30. oktober 2011

Strikk: Teppe (oppdatert med oppskrift)Høstens store strikkeprosjekt er fullført. Og det ble på ingen måte så langvarig som jeg hadde fryktet. Store pinner og tredobbelt garn gjør susen. Jeg er skikkelig godt fornøyd. Det var virkelig på tide å bytte ut de kjipe fleecepleddene. Nå er det sånn at vi er to stk som bor her og bare et teppe. Så det spørs vel om jeg ikke må strikke et til.  Og hans må vel bli litt lenger også, tatt i betraktning at han er 28 cm lenger enn meg. 
Det ser kanskje litt tomt ut i sofakroken? Planen er å få noen nye puter på plass. En er bestilt fra HM HOME og en annen skal syes. Enn så lenge sitter jeg i sofakroken og venter på tiltakslysten. 


Det nærmer seg trekning i min Giveaway. Har du husket å ta lodd? Oppdatering: 
Takk for fine kommentarer. Her kommer fremgangsmåten for å strikke pleddet. Jeg liker best å strikke uten oppskrift, denne gang intet unntak. Jeg kjøpte 18 nøster med babyull på Sparkjøp. La opp et sted mellom 110 og 120 masker med tredobbel tråd på pinne nr 9.  Jeg strikket et par riller, fortsatte med perlestrikk og avsluttet med et par riller før jeg felte av. I begynnelsen og på slutten av hver pinne strikket jeg tre masker rett.  Om jeg skal strikke et teppe til vil jeg nok lage det litt lenger. Jeg tenker at 21 nøster sikkert er passelig. Spør meg gjerne om du lurer på noe! Lykke til! 

25. oktober 2011

Ny sofa!


Ny sofa er på plass i stua vår og jeg er verdens lykkeligste! Etter to år med "ungkarssofa" var jeg veldig klar for noe nytt. Og med en snill kjæreste tok det ikke så lang tid fra jeg ymtet frem på hvilken endring jeg kunne tenke meg til ny sofa var på plass i stua. 

Selve innkjøpet tok minimalt med tid. På en drøy time hadde vi kjørt hjemmefra til IKEA, bestilt og betalt på varehuset, kjørt til utleveringen, plukket varen og og fått det kjørt det hjem i lastebil. Nå mener kjæresten at dette er tilstrekkelig tidsbruk på IKEA besøk. Jeg kunne ikke vært mindre enig! 

I kveld skal jeg slappe mest mulig av i sofakroken. Jeg har funnet frem strikketøy og laget meg en kaffelatte. I morgen bærer det nemlig ut på reise igjen. Det blir Østlandstur sammen med to kjekke kolleger for faglig påfyll. 

Forresten, har du meldt deg på min giveaway?

21. oktober 2011

God helg!
Jeg titter innom for å ønske dere en god helg. Helgens ankomst innebærer at ferien vår straks er slutt. I morgen går turen hjem igjen til Bergen. Der er det surt høstvær. Men jeg gleder meg likevel til å komme hjem. Det er alltid noe å se frem til.


Dagens bilder er tatt på stranden i formiddag. En strand vi skal tilbake på straks lunchen er inntatt. En herlig avocadosalat venter på meg. God helg! - Posted using BlogPress from my iPhone

19. oktober 2011

Solskinn!
Solen vi har ventet på har kommet. Vi nyter late dager med bassenget. Kjekt å få tatt i bruk de rosa sandalene jeg kjøpte på salg på ettersommeren. Tusen takk for alle fine ord. Jeg titter innom dere så snart jeg er hjemme igjen. Og til de som måtte lure på hvordan det er med streik og sånn. Vi har ikke merket noe til det annet enn to timers forsinkelse på vei ned. Så vi håper alt går fint videre og at vi kommer oss hjem i tide. Nå skal jeg spise dessert! ;) - Posted using BlogPress from my iPhone

17. oktober 2011

Høstferie
For første gang på mange år har jeg høstferie. Jeg befinner meg på Kreta. Her øser regnet ned. Vi koser oss med å gå mellom cafeer, resturanter og butikker. Og så prøver vi å ikke bli så våte på beina!! ;) Håper du har en fin mandag! - Posted using BlogPress from my iPhone

14. oktober 2011

Giveaway!


Pink lady feirer fredag og høstferie med giveaway. Hurra!! 

Alle er velkommen til å delta. Om du ikke har blogg må du legge igjen e-post adresse.

Reglene er som følger: 
1 lodd for kommentar
1 lodd for følger
1 lodd for å linke til giveaway


Trekningen skjer 1.11.11. Og med tre premier er vinnersjansene fenomenale! ;) 

PINK LADY

13. oktober 2011

Fantastisk torsdag!

Herlig med torsdag!! Jeg har allerede fått fredagsfølelsen, selv om jeg vet at det "bare" er torsdag og arbeidsdag i morgen.


I Bergen skinner solen fra skyfri himmel og lungene ble fylt med deilig, kald høstluft når jeg vandret hjem fra jobb.


Dessuten er jeg for en gangs skyld litt tidlig hjemme fra jobb og det føles som jeg har et hav av tid foran meg før dagen er over. Herlig!!!


I dag deler jeg litt av min samling med kopper og kar i melamin. Jeg har blitt skikkelig glad i disse tingene og samlingen har blitt utvidet flere ganger. Det begynte med Rice, så følgte Kremmerhuset på og den siste tiden har jeg funnet fine ting på Søstrene Grene. Piknikboksen er kanskje den aller fineste og jeg skjemmes med å si at jeg aldri har brukt den. Neste sommer...


Tusen takk for så mange og fine kommentarer på forrige innlegg. Ny sofa er ikke på plass helt enda, men siden vi har en så greier vi oss inntil videre.. 


11. oktober 2011

Solgt!!Etter snart to års samboerskap ble kjærestens skinnsofa solgt i helgen. Endelig er sofaen som oser av ungkar og spellemann ute av hus. Jeg er så lykkelig! Om kjæresten er lykkelig? Vel, han har nå fortsatt godstolen sin, den stygge tv benken og de gigantiske høytalerne.. 

Inntil videre er min hvite sofa plassert i stuen. Den skal få nytt trekk og en make skal kjøpes. Fargen blir selvsagt grå. Det perfekte kompromiss mellom han som liker sort og hun som liker hvitt. 

I ettermiddag har jeg slått meg løs og storhandlet på Søstrene Grene. Alt for den nette sum av 240 kr! Man må ha det litt moro på en regnfull tirsdag! 

Til sist et lite tips. En av mine fine venninner har pusset opp bloggen sin og feirer med en gi bort. Bli med på festen hos Bondekåna! 


9. oktober 2011

Fin søndag!


I går hadde jeg med meg noen små varianter av Oreo-cupcakes i bursdagsselskap. Sweet! Oppskrifter på dem finnes blant annet på Trines Matblogg og Passion 4 baking. 

Her er søndagsmiddagen vel overstått. Snart er det tid for en kaffekopp og en cupcake. I kveld skal jeg strikke videre på det store teppet jeg holder på med. Gleder meg til å vise frem det ferdige resultatet etterhvert. Tålmodigheten er heldigvis fortsatt tilstede og lengden øker litt dag for dag. 

Jeg ønsker dere en fin søndagskveld! 

8. oktober 2011

Lunch på en lørdag


Vi koser oss med en sen lunch. På menyen står grove brødskiver med brie, spekeskinke og pære. Lunchen avsluttes med kaffe og ferske skillingsboller.
I formiddag har vi vært ute på handel. Vi har kjøpt bursdagsgave til en kjernekar som fyller 79 år. Han får et fjernstyrt helikopter av oss. Det blir nok en suksess. Man blir aldri for gammel til å leke! :)
Fin lørdag!!
- Posted using BlogPress from my iPhone

7. oktober 2011

God helg!De siste dagene har ikke gått som planlagt. Jeg har ligget strak ut på sofaen med hodepine, magevondter, snufsende nese og litt feber. Det passer aldri å bli syk, heller ikke denne gangen. Jeg har ikke orket å gjøre så mye, ikke en gang å lage middag.. Men det jeg har fått til er å skape litt høststemning i stua. Jeg har satt sinkhusene i vinduskarmen, tent lys på spisebordet og lagt et par sauseskinn på de stolene vi bruker mest. Det er ikke alltid det skal så mye til for å skape en forandring.


Et lyspunkt denne uka var å få pakke i posten fra min venninne Renate med bloggen Hverdagsliv. Jeg var så heldig å vinne nydelig te og boken "Barnepiken" i hennes giveaway. Denne boken er en bestselger, nå er den filmatisert og har premiere på norske kinoer denne helgen. Jeg satser på å lese boken før jeg ser filmen.


Bildene i innlegget er tatt med Iphone og redigert/publisert i en applikasjon som heter Instagram. Om du har lyst til å følge meg finner du meg under navnet pinklady1. 


God helg! 


2. oktober 2011

Sweet sunday


Nok en helg er snart forbi. Ukene flyr fort, men helgene flyr enda fortere avsted. Logisk nok. Vi har blant annet spist god hjemmelaget mat, slappet av i sofakroken, gått tur i Kanadaskogen og vært innom et loppemarked uten å kjøpe noen verdens ting. I kveld oppdager jeg at jeg hadde vunnet giveaway hos verdens beste Renate med bloggen Hverdagsliv. Jippi! Vi avslutter helgen med nystekte eplemuffins og filmen Tree of life.

Sweet sunday til deg som titter innom. Og tusen takk for alle de fine kommentarer på forrige innlegg. Om du lurte på hva jeg strikket på kan jeg fortelle at jeg har gått i gang med et teppe- til meg selv!! Snakker vi om et evighetsprosjekt?