg unna bloggene deres. Dere gir meg masse herlig inspirasjon og jeg er lei meg for at jeg ikke legger igjen spor hos dere.


Her er et bilde av adventsstaken slik den ble i år. Lys og tall er nyinnkjøpt. Den avlange sinkboksen har jeg hatt noen år, den ble brukt til oppbevaring av strikketøy. Kanskje ikke så lett å legge merke til på bildene, men tallene er festet med knappenåler med perlehode. Nå er det første lyset tent. Jeg er godt fornøyd med å ha fått meg en "ny" adventsstake ved å tenke gjenbruk.

I dag er de første julekakene bakt. Denne gangen ble det kolakaker og sandnøtter. Kakene er på plass i nye, fine kakebokser. Jeg har flere kakebokser som venter på å bli fylt. Har du en god oppskrift på noen småkaker?
De fleste gavene er nå i hus, innepakket eller avlevert. Men jeg mangler noen av de store gavene, til mine foreldre og til kjæresten. Men jeg slapper av og tenker at det ordner seg.. Årets innpakning er gråpapir med bomullstråd og hamptråd. IKEA hadde mange fine gråpapir med mønster på, blant annet det papiret til høyre på bildet. 

Nå skal jeg og kjæresten spille kort. Og siste rest av helgens julebrus skal drikke opp. Tudelu! 

     

22. november 2010

Snart adventstid


Det er herlig med bloggepause samtidig som det er hyggelig å bli etterlyst. Et lite livstegn fra min kant er derfor på sin plass. Jeg har vært på en liten "helsereise" til Sørlandet. Det er godt å skifte omgivelser, trekke inn litt sjøluft og ikke minst tilbringe litt tid med de man ser så alt for skjelden. Jeg skulle selvsagt ønske at det gjorde underverker med bihule/hodepineproblematikken, men jeg sliter fortsatt. Jeg er utålmodig etter å komme tilbake til en normal hverdag med arbeid og overskudd til sosiale aktiviteter på fritiden.

Det er lett å bli smådeppa når kroppen ikke fungerer optimalt. Men det er nok av ting er det i alle fall å glede seg over. Som at en skjønn venninne av meg var innom oss på lørdagen. Hun hadde med seg en nydelig svibel i en tøff potte. Nå står den på spisebordet og minner meg på at det nærmer seg adventstid.

Nå fortsetter Jakten på kjærligheten, tudelu!

9. november 2010

Pause


Bloggen tar pause inntil videre. Jeg er forhåpentligvis tilbake før dere rekker å savne meg.

Jeg ønsker dere gode novemberdager.

7. november 2010

Litt bilder og detaljer fra vårt kjøkkenI dag blir det masse bilder fra vårt kjøkken. Det er ikke den delen av leiligheten dere har fått se mest av. Kanskje det er fordi jeg ikke er helt fornøyd? Det jeg er misfornøyd med er brun benkeplate, ikke-integrerte hvitevarer, ingen fliser og skap som ikke går helt opp til taket. Men på den andre siden er det nok å være fornøyd med også. Frontene er hvite, knottene er nye og fine, alt fungerer som det skal og veggene ble malt hvite i vinter. Jeg er storfornøyd med at min kjæreste gikk med på å henge opp den gamle hyllen på veggen.

Denne hyllen er gammel og har hatt mange farger. Den har hengt på kjøkkenet til mine oldeforeldre her på Vestlandet. Jeg ble veldig glad da jeg fikk den av mamma for et par år siden. Her oppbevares det et par blomsterpotter som ikke er i bruk for øyeblikket, glass med frokostblandinger, forklede og tørkehåndklede. En liten lykt i sink og et hjemmesydd hjerte gjør nytten som pynt. 


Her ser dere kanten på spisebordet vårt. Det er veldig kjekt å ha et stort spisebord like i nærheten av kjøkkenkroken. På dette bordet spiser vi, baker jeg, spilles det spill og arbeides. Akkurat nå sitter jeg her med en bærbar pc og skriver et blogginnlegg.

Teppet på gulvet lå tidligere i gangen. Det er deilig å ha et lunt teppe å stå på når man man lager mat.


Kjøkkenbenken til venstre for vasken er i ikke egnet til så mye. Her mangler det stikkontakt og under benken er oppvaskmaskinen. Her pleier vi ha frukten vår. Et par planter pynter opp. En grønn krok med andre ord.


Kaffe og te kroken vår. Jeg synes det er viktig å ha alt framme ettersom det er disse tingene som brukes mest i løpet av en dag. Her går det i kaffe fra Nespresso og te fra Pukka.


Og siden det avsluttes med kaffe og te er det vel på tide for meg å finne meg en kopp med noe varmt i. Vi har besøk av min mamma i helgen, veldig koselig. På fredag var vi en snartur innom IKEA. Hva som ble med meg hjem får dere se en annen dag!

Ønsker dere en strålende søndag!


4. november 2010

Adventsstake


Jeg er på jakt etter en ny adventsstake. Aller helst skal den være i sink, men hvit eller stål kan også gå an. Dette er min favoritt. Den leveres av Ellos, men beregnet leveringsdato er ca. 10. desember. Å ha en fin adventsstake halve adventstiden er liksom ikke helt det samme som å ha den klar til første søndag i advent. Så nå lurer jeg på følgende:

Vet du om en adventsstake som kunne passe inn hos oss?   

2. november 2010

Vinner av StaycationNå er er tiden kommet for å avsløre hvem som stikker av med en Staycation. Vinneren får et gavekort på et standard dobbeltrom på et valgfritt Scandic hotell. Trekningen gikk slik for seg at jeg gav alle de innsendte bidragene et nummer og kjæresten valgte et tall. Tallet han valgte ut viste til: 

Helene

Helene har sammen med sin mann restaurert et hus fra før 1800. Nylig ble hjemmet hennes kåret til Norges vakreste hjem 2010. Det er virkelig et vakkert hjem med særpreg. Det er lett å se at det ligger mange timer med hardt arbeid bak å restaurere et så pass gammelt hus. Jeg håper at Helene vil få glede og nytte av sin Staycation. 

Til Helene: Takk for din deltakelse og gratulerer! Send meg en e-post snarest med din adresse slik at jeg kan få videreformidlet den til Scandic og du får ditt gavekort. 

Til dere andre: Tusen takk for all deltakelse!. Mange av dere ønsker dere sterkt en Staycation. Jeg tillater meg nok en gang å minne om at dere kan bestille dere en på  denne nettsiden.  

1. november 2010

Påminning: Vinn en Staycation.


Har du husket å melde meg på min konkurranse der du kan vinne en Staycation? Vinneren får et gavekort på et standard dobbeltrom på et valgfritt Scandic hotell. Premien har en verdi på ca 800,- kr.

Om du vil kjempe om den gjeve premien legger du igjen en kommentar i dette innlegget.

Trekning skjer i morgen kveld. Lykke til!