31. desember 2010

Årskavalkade 2010

Januar
I januar var vi ferske samboere. Vi startet året med furukarmer, grønne vegger og hvite malerkoster. Stuen ble helt annerledes enn hva den hadde vært tidligere. En virkelig oppgradering!
Februar
Jeg passerte 10 000 besøkende på bloggen og arrangerte en giveaway. Intet mindre enn 90 stykker deltok, men premien endte bare et par kvartaler unna meg.
Mars
Til påske ble kjøkkenet utstyrt med nødvendigheter i gult. 
April
To stoler ble med meg hjem fra Fretex. Med maling og nytt trekk på setet ble de supre. 
Mai
Til 17. mai ble det ordnings på balkongen med nymalte møbler, hjemmesydde puter til benken og skjønne vårblomster.
Juni
Vi ble kvitt disse stolene på Finn og fikk faktisk bra betalt for dem. Jeg ble veldig godt fornøyd med det salget som min flinke kjæreste stod for.
Juli
I juli hadde jeg Hortensia både innendørs og utendørs. Min favoritt!
August
I august koste jeg meg med deilige blåbær. De var selvplukket fra frukt og grøntavdelingen på Coop;)
September
I september fikk vi oss kaffemaskin fra Nespresso. Et godt kjøp som vi er riktig godt fornøyd med.
Oktober
I oktober kom en liten pike til verden i Rogaland. Hun fikk deilig vinterstrikk av meg i den beste fargen.
November
I november ble det trukket en heldig vinner av en Staycation.
Desember
I desember ble det pyntet til jul i vårt hjem og vi feiret vår første jul i Bergen. En riktig hyggelig jul ble det.

Til sist må jeg si at det har vært veldig kjekt å se gjennom året som har gått her på bloggen. Litt oppussing og nye innkjøp har gjort leiligheten til et sted vi begge trives i. Mange fine opplevelser har det vært i året som har gått også. Vi har hatt flere besøk av venner og familie som er bosatt andre steder i landet. Jeg har noen kjærkomne turer til Sørlandet. Jeg og kjæresten har besøkt fire land sammen hvor to av de var nye for oss begge. Litt har blitt strikket og litt har blitt sydd. Noe til meg selv, flere gaver, et par bestillinger og et og annet  salg på Epla. Fine ting har blitt funnet på Fretex og i butikker. Jeg håper at 2011 fortsetter i det samme gode sporet!

Tusen takk til alle dere som har besøkt meg i året som har gått. Spesielt takk til alle dere som har lagt igjen fine kommentarer og til dere 100 som har valgt å følge bloggen min. Jeg gleder meg til det o store bloggeåret 2011.

Godt nyttår, godtfolk.

23. desember 2010

God jul!


Da har julefreden senket seg i vår stue. Leiligheten er ferdig pyntet, ryddet og vasket. Nå koser vi oss med det tradisjonelle  "Kvelden før kvelden" programmet på NRK1.

Dagen i dag har gått med til siste liten gjøremål. Hvorfor blir det alltid så hektisk på slutten? I formiddag dro min mor og jeg på et lite kjøpesenter like utenfor sentrum. Det gikk noen timer der ettersom vi var innom de aller fleste butikkene. Litt julevarer på halv pris ble med meg hjem fra Home and Cottage. En julekjole ble også kjøpt inn i aller siste liten. Vi måtte selvsagt innom både dagligvarebutikk og blomsterbutikk. På bokhandelen ble den siste julegaven til kjæresten kjøpt inn.

Her hjemme har min snille far hjulpet min kjæreste med montering av benkeplate og skap på veggen inne på vaskerommet. Det var herlig å endelig få litt orden på det rommet. De siste detaljene gjenstår, men når de er på plass så vises det nok frem her på bloggen.

Til sist vil jeg ønske dere alle en riktig god jul! Tusen takk for de hyggelige kommentarene jeg får fra dere.


22. desember 2010

Juletreet er pyntet


Nå er vårt aller første juletre på plass i stua og ferdig pyntet. Ingen kan påstå at det er overpyntet da vi ikke har all verdens juletrepynt. Mer julepynt kommer nok etterhvert. Kanskje jeg er heldig og finner noe fint på salg i romjulen.

Jeg har meg en liten pust i bakken med litt kald drikke fra min nye herlige kopp fra Wiik og Walsøe. Da jeg tegnet meg som abonnement på Bonytt fulgte to slike kopper med som innmeldingsgave.

De siste julegavene gjenstår fremdeles, men blir nok ordnet i løpet av kvelden. Jeg satser på litt mer baking nå i ettermiddag. Heldigvis er leiligheten ryddet og vasket.

Nå har kjæresten dratt ut på julegaveshopping sammen med en kamerat. Jeg nyter litt alenetid og slenger meg på sofaen!

21. desember 2010


Nå kjenner jeg på meg at det snart er jul. Forventning og glede er stigende. Jeg har vært på en koselig juleavslutning på jobb i dag med risgrøt, julesang og pakke til alle. Det siste er ingen selvfølge når man er offentlig ansatt.

I den tidlige kveldinga kom juletreet på plass i stua vår for aller første gang. Jeg har pyntet det med det lille vi har av juletrepynt. Bilde kommer på bloggen etterhvert.

De siste julegavene har jeg dessverre ikke fått kjøpt. Nå vet jeg i alle fall hva jeg skal kjøpe til kjæresten, men ingen av butikkene jeg var innom i dag hadde varene inne. Ikke tar de andre butikkene telefonen heller, så jeg frykter at det på brukes mye tid på leting i morgen eller lille julaften. Alt for å overraske kjæresten med en gave han ikke har ønsket seg, men som jeg vet vil falle i smak. Om noen har et forslag til en ekstragave til en nevenyttig far på drøye 60 år mottas de med takk.

Det ble kke verdens mest spennende bilde i dag. Men jeg synes den lille kroken med stjerna er så koselig at jeg hadde lyst til å dele den med dere.20. desember 2010

Jul i stua vår


Nå er jeg tilbake i hverdagen etter en herlig reise til Egypt. Denne ferieturen forklarer min manglende tilstedeværelse i blogglandia den siste 1,5 uka. En herlig ferie var det, med deilig sol og flotte opplevelser.

Mitt fokus nå om dagen er å stelle i stand til jul. For første gang skal jeg feire jul i Bergen. Dessuten er det den første jula jeg og kjæresten skal feire sammen ♥ Om et par dager kommer mamma og pappa hit da de skal feire jul sammen med oss og kjærestens familie. Det blir en ny og spennende måte å feire jul på.

I dag har jeg bakt deilige julebrød. Tre på frys og ett er oppspist. En kilo hjemmelaget marsipan ligger klar i kjøleskapet og venter på at ånden skal komme over meg. Det skal nemlig trilles ut kuler som skal dyppes i sjokolade. Ellers blir det ingen jul uten juletre, så Plantasjen må nok oppsøkes i umiddelbar fremtid. Kjæresten er heller ikke arbeidsløs. Han har ferie og oppussing av vaskerommet/ekstratoalettet står på tapetet!

Ønsker dere strålende førjulsdager!

9. desember 2010

Jul i gangen vår

I går fikk jeg satt fram litt pynt i gangen vår. Her ble det pyntet med ting vi hadde fra før av. Vannkannen og lykten var i sommer fast inventar på balkongen. Etter en god skrubb har de fått komme inn i varmen. Om jeg ikke gjør noen forandringer før julen tenker jeg at det kan få komme en bukett med tulipaner i vannkanna.
De øverste knottene på kommoden har fått litt pynt på seg også. Den lille engelen fikk jeg i pakkekalenderen som mamma laget til meg da jeg var 10-12 år gammel. Jeg synes det er koselig med julepynt som følger en år etter år.
Jeg har hamstret inn svibler. I går ble det intet mindre enn åtte stk med meg hjem fra Mestergrønn. Der er de på tilbud til 10 kr stk. Nydelige er de og godt lukter de. Bare så synd at mange er allergiske mot dem.
Stolen er en av to fra Fretex som jeg pusset opp i vinter/vår. Vanligvis har den sort trekk på setet. Nå har jeg lagt et kjøkkenhåndklede over setet.

Etter at bildene ble tatt skjedde det flere ting i gangen. Foruten å ha fått en svibel på plass i den ledige potta var jeg innom Home and Cottage. Der fant jeg et fint rødt og hvitstripete gulvteppe til den nette sum av 39 kr. Så nå har kommoden fått et fint lite teppe foran seg.

Ellers kan det nevnes at jeg er godt i gang med juleforberedelsene. De aller fleste gavene er i hus, på vei i posten eller levert. Jeg er så glad for alle gavene jeg kan kjøpe på nett eller lage selv. Mye kjekkere enn å fly rundt i butikker sammen med alle andre. Litt småkaker er bakt og noe er allerede spist opp. Jeg kjenner på at det er mye som skal gjøres før jul, men jeg prøver å ta det med ro og ikke la meg stresse. Jul blir det nå uansett!

Jeg blir ikke aktiv på bloggen i dagene som kommer. Det blir en litt uvanlig helg og uke for min del. Kanskje jeg forteller litt om det når jeg er tilbake på bloggen.

Ønsker dere fine dager i advent!

Herlig hotellrom

Her kommer det noen bilder fra hotellrommet vi hadde på Scandic Haugesund da vi var der i helgen. Et supert hotell som jeg virkelig kan anbefale om noen av dere skal besøke denne byen. Jeg har bodd på ulike Scandic hotell og liker veldig godt den nøkterne nordiske stilen de innreder sine rom i nå til dags.
Sengene var helt fantastisk å ligge i. Intet minus at man hadde fjernkontroll for å justere dem. Perfekt for meg som er helt avhengig av å sove med hodet litt høyt om dagen.
Herlig med en sofakrok foran tven. Hvorfor har ikke alle hotell dette? Er det noe jeg virkelig savner etter flere dager på hotell så er det å slenge seg på en sofa.
En god stol og utrolig stilige bilder på veggene. Jeg tipper at bildene er tatt i byen eller området omkring. Jeg synes det er veldig kjekt når hotellene har bilder på veggene som sier noe om stedet. En gang bodde jeg på Scandic i Kristiansand og der hadde de bilder tatt av ulike artister som opptrådte på Quartfestivalen.

Jeg vet ikke om dere legger merke til det, men dette er altså et handikaptilpasset rom. Det var flere alarmer rundt omkring på rommet og badet. Jeg klarte selvsagt å utløse en av disse kl 02.30 da jeg skulle slå av det jeg trodde var en lysbryter. Jeg fikk nå slått nummeret til resepsjonen ganske raskt og de tok det heldigvis med godt humør.

4. desember 2010

Butikkanbefaling: Stjernedryss


Vi var en snartur på Oasen Storsenter i ettermiddag. Her var vi innom en nydelig interiørbutikk, Stjernedryss. Utrolig mange fine ting og en julegave til min mamma ble kjøpt med oss derfra. Ta en titt på deres nettside for å se herlige bilder og hvilke merker de fører.

Nå har vi en pust i bakken på hotellet før vi skal i middagbesøk. Det er herlig med Staycation!


Staycation!


Vi har akkurat inntatt Scandic Haugesund og vår Staycation er i gang. Ett stort og flott hotellrom stod klart til oss da vi ankom for noen minutter siden. Nå skal vi straks ut i byen for å shoppe. Vi satser på å få kjøpt et par julegaver. Og kanskje noe til oss selv. Senere skal vi på middag til ei jeg bodde med i bofelleskap med for mange år siden. Det blir nok supert å hilse på henne og familien!

Jeg ønsker dere en strålende lørdag!

2. desember 2010

Babystrikk i brunt+vinnerlykke


For noen uker siden ble en liten prins født på Sotra. Da vi besøkte han hadde vi blant annet med oss lue, skjerf, votter og sokker i gave. Alt er strikket av meg i den deiligste merinoull fra Drops. Alle delene er strikket i 0-3 mnd. Det er godt med ull på de små(og store) nå om vinteren. Vinteren i fjor var kald og det ser   ut som at vi må belage oss på noe lignende i år også. I skrivende stund er det "bare" -6 hos oss i Bergen.

I dag har vi kost oss med pinnekjøtt og riskrem som en bitteliten forsmak på julen. Jeg har ikke fått vært på noen julebord i år så da ble det en god middag her hjemme i stedet.

I ettermiddag fikk jeg dessuten en hyggelig beskjed om at jeg har vunnet en konkurranse på Pukka sin norske blogg. O store lykke! Jeg har litt av et konsum av te nå om vinteren så det kunne ikke passet bedre. At jeg er veldig glad i Pukka sin te tror jeg dere vet etter flere innlegg som omtaler denne teen. Veldig hyggelig var det også at bloggen min ble omtalt i meget rosende ord på Pukka bloggen. Tusen takk.


Bildet er lånt fra Pukka bloggen.

Ønsker dere alle en fin kveld!