31. januar 2011

Go`stol


Vi har fått en go`stol på plass i stua vår. Denne stolen har jeg tittet på og prøvesittet med jevne mellomrom de siste fire-fem årene. Kjæresten hadde egentlig lyst på en receliner hvilket raskt ble nedstemt av meg. Ikke bare er de store, stygge og som oftest laget av PVC. De er ikke spesielt gode å sitte i heller. Etter 1,5 år og et supertilbud ble vi enige om å gå for stolen på bildet. Vi er begge meget godt fornøyd og bytter pent på å sitte i go`stolen.


Ellers har jeg ikke så mye spennende å vise fram eller fortelle om for tiden. Lørdag var jeg ute og handlet litt nye blomster. Om de lever en stund får dere kanskje se dem. Jeg har sirklet inn et sted som venter inn nyheter fra Greengate denne uka. Det er vel overflødig å si at jeg gleder som et barn. Etter å ha startet uka med en sunn middag er jeg i gang med å bake vaniljemuffens. Sånn kan det gå!

Ha en god kveld!

27. januar 2011

Strikk: Hals


Denne uken har jeg fått strikket ferdig en hals som har ligget halvferdig på pinnene i lange tider. Det har dessverre ikke blitt så mye strikking de siste par månedene, men nå er jeg i gang igjen. Halsen er strikket i patentstikk med utgangspunkt i denne oppskriften. Jeg reduserte omkretsen på halsen med omtrent 1/4. Fra før av har jeg strikket en hals etter oppskriften og jeg syntes da den ble vel løs. Men det er nok en smakssak.


I går kjøpte jeg meg en god gammeldags DYMO maskin. Gøy! Jeg har laget oss et dørskilt, det vil si dymotekster i glass og ramme. Veldig billig og ganske stilig. Men på grunn av navnene våre får dere ikke se resultatet her.

Til sist vil jeg ønske velkommen til en ny leser av bloggen, nemlig min mamma. Hun har fått seg sin aller første pc og er på nett. Måtte hun finne glede i det store verden som befinner seg inni skjermen.

26. januar 2011

Gratulerer med dagen!

En av de søteste jentene i Oslo fyller 29 år i dag. Hipp hurra for deg! Jeg er litt sent ute med å få sendt pakke til deg, men lover å få gjort det i løpet av dagen. Her ser du i alle fall hva som er på vei til deg. Det er ikke verdens mest spennende gave jeg har funnet på, men kanskje det kan bli litt kjekkere å tørke av benken med en av mine hjemmestrikkede kluter?

Jeg ønsker bursdagsbarnet og dere andre en strålende dag!

24. januar 2011

Perleblomster og litt til..


Endelig er jeg tilbake etter at det har vært stille fra denne kanten i over ei uke. Turen til London svarte til forventningene og var topp på alle mulige måter. Men etter at jeg kom hjem tok influensaen over denne kroppen. Jeg er heldigvis på bedringens vei selv om jeg fortsatt er slapp, forkjølt og tung i hodet.

I dag måtte jeg en bitteliten tur ut av hus og var da en snartur innom Holmehuset i Bergen sentrum. Herfra ble blant annet to herlige perleblomster med meg hjem. En liten oppmuntring til meg selv.

Om man føler seg litt pjusk hjelper det å føle seg litt fin. En tunika fra Cath Kidston ble med meg hjem fra London. Og jeg elsker den!

Jeg ønsker dere gode dager!

14. januar 2011

Destinasjon: London

Om få timer setter jeg meg på flyet her i Bergen med kursen for London. I London skal jeg møte tre gode venninner. De har jeg kjent siden barneskole og ungdomsskole. Vi gikk alle sammen i samme klasse på ungdomsskolen. Vi var like gode venner den gang som i dag. Nå bor vi spredt og vi flyr fra tre ulike byer for å møtes i London. Den gode gjengen teller egentlig fem stykker. En av jentene har blitt mamma for andre gang og blir derfor ikke med oss på tur. Papillion rose, jeg vet at du er innom her av og til. Du loves herved en fin gave fra storbyen. Uansett håper vi på at turen blir en suksess og flere storbyer kan besøkes sammen.
Jeg har store forventninger til helgen. Det blir kjempekoselig å være sammen med de fine jentene. Vi skal spise god mat og drikke fantastisk kaffe fra Starbucks. Vi skal shoppe og se oss litt omkring. Jeg skal i alle fall besøke Cath Kidston! Det er vel ikke vanskelig å se hvor bildene er hentet fra.......
God helg! 

13. januar 2011

Vinter i stua

Med julens besøk vel overstått er vi tilbake til normalen med rundt spisebord. Stua ble plutselig mye større når de to ekstra bordplatene forsvant. Det ble tomt i hyller og vinduskarmer når jula ble ryddet ut. Flere planter så ut som de hadde sett sine beste dager og ble kastet ut. Noen lysestaker er nå plassert i vinduskarmene. Jeg synes det er så fint med levende lys i vinduene. 
Denne fine planten fikk vi av en tante av min kjæreste på 2. juledag. Det ser ut som at den trives her for knoppene spretter ut i stedet for å falle av. Jeg vanner den nesten hver eneste dag. Blomster som minner om våren venter jeg litt med å kjøpe inn. Kanskje i neste uke?
Jeg har vært ganske disiplinert på årets januarsalg og ikke handlet så mye. Men 40% avslag på alle varer på Princess kunne jeg ikke la gå fra meg. To tibetanske lammeskinn har fått hjem i vår stue. Det ene ligger i sofaen, det er deilig å varme vinterkalde føtter på. Det andre venter på lenestolen som vi skal få levert i neste uke. Vi bestilte den i oktober så ventetiden har vært lang.

Det er en grunn til at jeg velger å vente med å kjøpe inn vårblomster og har vært disiplinert på årets januarsalg. Hvorfor skal jeg fortelle dere i morgen, så følg med!

En husmordrøm


En husmordrøm har gått i oppfyllelse. Vi har endelig fått orden på vaskerommet/ekstratoalettet. Veggene er malt hvite. Ny benk og skap er på plass. Splitter nye hvitevarer har vi også fått oss. Jeg er strålende fornøyd!

Veggene ble malt med rester av maling som var igjen fra da vi malte stua for nesten et år siden. Benk, knekter, skap og dunker for skittentøy er kjøpt på IKEA. Hvitevarene ble kjøpt på salg i romjula for penger vi fikk i julegave. Jeg er overlykkelig over å ha en vaskemaskin som fungerer optimalt og en tørketrommel for aller første gang.

Det fine skiltet var jeg så heldig å vinne via en vervekonkurranse på Facebook for et par måneder siden. Eføyen lever fint uten luft, vann og lys. Kanskje det kommer litt flere fine ting her etterhvert. Et bilde, et nytt speil og noen freshe håndklær hadde ikke vært å forakte.


Jeg ønsker dere en god kveld! Her bakes det knekkebrød i lange baner. Ellers skal det tittes på tv og strikkes litt. Kanskje jeg kommer tilbake med et innlegg i morgen den dag.

Oppdatering: Jeg vurderer om jeg skal sette opp en spiral under benkeplaten. Da kan jeg sy et forheng som vil skjule varmtvannsstank, plastdunkene og trillehylla. Hva synes du?

10. januar 2011

Mat i hverdagen

Nå som hverdagen for lengst er på plass er det på tide å realisere en av planene for det nye året. En plan er å spise mer frukt og grønnsaker. Noen dramatisk omlegging av kostholdet blir det nok ikke da vi fra før av spiser en del grønnsaker. Men mye kan bli mer. Jeg kan særlig bli flinkere til å spise frukt. Da jeg gikk på barne- og ungdomsskole hadde jeg alltid en frukt med meg i matpakka. Det tror jeg knapt jeg har hatt etter at jeg begynte i jobb. Det er kanskje på tide å gjøre noe med det?
Middagen i dag bestod av hjemmelaget pai med masse grønnsaker, bacon og ost. Ved siden av hadde vi en herlig salat og ferskt surdeigsbrød med oliven. Kjempegodt!

Har du et tips til sunn og god hverdagsmat?

9. januar 2011

Presskanne


To fine presskannener er på vei hjem til oss. De blir et fint supplement til kaffemaskinen vår. Presskanner i glass er dårlige på å holde varmen, forhåpentligvis er disse hakket bedre. Og designet er det heller ingenting å si på.

Om du også har lyst på en slik presskanne og kanskje en bok eller to bør du melde deg inn i De Norske Bokklubbene. Akkurat nå kan man få gavekort på 1000 kr om man melder seg inn. Gavekortet kan brukes på en rekke fristende bøker, dvd filmer og  interiørvarer.

8. januar 2011

Cupcake!


De beste små kaloribombene har nå blitt til på mitt kjøkken og en av dem har funnet veien ned i min mage. I løpet av kvelden håper jeg de skal finne veien ned i flere mager. Kanskje ikke sultne mager, men små(eller store) dessertmager. Vi er nemlig invitert på pizzakveld hos gode venner.

Oppskriften fant jeg på Trines Mektige Matblogg. Den ble fulgt til punkt og prikke med unntak av at Oreo ble erstattet med den norske varianten Dots.

Jeg ønsker dere en kaloririk lørdagskveld! ;)

1. januar 2011

Vel overstått jul

En herlig julehelg, romjul og nyttårsfeiring er over for denne gang. Litt trist i grunn ettersom jeg hadde gledet meg slik til disse dagene. Men to fridager gjenstår og de skal nytes til det fulle. Dessuten vet jeg at jeg har mye å se frem til i tiden som kommer. Om bare et par uker skal jeg til London sammen med gode venninner.

Nå er bildene fra jul og nyttårsfeiring lastet inn på maskinen og ikke overraskende ble det flest bilder av venner og familie. Bildene jeg viser i dag er tatt på 2. juledag. Da var bordet dekket for middagsbesøk. Som dere ser så kjører vi en enkel standard foreløpig. Voksduk og tallerkener fra IKEA. Det er kanskje på tide å begynne å stryke duker og få seg et finere servise.. Selv om ikke alt var på stell ble det et kjekt besøk da det var både god mat og fine gjester.
Jeg håper dere alle har fått en god start på det nye året. Gleder meg til å besøke deres herlige blogger!