29. november 2011

Førjulskos med Rosendahl

For en liten stund siden fikk jeg en hyggelig henvendelse fra deilige Danmark som jeg takket ja til. Et par uker etterpå dukket det en flott pakke døren her. Den inneholdt flere lekre produkter fra Rosendahl. Det kunne ikke passet bedre. For på ønskelisten vår står Grand Cru middag og kaffeservise. 
En av høstens nyheter er en serie med ildfaste former. Fine former som man både kan tilberede maten i og som er lekre på bordet. Selv har jeg fått kakeformen. Jeg har ikke fått anledning til å prøve den til kakebaking enda, men den fungerer veldig fint til å oppbevare mandariner i også. I morgen satser jeg på å bytte ut mandarinene med en appelsinkake og håper det faller i smak hos gjestene. 


Rosendahl har også en serie med skjærefjøler, ostebrett og serveringsbrett laget av bambus. Bambus er et av de mest slitesterke og hardeste tresortene som finnes. Til nå har jeg brukt brettet som serveringsbrett, men jeg tror det kan bli riktig lekkert som et lysfat også.
Om du har lyst til å se inspirerende bilder, produktoversikt, priser osv. anbefaler jeg et besøk på nettsiden til Rosendahl. Pakken fra Rosendahl inneholdt enda flere produkter enn de jeg har fått tatt i bruk til nå. Jeg fikk også en flott gjenstand å gi bort til en heldig leser av bloggen. Så følg med!

27. november 2011

1. søndag i adventI dag er det første søndag i advent. Det første lyset ble tent før frokost og det blir nok å brenne helt til vi skal legge oss i kveld. Fint med kubbelys.


Jeg har gledet meg til dagen i dag. Vi har ingen planer, stormen herjer ute og det er en god anledning til å slappe av hjemme. To slag småkaker har blitt bakt i formiddag. Kjenner jeg meg selv rett så blir det neppe flere slag. Underveis i bakingen fikk jeg meg en god latter når jeg skulle finne frem en kakeboks. Den inneholdt nemlig fjorårets kakemenn. De så like fin ut, men smakte neppe som nybakte. 
Jeg deler noen bilder tatt like før vi ventet gjester i går kveld. Vi serverte hjemmelaget lasagne, salat og nystekt foccacia. Veldig koselig! Nå er det vel snart på tide at jeg begynner å tenke på hva vi skal ha til middag. Man blir ikke så veldig mett av småkaker. Mest kvalm i grunn.

Ellers skal jeg prøve å ta meg litt sammen med bloggingen. Det ligger litt bilder på lur og venter, jeg har en fin ting å lodde ut og kreative prosjekter er i tankene. 

Pink lady

22. november 2011

Amaryllis
I forrige uke fikk vi adventstidens første amaryllis av min kjærestes snille mamma.  Amaryllis er for meg den aller vakreste av julens blomster. 
Til helgen er det første helg i advent. Jeg gleder meg til å åpne kassene med julepynt. Det er alltid litt spennende å se hva som er oppi dem. Min erfaring er at jeg har mye mer enn jeg tror..  Før helgen skal jeg henge opp stjerner i vinduene, pynte litt med lilla i stua og gjøre klar adventsstaken. I løpet av helgen håper jeg å bake en eller to av mine favoritt småkaker, kjøpe inn svibler og gjøre klar adventskalender til kjæresten. Og så skal jeg julebord med jobben! 


I neste uke har jeg invitert til førjulskos i stua her så da er det bare å henge i! ;) 
Nå komme meg opp av sofaen. Jeg skal straks treffe et par kolleger. Vi skal få oss litt  kulturelt påfyll på Bergen offentlige bibliotek. Det blir kjekt! 


Pink lady

20. november 2011

Sofakos! Oppdatert med vinner av Ramsign giveaway

Herlig søndag!! Jeg har kost meg hjemme og vært på bloggetreff på Den grønne baljen. Det var veldig koselig. Bilder av butikken og hva som ble med meg hjem derfra kommer etterhvert.
Nå er det sofakos som gjelder. Jeg har funnet frem min nye eske(fra Søstrene Grene) som inneholder strikketøy. En julegave til en av mine fine venninner er på pinnene.  Og med en kopp caffemocca innen rekkevidde blir lykken straks komplett.


Da er vinneren av Ramsign giveaway trukket. Jeg talte 62 lodd og kjæresten valgte ut tallet 13. Og for Huset i svingen var det ikke et ulykkestall i dag. Du må sende meg en e-post med kontaktopplysninger og så videreformidler jeg kontakt med Ramsign. Gratulerer! 


Som en liten oppmuntring til dere som ikke vant kan jeg fortelle at en ny giveaway snart vil bli annonsert.19. november 2011

Møbel og motevisning

I går kveld var jeg på Møbel og motevisning på Studio Slettvoll, Bergen. En opplevelse jeg delte med to fine kollegaer, Mie og mange andre mennesker. Det var bobler i glasset og deilig fingermat. Utrolig trivelig! 

Slettvoll Møbler AS har en lang, tradisjonsrik historie og feirer i år 60-årsjubileum. Studio Slettvoll presenterer seg gjennom sin nettside på følgende måte: 
"Naturens ro, urban inspirasjon og gjestfri atmosfære. Det stilsikre og tidløse formspråket er Slettvolls kjennetegn. Solid håndverk og god funksjon er grunnlag for en varig stil og identitet. kolleksjonens enkle linjer og fleksibilitet gjør det lett å skape miljøer preget av harmoni, komfort og avslappet eleganse."På meg ble det ikke den store handelen. Jeg blir bokstavelig talt handlingslammet når det er så mange mennesker samlet på ett sted. Men alle gjestene fikk med seg en flott goodiebag hjem og da er nå lykken komplett for mitt vedkommende. 


Jeg ønsker alle som titter innom en fin lørdag! I dag har jeg spennende planer sammen med kjæresten, i morgen er det bloggetreff på Den grønne baljen og senere skal jeg trekke en vinner av min giveaway. Herlig! 

18. november 2011

God helg!

Endelig fredag!!

De siste dagene har ikke bestått av så mye annet enn å stå opp, gå på jobb, jobbe, gå hjem, lage middag, spise middag, rydde litt, se på tv, strikke, rydde litt til og legge seg. Sånn går no dagan! Energinivået mitt er ikke helt på topp sånn i starten av den mørke tiden på året.


Jeg lengter etter adventstiden og forhåpentligvis en juleferie. Enn så lenge er det bare å gjøre det beste ut av dagene. I dag er en fin dag. Snart er det sushi med et par fine jenter fra jobben. I kveld skal vi på et spennende arrangement i en av byens interiør/møbelbutikker. Jeg tar med kamera og kanskje har jeg litt å dele med dere etterpå. Og om jeg er riktig heldig får jeg hilse på flere andre bloggere.Bildene er ikke så veldig spennende. Det er rett og slett et lite utvalg av ukens mobilbilder. Gårsdagens lunch, utsikt fra Fjellveien på søndag og strikk av hals.

Forresten, har du husket å ta lodd i min giveaway? På søndag trekker jeg en heldig vinner av et valgfritt husnummerskilt fra Ramsign.

God helg!

15. november 2011

Strikk: Lue


Inspirert av Den gode feen driver jeg med luestrikk i kveld. Oppdragsgiveren er ingen andre enn kjæresten.  Jeg synes alltid det er veldig kjekt når han ønsker at jeg skal strikke noe til han. Jeg er imidlertid veldig spent på om den ferdige luen faller i smak hos han. Ellers blir det pappa som får en ny lue under juletreet;)  


Om du har lyst til å strikke en herrelue finner du oppskrift her. 


Takk for alle fine kommentarer som blir lagt igjen her inne og et besøkstall som er jevnt økende.  Det er virkelig stor stas! 


14. november 2011

Mitt lysfat
Maia med bloggen Fabelaktig har utfordret oss til å vise frem våre lysfat. Her er mitt, slik det så ut i går kveld. Bildet er ikke det beste da det er knipset med Iphone og i dårlig kveldslys.

Brett, lotuslykt og sopp fra Kremmerhuset
Vase og lykt fra Wiik og Walsøe
Duftlys fra Skeidar


I kveld har vi hatt besøk av mamsen til kjæresten. Hun kom med hjemmelagde raspeballer til oss. Så her gleder vi oss allerede til middagen i morgen. Det er med andre ord ingen fare for å ikke holde vekta.. ;)

13. november 2011

Fin søndag med ny spisestueHei! Her nyter vi en fin søndag. Vi har vært på en forfriskende tur i Fjellveien. Da vi kom til Sandviken stakk vi innom noen venner som hadde både kaffe og nybakt sjokoladekake på lur.   Takk for flott servering og godt selskap. 

Nå er vi vel hjemme, sofaen er inntatt og pinnekjøttet er på kok. Det blir søndagsmiddag i ny spisestue.  Spisestuen kom i hus på mandag og i løpet av noen dager var den ferdig montert. Spisestuen var etterlengtet. I to år har vi hatt noen kjipe stoler og et gammelt spisebord. Kjipe stoler og gammelt spisebord gikk unna som varmt hvetebrød på Finn. Vi kunne faktisk fått solgt det flere ganger! 


Vinterens første tulipaner ble med hjem fra butikken på torsdag. De var akkurat så friske og knitrende som de skal være. Og en liten sopp ble med hjem fra Kremmerhuset tidligere i uken. Den er ikke mer "julete" enn at den får stå fremme.  


Fin søndag til deg som titter innom! ;) 


Pink lady

11. november 2011

Sneakpeak!


Her får dere en liten sneakpeak på noe nytt i stua vår. Noen som ser hva det er? Flere(og ikke minst bedre) bilder kommer etterhvert.

Har du husket å ta lodd i min giveaway?

God helg!

10. november 2011

Bloggtreff i Bergen


Den 20. november kl. 13-15.00 arrangerer Den Grønne Baljen bloggtreff. Om du har lyst til å delta må du sende en mail til kundepost@dengronnebaljen.no for å melde deg på.

Jeg har faktisk aldri vært på Den Grønne Baljen før. Men jeg gleder meg stort til å besøke den flotte butikken, og ikke minst hilse på mange av Bergensbloggerne!

Sees vi?

8. november 2011

Giveaway: Husnummerskilt fra RamsignI samarbeid med danske Ramsign har jeg fått muligheten til å holde en giveaway for mine lesere.  Ramsign produserer ekte, gammeldagse emaljeskilt med 30 års fabrikkgaranti. En heldig vinner får velge seg et valgtfritt husnummerskilt med 1-5 siffer i valgfri stil og størrelse. 

Alle er velkommen til å delta og man kan ta inntil tre lodd. Ett lodd for kommentar, ett for å følge bloggen min og ett lodd for å linke til giveawayen med  å bruke bildet ovenfor. Link direkte til bildet finner du HER! 


Konkurransen er avsluttet 20.11.2011 kl 22.00. 


7. november 2011

Pus i sofakroken


Jeg er ikke noe kattemenneske. Jeg er både redd og allergisk. Men de er fine på avstand. Og på en pute i sofakroken. 


Nå som jeg skulle skrive innlegget kom jeg på at jeg hadde en kosekatt da jeg barn. Den var oppkalt etter min mors venninne sin katt, nemlig Jennypus. Den originale Jennypus har for lengst inntatt de evige jaktmarker. Min Jennypus ligger nok i en kasse hjemme hos mor og far. Kanskje hun en dag hopper ut av kassen, kjører til Bergen og flytter inn hos oss? Hun ville i alle fall matchet interiøret. Grå og fin som hun er. Jennypusen
Da vi var på Kreta i oktober ble jeg litt steingal. Innimellom alle de grå steinene var det noen lekre hvite. Noen kilo med steiner ble derfor med meg hjem. I kjærestens koffert. Min koffert var tung nok. 


Har du en fin kattehistorie på lur? 


6. november 2011

Jul på IKEA


Det er alltid spennende å se hva IKEA kommer med til jul, uten at jeg har de helt store forventningene. Tidligere år har det rett og slett vært for mye rart. Det er ikke alltid det har minnet så mye om julepynt. Om vi er nyskapende og kreative elleve måneder av året så er vi desto mer tradisjonsbundet den ene måneden der vi pynter til jul. I alle fall når det kommer til farger og symboler. 
Med disse ordene presenterer IKEA årets julekolleksjon på sin blogg Livet hjemme
"Årets jul på IKEA er veldig enkel å mikse sammen med det du har fra før, og er både moderne og tradisjonell. Det gjør det enkelt å fornye litt og lage enda mer jul. Julevarene preges av kjente farger, former og mønstre i materialer som lin, bomull og ull. Den moderne julen har en tung symbolbruk med en miks av snøkrystaller, engler og stjerner i klassisk grått, gull og hvitt. Bland slik at det passer deg og ditt hjem for å skape den rette stemningen."
I morgen skal jeg en tur på IKEA. Jeg har store ting på handlelisten. Gøy!


Forresten, i 2008 røpte Emmeline hemmeligheten bak IKEAs juledesign og denne historien kan du lese her
4. november 2011

God helg!
Jeg titter innom for å ønske dere en god helg. Som dere ser har "bloggeblomsten" corokia cotoneaster funnet veien hjem til meg.  Min har grønne blader, skal holdes lett fuktig og kan settes ut om sommeren. Da skal den vokse seg stor og flott, i følge blomsterhandleren.  

Denne uka har ikke vært helt optimal for min del. Jeg har slitt med muskelsmerter i armer, rygg, nakke og videre opp i hodet. Utrolig frustrerende! I dag har jeg vært hos legen der jeg har fått gode råd, smertestillende/betennelsesdempende medisiner og en gradert sykemelding. Så får vi håpe at det snart kommer seg.  Enn så lenge får jeg være takknemlig for gode hjelpemidler og lettvinte løsninger. 

Snart skal jeg treffe Fruehuset for en kaffe og overlevering av gevinsten hun vant i min giveaway.  Det blir nok kjekt!  

God helg! 1. november 2011

Happy Lights+ vinnere av giveaway!


På høstens Interiør og Boligmesse fikk jeg øynene opp for noen kule lyslenker fra Happy Lights. Jeg skal på ingen måte skryte på meg å være først ute med disse lyslenkene. To av mine venninner hadde kjøpt seg slike før jeg i det hele tatt hadde blitt oppmerksom på dem. Jeg ble raskt betatt, men litt betenkt. Jeg var rett og slett litt usikker på hvor jeg skulle ha dem.

På lørdag var jeg ferdig (be)tenkt og turen gikk til Lille Rips. Det er en flott, og litt annerledes interiørbutikk i Bergen sentrum. Det er mange fristelser der. Jeg måtte ta et oppgjør med meg selv da jeg seriøst vurderte å kjøpe med meg en Tolix krakk hjem. Og det på en dag da bankkortet var fylt opp med penger for å handle julegaver. Fy!


Nå ligger lyslenken på toppen av skapene i stua. Skapene står i en del av stua som vi sliter litt med når det kommer til belysning. Mulighetene med lyslenkene er imidlertid mange. Jeg kan tenke meg å legge lyslenkene i en stor skål, ut over et dekket langbord, henge dem fra en krok i taket, tvinne dem rundt det store vinduet i stua eller kanskje rundt et speil i gangen. Hmm.. Burde jeg kjøpt flere? ;)


Og  apropos Interiør og boligmesse. Neste års messe blir den 28-30 september 2012 i Grieghallen, Bergen! Jeg har satt av datoen.  Kanskje de er flere som lar seg friste av en tur til byen mellom de syv fjell?
Tre vinnere er trukket ut ved hjelp av Random.org. De heldige er : 

Dere må sende meg adressen deres på e-post pinkladyandthepolkadots(at)gmail.com så kommer pakkene i posten. Hvilken gave som går til hvem får være en overraskelse, men jeg kan røpe at jeg har puttet en liten overraskelse oppi alle tre. Bondekåna si prinsesse skal også få en liten "gevinst".

Tusen takk til alle som deltok. Det er stor stas med så mange fine kommentarer og flere nye følgere.   Jeg lover å titte innom alle som deltok. 

Ønsker dere en fin tirsdagskveld!