30. april 2012

IKEA Åsane åpner 2.mai 2012


Snart er den store dagen her. En dag jeg har ventet på lenge. Av mange grunner. En av dem er åpningen av Norges største IKEA her i Bergen. I formiddag var jeg invitert til pressevisning. En unik opplevelse på en ellers helt vanlig mandag.

Da vi kom ble vi godt tatt imot og vist inn i restauranten. Hvilket er Bergens største restaurant med hele 310 sitteplasser. Der fikk vi servert litt å spise og drikke. På stolene våre stod det godiebags. Med et innhold som jeg synes fortjener et eget innlegg ved en annen anledning. 


Varehussjef Odd Rune Bjørge ønsket oss velkommen. Han fortalte om det nye varehuset og veien dit. Etterpå ble vi guidet rundt i varehuset av IKEA sin førsteinnreder, Siw Haveland. Her stoppet vi med flere ulike interiører og i noen av dem fikk vi møte ulike eksperter. Blant annet en psykolog, en kokk og en drømmetyder. Det er vel ingen overraskelse at psykologen satt i en lenestol, kokken stod i et kjøkken og drømmetyderen satt i en seng. En artig måte å formidle spennende informasjon på.

Det nye varehuset er hele 38 000 kvadratmeter, hvilket er tre ganger så stort som det gamle. Varehuset rommer dessuten hele IKEA sitt produktvalg med 9500 unike produkter. Til forskjell hadde det gamle varehuset "bare" 6500 produkter. Dessuten er markedshallen bygget opp på en ny måte. Mer inspirerende og mer oversiktlig vil jeg si.


Å gå rundt i et nesten tomt IKEA varehus var som en drøm. Jeg så mange nye produkter som jeg kunne føre opp på ønskelisten. Da passer det godt at jeg har bursdag på åpningsdagen!

29. april 2012

Vår på balkongen
Nå har balkongen vår gått fra å være skitten, grå og trist til å bli en aldri så liten perle. Kjæresten har vasket vinduer og skrubbet gulv. Jeg har vasket møbler og plantet. Mali har lånt ut saueskinnet sitt. Hele familien har bidratt med andre ord.

Vi har hatt en fin helg i Bergen. Solen har strålt og varmet kalde vinterkropper. Dette kan vi bli vant til.En spennende uke og begivenhetsrik uke står for tur. Kanskje jeg deler litt om hva som skjer i løpet av uka. Vi får se om tiden strekker til.. 


Ønsker deg en flott uke! Selv skal jeg nyte helgen til og med tirsdag. Herlig!

24. april 2012

Nordlys
En av Holmegaards nyheter denne våren er serien Nordlys. Her gir Holmegaard gamle syltetøyglass et nytt liv i den moderne glasskunsten.

Serien består av telysholder, glass og skål. De to sistnevnte har jeg fått tilsendt et eksemplar av i fargen spring. Perfekt til å dekke et helt enkelt frokostbord.

Her gjøres alt mest mulig enkelt om dagen. Jeg har nemlig blitt syk- IGJEN! Nå tenker jeg at det snart må være slutt på luftveisinfeksjoner og våren må være rett rundt hjørnet. Enig?

Og for ordens skyld, innlegget er utarbeidet i samarbeid med Holmegaard.

21. april 2012

God helg!En nyklippet Mali ønsker alle som titter innom en fortsatt god helg!

- Posted using BlogPress from my iPhone

18. april 2012

VannflaskeFor et par mnd siden fikk jeg denne flotte vannflasken av Fabelaktige Maia. Den er fra Eva Solo og er en av nyhentene som ble sluppet denne våren. 

Vannflasken har blitt min favoritt. Den er stadig med på farten. Snart fylles den opp på nytt og blir med på togtur. I ettermiddag reiser jeg til Geilo hvor jeg skal tilbringe resten av uka sammen med gode kolleger for faglig påfyll.  Om du har lyst til å lese mer om eller kjøpe en slik vannflaske kan du ta en titt på Eva Solo sin nettbutikk.


Og tusen takk for alle fine kommentarer på mitt siste innlegg. Jeg er mye bedre nå og gleder meg til å ta fatt på hverdagen igjen!

15. april 2012

Frokost på en søndagNå har det vært musestille fra meg i over en uke. Hyggelige kommentarer har nærmest rent inn på bloggen uten å bli gjengjeldt. Jeg har vunnet giveaway hos Signehjemmet. Og verden har ellers gått sin gang.

Jeg har ligget strak ut med høy feber, hodepine, verk i kroppen, manglende matlyst osv. Jeg ble syk på påskeaften og måtte avlyse flere avtaler jeg hadde gledet meg til. På søndagen puttet kjæresten meg i bilen og vi kjørte til Bergen. Og så lå jeg her da, helt til jeg meg til lege på onsdag som konstaterte en eller annen form for betennelse i kroppen. Knallgule tabletter ble med hjem. Nå begynner jeg endelig å kjenne bedring. Kanskje jeg til og med skal klare å lage middag i dag!En enkel frokost har jeg i alle fall fått i meg i dag. Nå ser jeg solen skinne ute og det frister å ta seg en liten luftetur med Mali. Hun har fått lite oppmerksomhet av meg den siste uka, og valgte å stikke til "farmor" da jeg var som sykest. Da fikk vi en ferdig foret, trimmet og fryktelig trøtt hund hjem igjen. Deilig det også iblant. 


Jeg ønsker deg som titter innom en fin søndag. Jeg gleder meg til en bloggerunde i kveldinga.

Frokostbordet er dekket med:
Brødkurv fra mitt barndomshjem
Eggeglass arvet av mormor
Glass og servietter fra Åhlens
Syltetøy og kniv fra Søstrene Grene
Frokosttallerken fra IKEA

6. april 2012

InteriørshoppingTidligere i uka hadde jeg og mamma oss en runde i noen interiørbutikker i nærheten. Det er et veldig godt utvalg av interiørvarer i området Farsund/Lyngdal. Det er noe å finne uansett hvilken hvilken stil man liker.

Kredittkortet fikk kjørt seg denne dagen. Noe veldig fint med striper på fikk bli med meg hjem. Noen bursdagsgaver ble kjøpt. Ellers fant jeg et og annet jeg kan ønske meg til 30-årsdagen som er like rundt hjørnet.


Jeg er litt nysgjerrig på om jeg har noen lesere i dette området. Har du lyst til å legge igjen et spor? Kanskje det er noen i nærheten som blogger også?


Nå er vi på vei avgårde for å besøke gode venner. Jeg ønsker alle som titter innom en flott fredagskveld!


4. april 2012

Ut mot havet


Vi ferierer der strendene er lengst, himmelen høyest og vannet vakrest. Mali jager bølgene og nyter vinden som føner gjennom pelsen. Jeg nyter solstrålene som varmer etter en lang vinter. Og kjenner at jeg er glad jeg har vinterjakka på fortsatt!

Hvordan er været der du er i påska?

Alle bildene i collagen er tatt med Iphone gjennom applikasjonen Instagram. Følg meg gjerne @Pinklady1

2. april 2012

Påskemiddag
Som dere sikkert forstod ut fra forrige innlegg innebærer påskeferielivet vårt mange måltider med mye godt å spise. Etterhvert har det blitt noen faste mattradisjoner som knytter seg til påsken.

Vi spiser lammesteik. Den skal helst være fra lykkelige, økologiske lam som har beitet på heia her i sør. Vi starter også grillsesongen. Da reiser vi på stranda sammen med gode venner, tenner bål og griller pølser. Et måltid med pinnekjøtt hører også med en av påskedagene. Og til kaffe liker vi å få servert mammas gode appelsinkake.

I dag er det jeg som har hatt ansvaret for middagen. Jeg serverte pastagrateng og nystekt foccacia.

Nå blir det en liten middagskvil jeg skal gå tur med Mali på en av de vakreste sandstrendene jeg vet om. Her er det strålende sol og masse vind. Forfriskende! ;)

Har du noen "må ha" i påska?

1. april 2012

Palmesøndag


Palmesøndag. Vi våknet opp til lett regn her på Sørlandet. Da droppet vi tur og gikk i stedet på besøk til Bondekåna og prinsessa. Der fikk vi servert donuts og de beste rosinbollene. Vi fikk se de siste prosjektene som var fullført/igangsatt i huset og på syrommet. Kjempeflott alt sammen! Ta gjerne en titt innom bloggen hennes.

I ettermiddag har vi hatt middag med tilhørende middagskvil, kaker og kaffe hos mamma og pappa. Og nå er det strålende sol og (nesten) skyfri himmel. Vi hører rykter om at snøen laver ned i Bergen...


Ingen tvil om at vi koser oss på påskeferi
e!