25. april 2011

Tilbake til hverdagen


I morgen er det tilbake til hverdagen. En herlig påske er forbi og vi har vel knapt vært sulten et sekund i løpet av ferien. Mamma lager de beste middagene. Vi har vært ute og grillet pølser. Og selvsagt spist masse godteri. I helgen tyvstartet jeg min bursdagsfeiring med mange gode venner til mat og kaker. Det var utrolig koselig å få samlet så mange venner hjemmefra som ellers bor så spredt. Mange fine gaver fikk jeg og flere hadde fått med seg at jeg elsker polkadotter! Bilder kommer...


På lørdag serverte jeg blant annet en herlig brownie med sjokoladetopping. Kaken ble en stor hit blant jentene, men guttene syntes den ble litt for søt og mektig. Pyser!

Oppskriften er hentet fra den superfine kakeboken fra The hummingbird bakery.

I morgen blir det havregrøt til frokost! Ønsker deg en herlig uke!

24. april 2011

En liten innflytningsgave


En god venninne av meg overtok før påske ny leilighet i tigerstaden. Som innflytningsgave ønsket hun seg noen av mine hjemmestrikkede kluter. Ved litt hjelp av min mamma nå i påsken har det blitt seks kluter i de fargetonene hun ønsket seg. Og da jeg kom over et kjøkkenhåndklede fra Greengate i passende farger måtte hun få det også.

I dag er det siste dag på Sørlandet for denne gang. Vi har stort sett slappet av hjemme i dag, spist lammesteik og kakerester fra i går. Nå skal vi besøke gode venner og det ser ikke ut som at vi kommer til å bli sultne med det første..

I morgen setter vi kursen vestover. Selv om det er tilbake til hverdagen er det mye å se frem til i tiden som kommer. Den fineste tiden på å året er oss i vente. Husk å nyte de siste dagene av ferien!

23. april 2011

Gult er kult!Litt gult hører med til påske. Et par lys og noen servietter er i grunnen bare det som skal til for litt påskestemning. Om man i tillegg kan drikke god kaffe og spise litt snop av en lys gul skål er lykken komplett.


I formiddag skal jeg ut og gjøre et par ærender. Senere blir det litt baking og matlaging før huset fylles opp av gode venner klokken åtte. Jeg gleder meg.

Jeg ønsker alle som er innom en riktig fin påskeaften!


22. april 2011

Bake: Sjokoladecupcakes med sukkerfrosting


Tidligere i uken bakte jeg cupcakes for å ha med i besøk. Jeg har fra før av funnet den perfekte oppskriften på vaniljecupcakes. Denne gangen var det en ny oppskrift på sjokoladecupcakes som skulle testes ut. Oppskriften fant jeg i denne herlige boken. En veldig grei røre som gav gode og saftige cupcakes.


Lenge har jeg planlagt å teste ut sukkerfrosting ala Lille persille. Endelig tok jeg mot til meg og det var på ingen måte vanskelig å få til. Frostingen ble helt fantastisk god, mye bedre enn jeg noen gang kunne forestilt meg. Den ble så god at ei lita snuppe på 2,5 år bare ville spise frostingen og la cupcaken ligge igjen på fatet. Lille persille skriver "Frostingen er enkel å lage, blir blank, god og holder seg uten å flyte utover". Jeg kan definitivt gå god for denne beskrivelsen. En liten cupcake ble liggende igjen hele kvelden på fatet, og selv i ei varm stue rant ikke toppingen utover. Utrolig! 


I dag har jeg testet ut en ny oppskrift på iskake og litt senere skal jeg bake en herlig sjokoladefristelse fra boken ovenfor. Noen gode kaker hører med når jeg i morgen tyvstarter feiringen av min bursdag. Sweet! 

21. april 2011

Påskeferie


Dagene mot påskeferien gikk fort unna med travle dager på jobb og andre forberedelser før vi skulle reise bort. Planen var å hente fram litt påskepynt fra boden, pynte litt opp der hjemme og kanskje bloggifisere litt. Men det ble det ikke tid til.

Nå er vi på påskeferie på Sørlandet og storkoser oss. Det er travle dager, nesten travlere enn i hverdagen. Hver eneste dag har vi avtaler med venner om å finne på forskjellige ting. Nå skal vi snart ut i naturen og grille sammen med en stor gjeng. I kveld blir det festligheter og en tur på byen.

I går besøkte vi et hyggelig par i et kjempeflott hus. De hadde en fin grein med påskegg på i gangen. Jeg snek meg til et bilde for å spre litt påskestemning her på bloggen.

Jeg ønsker dere en herlig skjærtorsdag! Jeg håper at solen skinner der DU er :)

13. april 2011

Pink lady gleder seg til påske


I år gleder jeg meg noe helt enormt til påske. Litt fordi jeg skal ha ferie og reise vekk. Jeg skal hjem til Sørlandet. Litt ekstra fordi det er omtrent seks måneder siden sist jeg var hjemme. Jeg tror aldri jeg har vært så lenge hjemmefra før. Og enda mer gleder jeg meg nok siden det har vært så lenge å vente. Påsken er virkelig sen i år. I forrige uke hadde vi en hyggelig dame på middagsbesøk. Hun hadde med seg den nydeligste buketten tulipaner ispedd fine grønne kvister og pusekatter. Jeg ble så glad! 


En av de fine skålene fra Bruka ble med meg hjem fra byen for et par uker siden. Nå venter den på å bli fylt opp med all slags herlig påskegodteri. Marsipan og kvikklunch hører med i påsken. 


Gule kluter i perlestrikk. Hjemmestrikka så klart. En liten gave til noen som skal feire påsken i byen. Jeg håper de faller i smak.

Et lite tips- nå kjører de halv pris på all påskepynt på kremmerhuset! Jeg har snopet litt i dag. Når alt finner sin plass blir det bilder på bloggen.

Fortell meg gjerne litt om dine påsketradisjoner, planer etc.

10. april 2011

Fortsatt dilla på lilla


Slik jeg viste i dette og dette innlegget har jeg dilla på lilla. Og slik er det fortsatt. Lilla ranukler i potte er derfor helt etter min smak.

Lilla interiørdetaljer. Lilla blomster. Lilla påskeegg. Lilla kaffekapsler. Lilla strikk på pinnene. Det meste er lilla om dagen.


Fire små harepuser. Med lilla sløyfer selvsagt. Alle laget av restegarn. Lovely.

To av dem var av det pr-kåte slaget og tok veien i posten til Emmeline. Der har de allerede fått hederlig omtale på bloggen og i påsken skal de på tv. Emmeline står i spissen for en dugnad der mang en blogger har bidratt med påskepynt for å pynte opp Nrk Førkveld sitt studio. Ta en titt på bloggen hennes for mye herlig påskeinspirasjon.


Vår vinduskarm. Jeg liker lyset på denne tiden av året. For ikke å glemme når solen skinner inn i stua. Nå skal jeg ut og lufte sykkelen min. For første gang i år.

sol ute 
sol inne
sol i hjertet 
sol i sinnet


8. april 2011

Ny kjole fra Vintage storiesI dag lanserte Kappahl en ny kolleksjon med navnet Vintage Stories. En kolleksjon med store mengder nostalgi som får en til å tenke på starten av forrige århundre. Jeg har selvsagt vært innom en av butikkene og tatt klærne i nærmere øyesyn. Her var det mye fint til både liten og stor. En hvit sommerkjole ble med meg hjem. Bare så synd at det ikke er hverken brunfarge på kroppen eller vær til å bruken den enda. Men det kommer vel om et par mnd så det gjelder å være tålmodig.Nå blir det straks reker, hvitvin og gullrekka. Elsker fredag!

3. april 2011

DIY: Strikk av restegarn


Når man er glad i å strikke får man med tiden mye restegarn. Som regel blir det liggende, uten at man helt vet hva man skal finne på med det. Denne vasen er strikket av litt mindre enn et nøste helt ordinært og rimelig ullgarn. Jeg strikket den på en strømpepinner slik at jeg slapp å sy den sammen til slutt. To rett og to vrang, akkurat slik jeg strikker vrangborden på en sokk. Om du ikke har en vase liggende kan du gjerne bruke et tomt syltetøy glass eller lignende.


Rester av bomullsgarn blir til de beste kjøkkenklutene. Jeg varierer med to rett og to vrang, en rett og en vrang, perlestrikk, patentstrikk og rillestrikk. Strikk dem gjerne litt løse så blir de litt luftige og tørker lett. Sure kluter er ikke noe gøy!


Og med litt rester av ullgarn som kan toves får man de varmeste sitteunderlagene. Disse er helt geniale når man skal ut på tur og superaktuelle nå som påsken nærmer seg. Nå gleder jeg meg til å se hva de andre bloggerne har bidratt med i månedens utfordring hos Nib.