26. januar 2013

My mood food


Tapas er en av mine store favoritter i matveien. Det kan varieres i det uendelige og er grei mat å lage til mange. Mye kan forberedes i god tid eller bare anrettes på fat. Dessuten finner de fleste noe de kan kan ha på et tapasbord. 

Å spise tapas på restaurant er alltid kjekt. Men aller best synes jeg det er med hjemmelaget. Da kan jeg nemlig konsentrere meg om favorittene. *smile*


Helgens tapas bestod av følgende: 
Ferske dadler surret i bacon
Serranoskinke, choritzopølse og manchegoost
Urtepølser
Hjemmelaget foccacia
Lefse med purre, spekepølse og rømme
Lefse med purre, kremost og laks
Tapenade
En slags mix av soltørket tomat og fetaost
Aioli
Tomater med olivenolje og salt

  
Tapasen ble servert på serviset Mood food. Det er en ny serie med fat og skåler i melamin produsert av Room Copenhagen i samarbeid med Pantone Universe. Jeg fikk tilsendt et sett i hvitt, men serviset er å få i en rekke fine farger også. Det er mulig jeg utvider samlingen med noe med farge på etterhvert. Jeg er i hvert fall strålende fornøyd så langt.

Jeg er stadig på jakt etter nye tapasretter. Har du en favoritt du vil dele med meg?

Innlegget er utarbeidet i samarbeid med Room Copenhagen


25. januar 2013

God helg!


Den fineste dagen i uka er her! En helg uten de store planene ligger foran oss. Deilig! 

Nå er det Idol, brus og sjokolade.

God helg! 

17. januar 2013

Middagstips: WrapsI dag ble middagen inspirert av de deilige kyllingwrapsene Lillpastill hadde med til oss da vi reiste på bloggtreff i Rogaland før jul. Selv om det er et par måneder siden har jeg ikke glemt dem. 

Det ble en enkel, god og passelig sunn middag. Her er hva jeg fylte tortillalefsene med: Kyllingkjøttdeig, paprika, ruccola, purre, agurk, mais, rømmedressing og fullkornsris. Jeg krydret kjøttet godt med en indisk krydderblanding. Jeg lagde også en dressing basert på rømme, salt, pepper og curry.

Jeg synes alltid det er kjekt med tips til raske, gode og litt sunne hverdagsmiddager. Nå har jeg delt et tips med deg. 
Nå lurer jeg på om du har et til meg? :)

13. januar 2013

Søndagen sin


Jeg deler noen detaljer fra stua i dag. Det er her vi har tilbrakt mesteparten av søndagen. Kun avbrutt av en god times tur rundt i byen hvor vi tittet på nye og gamle hus. Vi gikk ut da det var lyst og kom hjem da det var mørkt. 

Nå har vi hatt middag, spist blåbær til dessert og jeg skal straks lage meg en chailatte. Vi har inntatt hver vår sofa og Mali ligger helt utslått på gulvet her. Helt fin søndag det.

God søndagskveld til deg som titter innom! 

11. januar 2013

Tulipanens dag


Visste du at det er tulipanens dag i dag? Tulipaner er den planten det lages mest av i norske gartnerier. Fra jul til påske skal over 72 millioner tulipanløker blomstre og spre glede i norske stuer. Ingenting slår friske norske tulipaner, som riktig knitrer når man klemmer litt på dem. Slik er buketten min.


Tulipanen kom tidlig til Norge, vi var bare tre år etter hollenderne. Bergenseren Henrik Høyer studerte i Nederland og ble kjent med Carolus Clusius, mannen som tok med seg tulipanløker dit. Henrik Høyer fikk med seg løker tilbake til Norge, og takket være ham blomstret de første tulipanene i Bergen allerede i 1597.

På begynnelsen av 1700-tallet ble tulipanen dyrket både som hageplante og til medisinsk bruk. Planten ble raskt populær som handelsvare, spesielt i Nederland. I 1636 var tulipanløker den fjerde største handelsvaren der, kun slått av genever, sild og ost.

Folk likte disse flotte løkplantene så godt at de bød over hverandre for å få tak i dem, og det hele utviklet seg til en “tulipanmani”. 
Botanikere krysset fram tulipaner som enda mer dekorative og fristende. Sorter med mørk farge eller striper var spesielt populære. Løkene ble vanligvis solgt ut fra vekt, og de kunne fortsatt ligge i jorden. Handelen med tulipanløk som ennå ikke hadde spirt, ble kalt “vind-handel”, fordi kjøper og selger ikke så varene de handlet med.

Børsspekuleringen førte til at prisene ble høyere og høyere, til slutt var ikke kjøperne villige til å betale for tulipanene. Prisene sank, og dette utløste et børskrakk i 1638.

(Kilde: Opplysningskontoret for blomster og planter)


9. januar 2013

From within


Hva vil jeg? Hvordan har jeg det? Det er blant annet dette NIB spør om i månedens utfordring, "from within".

Jeg vil ha et hjem med både komfort og stil. Et sted å slappe av og hente seg inn. En god sofa med plass til å krølle seg opp i. Med fluffy dunputer og et hjemmestrikkede ullpledd. Levende lys og friske blomster på bordet. Å være hjemme skal være det beste.


Å få ut jula av stua var deilig. Jeg liker at stua føles litt tom i starten. Det varer som regel ikke så lenge. 

Nyttårsaften var jeg så heldig at jeg fikk oppfylt et ønske av Velkommen. Tirsdag sendte jeg dem adressen min og allerede torsdag kunne jeg hente pakke på posten. En nydelig pute fra Blomingville med matchende servietter. Som dere ser er den allerede på plass i sofaen. Tusen takk!


Nå er perleblomstene på plass i blomsterbutikken. Og med dem kommer lengselen mot vår...Sofaen er det beste stedet å være for tiden. Det nye året startet med influensa og påfølgende bronkitt. 2013 kan bare bli bedre.

Nå gleder jeg til å besøke dere. Se hva dere har bidratt med i utfordringen og funnet på så langt i år.

1. januar 2013

Årskavalkade 2012


Januar: Jeg ble hekta på Instagram(hvilket vedvarte gjennom hele 2012). Kjæresten hadde bursdag og fikk hjemmestrikket sort teppe i gave av mine foreldre. Mali viste seg frem i den lille rosa genseren sin. Når jeg ser tilbake forundrer det meg at hun har vært så liten.


Februar: Vi malte den ene veggen i stua sort. Jeg deltok i utfordringen "merket". Vi bakte og spiste fastelavensboller.Mars: Den mest aktive måneden på bloggen i 2012. Det ble arrangert to giveaways i samarbeid med Holmegaard. Selv vant jeg en nydelig lykt hos Mies Mirakler. Inviterte bloggevenninner til påskelunch. Jeg deltok på utfordringen "Påske i mitt hus" hvor jeg ble en av finalistene.April: Vi reiste på påskeferie på Sørlandet. Jeg ordnet til vår på balkongen. Måneden ble avsluttet med pressevisning på nye IKEA.


Mai: Jeg ble 30 år og spiste bursdagsmiddagen min på et nyåpnet IKEA. Helgen etterpå samlet vi mange venner til tapas og fest. Det ble mange flotte gaver som jeg viste frem i tiden etterpå.  17-mai hadde vi tradisjon tro pølselunch hos oss. Deler av pinsen tilbrakte vi på Austevoll med slaraffenliv i hengekøy, sjøsetting av båt og fisketur.Juni: Jeg inviterte bloggevenninner på tapas. Reiste en tur til Sørlandet. Lot meg fasinere av peoner i mammas hage. Bakte cookies og dyttet i meg i troa på at bikinien sikkert ikke skulle på denne sommeren. 

I juli og august ble det stille på bloggen. I juli mistet en som stod oss nær ♥  I august ble det ferie både på Sørlandet og på cruisebåt i Middelhavet.September: Noen sporadiske oppdateringer på bloggen. Månedens høydepunkt var Bolig og Interiørmessen i Grieghallen.


Oktober: Jeg dekket høstbord. Delte oppskrift på min frokostfavoritt. Mali fylte 1 år og inviterte to små venner til selskapeligheter. 


November: Turen gikk til Stavanger og det var bloggtreff på Landstil. Jeg koste meg i sofakroken og gledet meg til jul. En dag fikk jeg også den etterlengtede Kubus 4 i posten og lykken var stor. 


Desember: Måneden begynte med en tur til Oslo. Shopping og venninnetid stod på programmet. Vi inviterte gode venner til julebord. Juleverksted sammen med bloggevenninner. Det var en koselig førjulstid som ble tilbrakt i Bergen før vi reiste til Sørlandet for julefeiring. 

Nå står et nytt år for døren. Lite vet vi om hva det vil bringe. Jeg har gode venner, en fin familie, en kjekk kjæreste og en jobb jeg trives i. Jeg skal holde fast på det. Godt nyttår!