25. februar 2011

Endelig fredag..


Endelig fredag! Noen ganger gleder man seg litt ekstra til fredagen. Sånn har det vært denne uken. Vi venter nemlig besøk av en god venninne, hennes mann og deres prinsesse på 2,5 år. Nå er de på vei i bil fra Sørlandet og de blir her fram til søndag. Jeg ser fram til en sosial helg med litt shopping og opplevelser.

Jeg vil gjerne gjøre dere oppmerksom på en ny butikk her i Bergen. Den heter Alpakka Berte og befinner seg på Drotningsvik senter. De har mye fint av både klær, leker og interiør. Søk etter butikken på Facebook så ser du hvilke fantastiske åpningstilbud de har. Jeg var der i går kveld og gikk på en real shoppingsmell. Veldig kjekt i grunn;)

Til sist vil jeg gratulere en god venninne i Sandnes med 29- årsdagen 

23. februar 2011

Til en byfrøken..


En kollega av meg har gjort byfrøken av seg. I kveld skal jeg besøke henne i den nye leiligheten. Jeg er usikker på hva hun liker, men har funnet frem en praktisk gave som jeg håper vil falle i smak. Det blir to hjemmestrikkede kluter, kost og såpe. Kost og såpe er fra Søstrene Grene, en butikk jeg gjerne skulle hatt i Bergen.


For tiden driver jeg og strikker opp litt restegarn. Det blir mange rare kluter i all slags farger, størrelser og mønster. Jeg synes de er helt topp å bruke som kjøkkenkluter. Om du har lyst til å lage noe tilsvarende anbefaler jeg å bruke garn i 100% bomull som kan vaskes på minst 60 grader.

21. februar 2011

Oppussing: Stol


Før: 
En sliten, men solid stol.Etter: 
En hvitmalt, men like solid stol.Just nu: 
Det er herlig å se hva man kan få til av en stol til en femtilapp, noen desiliter maling og litt egeninnsats. Å kjøpe brukt er handel med god samvittighet. Stolen passer godt til pulten og er for lengst innviet. Puten på setet er fra Rice. Den fant jeg i boden, så ikke helt ny den heller.  

19. februar 2011

Skjerf fra Becksøndergaard


I går datt et skjerf fra Becksøndergaard ned i postkassen min. Skjerfet fikk jeg i velkomstgave da jeg tegnet avisabonnement på et moteblad. Jeg skal innrømme at jeg kun tegnet abonnementet for å få dette sjalet. Bladet har knapt blitt åpnet.

Her ligger skjerfet oppå stolen som jeg viste frem forrige lørdag i dette innlegget. Den er i ferd med å males hvit. På grunn av vondtene mine har det blitt kjærestens (ufrivillige) prosjekt.

I Bergen skinner solen og jeg skal ut en liten tur. Senere blir det en tur på glattisen og pizza med venner.

18. februar 2011

Grått er flott!


Av og til blir ikke alt som man har planlagt. I går var en av de dagene. Ut på dagen gikk nakken min i streik og smertene spredde seg til ryggen. Når kjæresten kom hjem fra jobb lå jeg i forsterstilling uten særlig vilje til å bevege meg. Den bedre middagen ble erstattet av en ferdigpizza. Så får vi heller ha den middagen til gode.


Heldigvis er nakken hakket bedre i dag. Jeg har lekt meg litt med mitt nye fine kamera og det ble med et mye kjekkere å ta bilder til bloggen. Foreløpig bruker jeg bare "Guide"-funksjonen uten blitz. Etterhvert skal jeg lese litt i bruksanvisning og sjekke ut et og annet fototips på nett.


Litt bilder fra stua vår i dag. I løpet av den siste tiden har det sneket seg inn flere detaljer i grått og lys lilla. Det er litt tilfeldig at det har blitt akkurat disse fargene og gjenstandene. En blanding av gaver, salgskupp, impulskjøp og ting jeg har hatt i lengre tid. Så lenge jeg sørger for å kjøpe inn en og annen vårblomst tror jeg det skal bli fint fint i stua vår frem mot våren. Snart bør Alv vasen fra Wiik og Walsøe være på plass. Jeg fikk gavekort til jul og venter tålmodig på at butikken skal få den inn igjen..


I kveld venter vi to store og en bitteliten på middagbesøk. I skrivende stund slapper jeg av i go`stolen og kjæresten tilbereder taco. Ønsker dere en god fredagskveld!


17. februar 2011

Jubileum


I dag er det nøyaktig to år siden jeg møtte kjæresten min for første gang. To fine år. Vi har vært på flere fine ferieturer, blitt samboere, pusset opp leilighet og ikke minst hatt mange fine hverdager sammen.

På tirsdag kom kjæresten hjem med en ryggsekk på ryggen. Oppi den skjulte det seg det flotteste digitale speilreflekskameraet jeg bare har drømt om. Jeg greide ikke uttrykke min takknemlighet engang, for jeg ble helt stum. Men jeg er virkelig takknemlig for den flotte jubileums/bursdagsgaven. I går fikk ble kameraveske kjøpt og minnekort er på vei i posten. Jeg gleder meg til å bli kjent med det nye kameraet.

I kveld skal vi ut og spise en bedre middag. Det blir herlig med litt luksus midt i uka.

14. februar 2011

Knekkebrød


I dag har jeg bakt knekkebrød, slik jeg har gjort mange ganger tidligere. Jeg er egentlig ikke så begeistret for knekkebrød, men de hjemmelagde er veldig gode. Oppskriften har jeg hentet fra Wenches kjøkken. Det er en variant med ulike frø, grovt hvetemel og havregryn i. Men det er også godt å lage knekkebrød på bare frø og litt fiberhusk. Og litt salt og vann må man alltid ha i røra.


Å bake knekkebrød er veldig enkelt. Jeg blander ingrediensene sammen i en bolle, lar røren svelle i noen minutter før jeg fordeler røren ut over to stekeplater kledd med bakepapir. Knekkebrødene stekes i en drøy time, og har du stekeovn med varmluft kan du ha begge brettene inni samtidig.


Om du ble fristet til å lage dine egne knekkebrød finner du oppskriften her. Lykke til!

13. februar 2011

Morsdag med mini-cupcakesGratulerer med dagen, alle mødre. Dessverre får jeg ikke feire min mamma i dag da hun bor litt for langt unna. Men gave er kjøpt inn og jeg skal selvsagt ringe henne. Vi skal derimot feire min kjærestes mor i ettermiddag. Jeg har i den anledning bakt de nydeligste mini-cupcakes med vaniljesmak. Perfekte små munnfuller som man kan spise mer enn en av. Me like!


Oppskrift på cupcakes fant jeg på Passion 4 baking. Vaniljeekstrakt befant seg ikke i mitt kjøkkenskap og neppe på nærmeste butikk, så da ble det frø av en vaniljestang i stedet. Røren smakte himmelsk og jeg er fortsatt bittelitt kvalm.. På toppen er det smørkrem laget på slump med margarin, melis, vaniljesukker og vanlig konditorfarge. Planen var å lage cupcakes med frosting by Lille Persille, men det får bli neste gang.


Nå skal jeg finne meg en kopp kaffe og slappe litt av i sofaen før vi skal avgårde i middagsbesøk. Hjemmelaget sosekjøtt står på menyen og jeg gleder meg. Jeg ønsker dere alle en herlig søndag ettermiddag!


12. februar 2011

Lørdag by Pink lady


Lørdag er en skjønn dag. Særlig når Bergen får bade i sol. Jeg og kjæresten har spasert litt rundt i sentrum nå midt på dagen. Vi var ikke de eneste som hadde trukket inn til byen i godværet, noe som resulterte i at vi styrte unna kjøpesentrene og spiste pølse til lunch. Men koselig er det definitivt å gå litt andre steder enn der man pleier. Jeg stoppet selvsagt innom alle interiørbutikkene på vår vei, til kjærestens store fortvilelse.


På Fretex fant jeg en gammel stol som er et resultat av godt håndverk. Fin som den er i grunn, men den passer ikke helt inn her hos oss. Den skal derfor få kjenne litt på pussemaskinen før det blir et par strøk med maling.

Nå nyter jeg en latte samt noen franske makroner. Endelig er disse små herlighetene å få tak i her også. Et litt enklere alternativ enn å lage dem selv.

Ønsker dere en strålende lørdag videre! Vi skal spise lasagne og kanskje blir det en tur på kino.

6. februar 2011

Søm: Veske


I går klippet jeg. 
I formiddag sydde jeg. 
I ettermiddag var jeg og vesken på vift. 
I kveld slapper jeg av. 5. februar 2011

Nye kataloger fra Stoff og stil


Stoff og stil har denne uka lansert nye kataloger. Store deler av Bergens (kvinnelige) befolkning strømmet i dag til butikken. Jeg var en av dem. Min tålmodige kjæreste satt i bilen og talte 55 minutter. Jeg tuller ikke når jeg sier at jeg brukte maksimum 10 minutter på å finne frem til det jeg skulle kjøpe og den resterende tiden i kø.


Et par meter av vårens nye stoffer ble med meg hjem sammen med et nytt mønster merket med "easy". Til tross for denne merkingen er jeg veldig spent på om jeg får det til. Jeg får angst bare jeg hører ordet mønster. Det eneste jeg har sydd etter mønster er en Bigboy. Og den trenger man ikke mønster til om man bare har målene...


Nå skal det måles, merkes og klippes!

4. februar 2011

God helg, godtfolk

Den fineste dagen i uka er her og jeg gleder meg stort over at det er helg. Den siste uka har vært heller pjusk her i huset. Forrige fredag ble kjæresten syk og når han ble frisk var det min tur. Nå er det tredje gangen jeg har virus i 2011. Og det være for siste gang. For alle gode ting er vel tre? 
Det gjelder å nyte livet som best man kan uansett hvordan man har det. En croissant og en kopp cappuccino til lunch gjorde dagen min litt bedre.
Nydelige perleblomster som har stått i blomst noen dager allerede. Denne gangen skal jeg ta vare på løkene, og kanskje det kan bli blomster igjen om et år. Noen som har erfaring med den saken?
Herlig vaskemiddel fra Durance ble med meg hjem fra handletur forrige helg. Det er en glede å tørke av kjøkkenbenken og spisebordet når det dufter deilig lavendel. Nå mangler jeg bare å fylle på med noen nye hjemmestrikkede kluter.

God helg, godtfolk.