23. desember 2012

God jul!
Et siste innlegg før julefreden senker. Jeg deler noen bilder fra stua vår slik den så ut da vi reiste fra den. 

Det har ikke blitt all verdens med julepynting i år. Sånn blir det her når vi feirer jul utenbys. Da er det ekstra kjekt å komme hjem til et julepyntet barndomshjem. 


Jeg synes det er så koselig å ta fram Alveserviset vårt nå om vinteren. Her ser dere lykten til te-lys. Nå har vi snart kopper, skåler og asjetter til seks.

Litt nøtter hører med når det nærmer seg jul. De fant seg godt til rette i den fine bollen fra Muuto som jeg kjøpte for et gavekort jeg fikk til bursdagen min i mai. 


Her i sør har vi hatt et forrykende snøvær og nærmere styrke 20 i vindkastene. Jeg har vært på to venninnebesøk med utveksling av julegaver. Det har vært deilig middag og i kveld har vi lagd tre sorter konfekt her hjemme. Nå er det straks kveldsmat før vi skal en liten runde med julegaver om vær og føreforhold tillater det.

Akkurat nå står Mali og snuser på gavene under juletreet. Hun kjenner nok på lukten at det er noe til henne også under der. 

God jul! 

20. desember 2012

Rolige desemberdager


Her er det rolige desemberdager. Det var ikke planlagt kan man si. Denne uken skulle fylles med koselige besøk både her og der, grøtkalas, juleluncher og de siste gavene skulle handles inn. I stedet har de fleste timene denne uken mandag blitt tilbrakt i horisontalen. 

Symptomene minner om influensa, fastlegen tøyset med at det kanskje var jeg som skulle starte årets influensaepidemi i Bergen. Jeg er heldigvis på bedringens vei og har innfunnet med med at det blir jul uansett.

Jeg ønsker dere en fin torsdagskveld. Her skal vi drikke julebrus, spise litt snop og ta livet med ro. Og så satser jeg på å være tilbake med et innlegg til før jul.11. desember 2012

Desember til nå


Så skriver vi 11. Desember. Desember til nå har vært travel og veldig kjekk. Den første helgen ble tilbrakt i Oslo hos ei god venninne. Denne helgen arrangerte vi julebord med kjærestens barndomskamerater med følge.  Jeg hadde ansvaret for maten. Det ble servert pinnekjøtt fra Voss og riskrem til dessert.  Innimellom helgene har det vært jobb, styremøter, julemiddag, julegavehandel og juleverksted med bloggiser. 


De siste to dagene har jeg tatt det helt med ro. En bunke med interiørblader har vært god å ha sammen med store mengder te med honning og melk. Nå føler jeg meg på bedringens vei, og satser på våkne opp frisk og opplagt i morgen tidlig. 


Jeg hadde forresten et kjempefint besøk i Fabelaktighjemmet da jeg var i Oslo. Jeg hadde planlagt å kjøpe med en gave til Maia, men  denne gangen ble det visst meg som fikk gave. Tusen takk for den fine vasen fra Kahler! I love it!