31. mars 2011

Strikk: Sitteunderlag


Endelig er jeg tilbake på bloggen etter nesten en ukes pause. Tiden har liksom bare fløyet av sted. Hverdagene krever sitt med arbeid, fysisk aktivitet og litt sosiale aktiviteter på fritiden. I helgen var vi en tur i Oslo. En ny tur er på gang i helgen som kommer, da flyr jeg til Sola for å hente vår nye brukte bil. Du verden som jeg gleder meg! Dette busslivet har jeg ikke fått helt tak på. Den ene morgenen ble jeg sittende i 20 minutter på bussholdeplassen å vente på at bussen skulle komme, sånn er det når man ikke har rutinene på plass.


Når man blir sittende på en bussholdeplass en kjølig morgen savner man noe varmt å sitte på. Tankene mine gikk til tova sitteunderlag i 100% ull. Tre stykker har det blitt uten å kjøpe et eneste nøste. Garnet jeg hadde igjen fra den høsten jeg strikket et stort antall firkanttøfler i venninnegaver.


Jeg ligger ikke på latsiden med strikkepinnene. Flere garnrester har blitt utnyttet den siste tiden. Jeg er snart tilbake med flere bilder og litt inspirasjon!

Ha en fin kveld!


25. mars 2011

God helg!


Litt friske blomster hører med når det er helg. 

God helg! 


24. mars 2011

Snart: Oslo


I morgen setter jeg om kjæresten oss på flyet til Oslo. En aldri så liten helgetur er på sin plass. I Oslo bor det nemlig mange fine mennesker som vi ser så alt for sjelden. Vi gleder oss til å treffe gode venner, spise god mat og ta en aldri så liten fest. Jeg håper også at det kan bli tid til shopping. Men for å være på den sikre siden har jeg shoppet litt i ettermiddag. Det ble bittelitt interiør, noen klesplagg og to par tøysko. Dessverre er jeg ikke noe nærmere hva jeg skal pakke med meg og ha på meg i helgen...


Siden jeg drømmer om sol og sommer synes jeg det er på sin plass å dele minnene fra i fjor med dere. Derfor viser jeg noen bilder fra sommeren 2010 på vår balkong. Jeg har så smått begynt å planlegge hvordan det skal se ut der ute i sommer. Litt forandringer skal jeg nok få til fra i fjor. Men først venter en grundig vask av møbler og gulv.


22. mars 2011

Avslapning

Jeg er midt i en hektisk uke med aktive dager og mange baller i luften. I kveld har kjæresten dratt på kino og jeg nyter litt tid helt for meg selv. Jeg skal sette meg godt til rette i godstolen, finne fram strikketøyet og se på tv. Akkurat nå skal jeg få med meg Brennpunkt på NRK.

I kveld går jeg til ro med en god følelse. I dag har jeg nemlig solgt bilen min til akkurat den prisen jeg hadde håpet på. Ny bil har vi funnet oss også, så alt er bare velstand. Nå er vi uten bil en liten stund, og jeg gruer meg allerede litt til å sette meg på bussen når jeg sammen med alle andre bergensere skal til og fra jobb. Men det går helt sikkert fint. Man blir bare litt bortskjemt med bil.


Og til sist, tusen takk for fine kommentarer! 

20. mars 2011

Vår i stuaLitt mer vår har kommet inn i stua vår. Bjørkekvisten fikk fornyet seg med noen lilla egg siden fastelaven for lengst var forbi. Sånn tenker jeg den skal få stå så lenge det er liv i kvistene eller til påsken er over. Lilla krokus og lilla tulipaner er ikke feil det heller. Litt grønt og friske blomster er lykke for meg. 


Det er kanskje litt tidlig å sette fram påskepynten, men ikke for tidlig å kjøpe den. To harepuser ble med meg hjem fra byen tidligere i uken. De er så skjønne at det blir nok ikke lenge de kan vente på å få komme inn i stua. Dessuten skal vi reise bort i påsken. Kanskje de må bli med oss? De kunne bli ensomme alene igjen i byen..


Forhåpentligvis tar det ikke en uke før jeg er tilbake igjen med et nytt innlegg. Senere har jeg planer om å ta en runde på diverse blogger. Legg igjen et par ord om du har lyst på besøk av meg. Det er alltid kjekt å oppdage nye blogger.

Jeg ønsker deg en herlig søndag og en god uke.

18. mars 2011

Stille for Japan ♥


Om du ønsker å gi økonomisk støtte til ofrene for katastrofen i Japan kan du gjøre det via Norges Røde kors.

13. mars 2011

Søm: Trekk til strykebrett


Et nytt trekk til strykebrettet er på plass. Jeg har tenkt på det lenge, men det var først da jeg så at Den gode feen hadde fornyet sitt strykebrett jeg satte tanke om til handling. En passelig mengde stoff hadde jeg på lur og da kommer man raskt i gang. Nå passer strykebrettet mye bedre inn på vaskerommet vårt. Ekstra fornøyd ble jeg da det viste seg at strykebrettet var det som skulle til for å skjule brannslangen. Den har nemlig vært til en viss irritasjon når alt annet ble hvitt og fint.


Nå står litt vaskepulver fremme på benken og er lett tilgjengelig når vi skal sette på en klesvask. Krukkene er  fra IKEA og er merket med etikketter laget med Dymo. Jeg vurderer å kjøpe en flaske i samme serien for å helle skyllemiddel på. Dette er et mye rimeligere alternativ enn boksene man får kjøpt til å ha vaskemiddel i på interiørbutikkene. Jeg synes det er like fint å bruke glasskrukker eller norgesglass som man merker på ett eller annet vis.

Nå skal vi ha kaffe og hjemmelaget eplekake. Det blir en avslappende kveld i sofaen. I morgen er jeg klar for en ny uke!

9. mars 2011

H&M Home


I morgen åpner HM Home sin første avdeling i Oslo. En ny, spennende og helt sikkert praktisk måte å shoppe på i butikk. Sjekk ut denne saken for mer info. Kanskje et sted å få med seg på neste Oslo-tur?

8. mars 2011

Dilla på lilla..


Jeg har fått dilla på lilla. Jeg lager latte av en lilla kapsel for så å tømme latten oppi en lilla kopp. Jeg har seks slike kopper. De er fine i form, farge og størrelse.


I går morges våknet jeg til slaps på bakken. Skikkelig skuffende. I dag øser regnet ned og det er kraftig vind. Jeg tror ikke jeg overdriver når jeg sier at det er storm i kastene. Pga været har internettilkoblingen vært så som så og dette innlegget har tatt flere timer å fullføre. Det eneste som minner meg om vår er krokusen på stuebordet.

Nå blir det meg og symaskinen resten av kvelden. Ønsker dere en god tirsdagskveld!

6. mars 2011

FastelavenssøndagFor en herlig dag! Rykende ferske boller og gjeve medaljer til Norge i VM.


Og dagen blir enda bedre for vi venter gode venner på besøk.


Fatene skal fylles med de beste bollene med vaniljekrem inni og et aldri så lite melisdryss på toppen. Og i koppen skal det være nytraktet kaffe.

Ønsker deg en fin fastelavenssøndag! NB: Jeg har besøkt mange blogger i løpet av helgen, men dessverre har jeg hatt tekniske problemer med å få lagt igjen kommentarer hos noen av dere. Jeg håper at det går bedre en annen dag. 

5. mars 2011

Strikk: Vase


Inspirert av Ferm Living  tok jeg frem strikkepinnene tidligere i uken. En kjedelig glassvase fra IKEA har fått et helt nytt uttrykk. Alt som skulle til var litt restegarn, strikkepinner og et par timers innsats. 

Om du liker det jeg har gjort er du fri til å forsøke deg på noe lignende selv. Om du ikke er så ivrig på strikkepinnene kan du gjøre slik min kjæreste foreslo, å klippe til en gammel sokk. Jadda! 


Her har det blitt litt endring i planene for helgen. Bilen ble solgt før vi rakk å se på den. Hjemmelaget sushi er fortsatt en plan. Dersom du har erfaring med å lage sushi ønsker jeg gjerne at du deler dine erfaringer med meg. Nå blir det ut en tur før jeg skal benke meg foran fjernsynet og heie på de norske jentene i 30 km fellesstart. Tør vi håpe på nok et gull til Norge? 

4. mars 2011

Alv by Wiik og Walsøe


Til jul fikk jeg et gavekort øremerket vase fra Wiik og Walsøe. I forrige uke fikk butikken endelig vasene på plass og jeg fikk min etterlengtede vase hjem. Av mangel på avskårne blomster blomster har jeg satt opp i en potte med perleblomster som synger på siste vers.

Fredag er den beste dagen i uka og en herlig helg er i vente. I morgen skal vi se på ny (brukt)bil og senere er det snakk om at jeg skal lage sushi med en venninne. På søndag er det fastelavnen. Jeg lar aldri en mulighet for bollebaking gå ifra meg og vi venter derfor fullt hus med stort og smått.

God helg!