31. august 2011

4 år!I går var jeg i bursdag til datteren til en venninne av meg. Hun ble fire år og feiret med venninnene sine fra barnehagen. Stua var så flott pyntet at jeg gikk litt amok med kameraet. Kanskje bildene kan inspirere noen andre som skal ha barnebursdag. 


Jeg var så heldig å få bidra med et par ting i anledning bursdagsfeiringen. Jeg bakte vaniljecupcakes med rosa smørkrem. Kremen er påført som en rose med Wilton 2D tipp. Det er enkelt å få til og ser veldig imponerende ut. Man begynner i midten og sprøyter kremen utover i en spiralform. 


På bordet er det en voksduk fra Stoff og stil. Det er et mye bedre alternativ enn papirduk til omtrent samme pris. Aldri en bursdag uten pikekyss. Det var (ikke overraskende) de rosa som forsvant først. Vimplene er det jeg som har sydd. Jeg har brukt en god blanding av nye og gamle tekstiler. Kjæresten virket noe rystet da han gjenkjente sitt gamle sengetøy i vimpelrekken.. ;) 


I dag har jeg siste feriedag på en god stund. I morgen skjer det nemlig store forandringer i livet mitt. Jeg starter i ny jobb!! Det er veldig spennende og litt skremmende. 

Fin onsdag!

29. august 2011

Til en liten prins

Tiden flyr! Plutselig hadde det gått over en hel uke uten et skikkelig blogginnlegg. Jeg har knapt hatt pc på den siste uka og stort sett bare oppdatert meg via Iphone. Jeg har med andre ord mye å glede meg til på neste bloggerunde. Er ikke høsten høysesong for oss interiørbloggere? Kvelder med mye innekos, tid til kreative sysler og ikke minst å dele forberedelsene frem mot jul. Jeg gleder meg til bloggehøsten!
De siste dagene har vi hatt mamma på besøk. Det har vært koselige dager med mye besøk hit og dit. I går var vi så heldig at vi fikk hilse på en liten prins på bare 10 dager. En av mine fettere har nemlig blitt pappa for andre gang. Mamma hadde med seg det nydeligste hjemmestrikkede settet med jakke, sokker og lue til den lille prinsen. Så fint strikk at jeg ikke kunne motstå å ta bilder for å dele med dere.
Oppskriften er fra Dale garn og er hentet fra et gammelt hefte. Ut fra designen å bedømme antar jeg tidlig 70-tall. Jeg synes det er artig at mamma har tatt vare på gamle oppskriftsbøker. Flere av dem er nok over 40 år. Mange fine ting å lage som ikke alle andre har. Det liker vi!
Når jeg ikke hadde strikket noe til prinsen måtte jeg hevde meg på annet vis! ;) Det ble kjøpegave og cupcakes ala The hummingbird bakery. Kremen skulle egentlig være lys blå, men ble i stedet grønn. Gode ble de i alle fall. Storebroren på 1,5 år spiste frostingen med pekefinger. Søtt! I morgen skal det bakes enda flere cupcakes. Da fyller ei lita snuppe på Askøy fire år og hun har bestilt prinsessemuffins. Skal bli!

26. august 2011

God helg!
Et lite bilde fra stua vår i ettermiddag. De fine rosene fikk jeg av kjæresten på tirsdag. Vi har mamma på besøk i helgen og i morgen tar vi turen til Voss. God helg! - Posted using BlogPress from my iPhone

21. august 2011

Fisketur!Jeg elsker å være på sjøen, spesielt for å fiske! Dessverre er dette noe som jeg gjør alt for sjelden da vi ikke har tilgang på båt i Bergen. Hver sommer når jeg bodde hjemme, og senere når jeg var hjemme på lang sommerferie, var et av høydepunktene å være med pappa på sjøen og fiske makrell. Det gjorde vi nemlig på kvelden. Å stå opp tidlig om morgenen for å være med ut for å ta opp garn var ikke like aktuelt.


Men så blir man eldre og innser at det finnes ting som er viktigere enn å sove bort halve formiddagen. Lørdag morgen var vekkerklokka på og jeg fikk være med ut på sjøen for å dra opp garn. Det ble fin fangst med både torsk, lyr og makrell. Vi fikk nok til oss selv og litt ekstra til å gi bort. 


Til middag på fredag ble det torsk med bacon, på lørdag ble det stekt makrell og i kveld skal vi lage fiskekaker av lyren.

Fiskerjenten Pink lady ønsker deg en fin ettermiddag og kveld! 

20. august 2011

Glimt fra ei prinsesses bursdagsfeiring


I dag var jeg så heldig å være invitert i tre-årsdag til ei prinsesse som har fødselsdag samme dag som selveste kronprinsessen. Ekstra heldig var jeg da jeg fikk ta med meg to prinsesser fra Sandnes i selskapelighetene. Alle barna oppførte seg pent og det var en fryd å være der.  Men jammen blir "ei gammel tante" trøtt når selskapelighetene er over. Jeg slokna på sofaen og våknet til nyhetene.

Nå er det tv-kveld med mor og far. Med smågodt på bordet og brus i glasset. Akkurat slik utallige lørdagskvelder i min oppvekst. Koselig det!

19. august 2011

Solnedgang
Jeg er på det stedet hvor himmelen er størst og solnedgangen er vakrest. Fin fredag! - Posted using BlogPress from my iPhone

18. august 2011

Sørlandet ♥


Om noen timer setter jeg kursen for Sørlandet der jeg blir til mandag. Jeg skal besøke mine foreldre da det ble et litt kort opphold der i forbindelse med ferien vår i juli. Det passer meg utmerket at Norwegian har begynt å fly Bergen-Kristiansand til en billig penge.


I morgen fyller ei skjønn prinsesse tre år og lørdag blir det bursdagsselskap for henne. Jeg skal selvsagt bake cupcakes ei prinsesse verdig. Dere får følge med så kommer det kanskje bilder på bloggen.

Værmeldingen for helgen er lovende. Sol og vindstille ville vært gull. Da er det store muligheter for en fisketur. Et måltid med stekt makrell er det beste  jeg kan få på sensommeren.


Bildene ble tatt i mine foreldres hage da vi var der i juli. Nå håper jeg at plommene har blitt modne.

Fin torsdag!


17. august 2011

Fin onsdag!
Med en av de fineste på besøk har det kommet friske blomster på bordet. Tusen takk! I dag skal jeg på bytur med bloggeren Lang rekke. Senere blir det bursdagsfeiring sammen med gode venninnger. Gratulerer med dagen, H! Du er best! Jeg ønsker deg som titter innom en fin onsdag. - Posted using BlogPress from my iPhone

15. august 2011

Polkadotter!Det har nærmest blitt en tradisjon å gi en av mine venninner bursdagsgave med polkadottmønster. Fra før av har hun fått lattekopper, skjeer og eggeglass fra Greengate av meg. I år ligger disse tingene i en (forsinket) pakke som i skrivende stund er på vei over fjellet fra Bergen til Oslo. 

Svamp fra Rice
Liten duk fra Greengate 
Vaskefille som er strikket av meg
Pung som er sydd av megNå skal jeg snart kjøre til flyplassen og hente en venninne som skal ha en liten miniferie i Bergen. Koselig! 

14. august 2011

I ♥ Søstrene Grene


I går ettermiddag var jeg en snartur innom Søstrene Grene. Jeg har for lengst mista tellingen over hvor mange ganger jeg har vært innom der siden åpningen i slutten av juni. Og jeg kan ikke huske å ha gått tomhendt hjem derfra.


Med meg hjem ble blant annet to flotte notisbøker. Den ene til meg selv og den andre i gave til en venninne som fyller år på onsdag. Jeg fikk også handlet inn litt servietter, sugerør og ballonger til en liten snuppe sin tre-årsdag neste helg. Og det beste av alt er vel at jeg ikke betalte mer enn en hundrelapp for alt sammen.


Her sitter kjæresten klistret til kampen mellom Brann- Viking. Jeg prøver å motivere meg selv til å ta i et tak med husarbeid. I morgen venter vi nemlig besøk av en av mine fine venninner fra Sørlandet som skal være her til torsdag.  Jeg gleder meg!!

13. august 2011

IKEA kataloglansering i bilder

Her kommer endelig bildene fra den fineste tirsdagen. Det var en helt fantastisk kveld. Mange har lurt på hvordan jeg fikk anledningen til dette. Jeg var faktisk så heldig at jeg forrige torsdag fikk en telefon fra IKEA med den hyggelige meldingen om at jeg hadde vunnet alt jeg måtte trenge for å invitere mine venner til en privat lanseringsfest i forbindelse med den nye IKEA katalogen.
Alt vi trengte å gjøre var å rydde og støvsuge leiligheten slik vi normalt gjør når vi venter gjester. Tirsdag ettermiddag kom det mat, drikke og flotte nyheter fra IKEA levert på døren vår. Min kjæreste og en venninne av meg hjalp til å få alt på plass i tiden før gjestene skulle komme. Vi satte opp en buffe med blant annet kaffemaskin og vannkoker. Helt genialt for da kunne jeg også kose meg uten å tenke på å koke kaffe og fylle på med det ene og det andre.
Etter å ha å ha hatt en kort bli kjent runde spiste vi kake, drakk kaffe og tittet i katalogene. Så ringte mobilen min. Det var selveste IKEA sjefen og en av hans medarbeidere som stod utenfor. Det var utrolig kjekt at de ville besøke meg og mine venner. Vi fikk stille spørsmål og de utfordret også oss på å komme med tilbakemeldinger til dem. De var også nyskjerrig på hvordan vi bodde og fikk en rundtur i hele leiligheten. Jeg fikk skryt for innredningen, men også tips for å utnytte plassen enda bedre. De syntes også det var artig at jeg blant annet hadde malt møbler fra Ikea for at det skulle passe bedre inn hos oss.
Og med IKEA sitt besøk kom gavene. Jeg fikk to gavekort på til sammen 6000,- kr og en pose full av økologisk kaffe, te osv. Gjestene fikk gavekort på 250,- og en middag i IKEA restauranten. Jeg er så takknemlig! Vi har både hyller, spisestue og ikke minst kjøkken som vi ønsker å skifte ut.
Jeg vil til slutt benytte anledningen til å takke både IKEA og gjestene mine for denne flotte opplevelsen.
Her er noe av det jeg fikk levert fra IKEA for å dekke til fest med:
Grå duk og hvit løper
Lilla servietter
3 pk Godis glass
2 stk Hamta karaffel
4 stk Skyn dyp tallerken

10. august 2011

IKEA kataloglansering- dagen derpå
I går hadde jeg en fantastisk kveld med mye flott besøk. Jeg var nemlig vertskap for hjemmelansering av den nye Ikeakatalogen. Det kommer flere ord og bilder fra den flotte kvelden så snart jeg har fått lagt bildene inn på pc. Nå skal jeg bare slappe av med katalogen, en kaffekopp og litt kakerester. -Posted using BlogPress from my iPhone

6. august 2011

Fin lørdag!
Jeg har tatt turen ut til Askøy i dag. Her er det hele tre søte jenter å være med! Fin lørdag! - Posted using BlogPress from my iPhone

5. august 2011

På innsiden av Château de la Raffe


Jeg har tidligere i uken blogget om Château de la Raffe, dette fantastiske slottet i Nord-Frankrike som vi tilbrakte ei uke på i ferien. Flere har ønsket å se bilder fra innsiden. Her kommer et lite utvalg.

Sant å si så var det ikke så mange interiørbildene jeg fikk tatt. Her levde ti store og syv små sammen i ei uke. Stort sett var det alltid noe som slang "rundtforbi". Men siste kvelden fikk jeg tatt noen bilder.

Vi hadde intet mindre enn tre stuer, flere bad/toalett og om jeg ikke husker feil var det (minst)11 soverom. Man kan trygt si at det var god plass til alle. Det eneste vi kunne ønsket oss var bedre plass i kjøleskapene.

Det første bildet er tatt fra spisestuen og inn i den ene dagligstuen. Som dere ser er det flotte glass i dørene. Møblene her inne var for det meste av nyere dato, men i en stil som passet godt inn i omgivelsene.

Bildet under viser stuen på litt nærmere hold.  Legg merke til stukkaturen i taket. Dette ble min favorittstue.


I spisestuen satt vi voksne flere kvelder og spiste middag sammen. Det var veldig kjekt med en så stor spisestue i kort avstand fra kjøkkenet da kjøkkenet ikke hadde spiseplass til mer enn fem-seks stykker. Her inne stod det også et fint gammelt piano. Men det var så ustemt at til og med jeg(frk. tonedøv) syntes det var ubehagelig at det ble spilt på.


Inne i spisestuen stod det også en dagseng. Denne var neppe plassert her tilfeldig. Vinduene er nemlig svært gamle og uerstattelige. Og ikke minst nydelige. 


På det ene soverommet på loftet fant jeg et lintøyskap jeg så gjerne skulle hatt med meg hjem.


Til sist må jeg få vise dere det flotte soverommet jeg og min kjæreste hadde på slottet. Det var loddtrekning og tilfeldighetene ville det slik at vi stakk av med det største rommet. For aller første gang fikk jeg fått sove i en himmelseng ♥ Bildet er tatt av Anette i Opalveien etter at vi hadde (ryddet og) reist. 


Om du har lyst til å se flere bilder fra dette flotte slottet kan du titte innom Opalveien og Fru Sinnes. De  ferierte på slottet sammen med oss. Fine, nye bekjentskaper! 

God helg!

4. august 2011

Sneak peak: IKEA 2012


Amerikanerne har fått sin IKEA katalog for 2012. Ta en titt her om du er like utålmodig som meg. Jeg har et litt ambivalent forhold til ny IKEA katalog. På den ene siden gleder jeg meg til å se nyhetene. På den andre siden er jeg redd for at ting jeg liker godt har forsvunnet ut av sortimentet. Men jeg gleder meg mest! :)

Cupcake!

Søte cupcakes til ei skjønn lita snuppe! Flere som har lyst på?

2. august 2011

Velkommen til Château de la Raffe


Lørdag 9.juli 2011 ankom vi Château de la Raffe. Vi hadde da kjørt fra Bergen torsdag morgen og hatt to overnattinger på veien ned. Ei uke med flott ferie ventet på oss. Vi var til sammen 17 stk med stort og smått. På forhånd var vi ganske spent på hvordan det kom til å bli å feriere så mange sammen under ett tak. Ikke kjente vi alle engang. Men det gikk over all forventning. Det var flotte mennesker vi fikk gleden av å bli kjent med. Ved avreise ble vi enige om at vi sees i neste episode;)
Slottet var helt fantastisk. Vi hadde god plass både utendørs og innendørs. Og standarden var tipp topp, selv for tre interiørbloggere. Bilder fra interiøret kommer i et senere innlegg.


  


Omkring slottet hadde vi en fantastisk hage. Eller det er vel mer passende å kalle det en park? God plass til alle slags utendørsaktiviteter. Gjennom eiendommen gikk det en elv. Denne gav vann til bassenget samt et eget lite kraftverk som forsynte eiendommen med elektrisitet. Dessuten var det et sjarmerende drivhus og en flott frukthage på eiendommen.

Under et stort tre i hagen var det hagemøbler. Her hadde vi middag og god drikke flere kvelder. Vi kommer sent til å glemme den kvelden der Anette i Opalveien serverte verdens beste pizzaer. Jeg klarer heller ikke å glemme myggen ettersom jeg fortsatt klør på flere stikk. Og vinen.. Jeg glemmer ikke den heller.  Noen små smakebiter av Frankrike har blitt med meg hjem. Jeg sørget selvsagt for å fylle opp bilen med noen flasker med franske viner, noen oster og flere Duranceprodukter. Der er herlig med alt som får feriefølelsen til å vare litt ekstra lenge.
  


Jeg ønsker dere en strålende tirsdag!